Spinazie komkommer meloen druif smoothie
Spread the love!

Over het spinazie komkommer meloen druif smoothie recept

Laatst sprak ik een chefkok die ook fan is van groene smoothies. Dit is een van zijn favoriete recepten, de spinazie komkommer meloen druif smoothie.

Natuurlijk kon ik het niet laten om te proberen. Zeker ook omdat het weer eens een smoothie is zonder avocado of banaan. Inmiddels snap ik waarom het een van zijn favoriete groene smoothie recepten is. Hij is superlekker en ook vooral lekker fris.

De chef gaf als tip nog mee dat je er ook wat munt bij kunt doen. Dat heb ik dit keer niet gedaan, maar ik weet zeker dat het ook erg lekker zal smaken. Dat is dus iets voor een volgende keer.

Groene smoothies blijven natuurlijk ook ideaal. Met deze smoothie heb je per persoon al weer 150 gram groenten en 162,5 gram fruit te pakken. Het advies is tegenwoordig om minimaal 250 gram groenten en 2 stuks fruit (200 gram) te nuttigen. Met deze smoothie ben je dus gelijk al goed op weg.

Met nog een stukje fruit tussendoor en de andere recepten voor de lunch en avondmaaltijden, haal jij dus met gemak die ondergrens. Supergezond! Zo makkelijk kan het zijn én het is nog vet lekker ook!

Mocht je ooit weer eens met iemand in discussie raken of een groene smoothie nu wel of niet gezond is, verwijs ze dan gewoon naar dit artikel: “Smoothies zijn ongezond”. Dan kun jij lekker rustig genieten van je spinazie komkommer meloen druif smoothie 😉 .

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het spinazie komkommer meloen druif smoothie recept

Spinazie komkommer meloen druif smoothie
Spinazie komkommer meloen druif smoothie
Stemmen: 13
Score: 3.77
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Spinazie komkommer meloen druif smoothie
Spinazie komkommer meloen druif smoothie
Stemmen: 13
Score: 3.77
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe de spinazie in de blender.
  2. Snijd de komkommer in dikke stukken en voeg die toe aan de spinazie.
  3. Voeg de watermeloen toe.
  4. Pluk de druiven van de takken en voeg deze ook toe.
  5. Voeg als laatste het water toe.
  6. Zet de blender eerst op de pulsestand en vervolgens aan op volle snelheid. Blend het geheel tot een egale groene smoothie.
  7. Klaar is je spinazie komkommer meloen druif smoothie. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

2 Commentaar

  1. ook weer lekker, ik heb alleen 200 gram spinazie gebruikt, ben er inmiddels wel achter als er teveel fruit in de smoothie zit dat ik dat te zoet vindt en er last van krijg. Gelijk een extra portie groente.

    1. Met die twee honderd gram spinazie, nuttig je gelijk al meer groente dan de gemiddelde Nederlander op een hele dag. Dus iets meer groente is een prima keuze 💪👍.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.