Spinazie komkommer sinaasappel kokos smoothie
Spread the love!

Over de spinazie komkommer sinaasappel kokos smoothie

Deze spinazie komkommer sinaasappel kokos smoothie was een gok, maar wel een zeer geslaagde. Een erg lekkere frisse groene smoothie die goed vult.

Voor dit recept gebruik ik 150 ml kokosmelk van Fair Trade Original Kokosmelk. Daar zitten namelijk zo min mogelijk toevoegingen in. Nu hoor ik wel eens mensen zeggen: “Ja maar kokosmelk bevat verzadigd vet en verzadig vet is toch slecht?” Dat is niet waar. In Nederland eten 9 op de 10 mensen té veel verzadigd vet, dat is slecht. Verzadigd vet heb je ook nodig, maar wel in normale hoeveelheden. Zie voor meer informatie over de verschillende vetten en de ideale verhouding, het artikel “Vet is vet gezond!“

Kokosmelk is trouwens niet het vocht dat in de kokosnoot zit. Dat heet namelijk gewoon kokoswater. De kokosmelk wordt gemaakt door het geraspte witte vruchtvlees van de kokosnoot te mengen en te kneden met water. Daarna wordt het mengsel uitgeknepen en ontstaat er kokosroom, oftewel santen. Als je het proces herhaalt en het mengsel weer uitknijpt, krijg je kokosmelk.

Het leuke van kokosmelk is dat het een verzadigend gevoel geeft. Ideaal als je weet dat je het wat langer moet uithouden tot aan de lunch.

Het spinazie komkommer sinaasappel kokos smoothie recept

Spinazie komkommer sinaasappel kokos smoothie
Spinazie komkommer sinaasappel kokos smoothie
Stemmen: 9
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Spinazie komkommer sinaasappel kokos smoothie
Spinazie komkommer sinaasappel kokos smoothie
Stemmen: 9
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe 100 gram spinazie in de blender.
  2. Snijd de komkommer in dikke plakken en voeg deze toe aan de spinazie.
  3. Schil de sinaasappel en voeg de partjes toe aan de spinazie en komkommer. Controleer de partjes eerst wel even op pitjes. Zitten er pitjes in, verwijder die dan voordat je de sinaasappel toevoegt.
  4. Schenk de 150 gram kokosmelk bij de smoothie en zet vervolgens de blender aan. Blend het geheel tot een egale spinazie komkommer sinaasappel kokos smoothie.
  5. Je zou water kunnen toevoegen, maar ik vind hem dan te waterig worden. Om die reden laat ik het water liever weg.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *