Het spinaziesalade met gerookte kip recept bereiden

Spinaziesalade met gerookte kip
Spinaziesalade met gerookte kip
Stemmen: 23
Score: 3.83
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Spinaziesalade met gerookte kip
Spinaziesalade met gerookte kip
Stemmen: 23
Score: 3.83
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe de 200 gram spinazie in een een grote kom.
  2. Snijd vervolgens de avocado door midden. Verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de schil in “blokjes”. Lepel erna het vruchtvlees uit de schil met een lepel en voeg de avocado toe aan de spinazie.
  3. Voeg een handje zwarte olijven toe samen met 6 zongedroogde tomaten die je eerst in stukjes fijngesneden hebt.
  4. Maak alvast een dressing door de italiaanse kruiden, de grove mosterd, olijfolie, agave siroop, en de pesto met elkaar te vermengen. Zet die even apart.
  5. Snijd de courgette in blokjes. Zet nu een pan of een wok op het vuur met wat olijfolie. Roerbak hierin de courgette samen met de gerookte kip reepjes. Voeg eerst de courgette toe en pas wat later de kip reepjes. Op die manier kun je courgette wat beter laten garen. De kip is namelijk al gaar en hoef je eigenlijk alleen maar op te warmen.
  6. Voeg beide toe aan de kom samen met de dressing die je hebt gemaakt. Hussel het geheel goed door. Verdeel het vervolgens over twee borden en garneer met wat cashew noten.
  7. En weer heb je binnen 15 minuten een heerlijke recept op tafel staan. Dit keer dus de spinaziesalade met gerookte kip.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de spinaziesalade met gerookte kip

Dit spinaziesalade met gerookte kip recept, is zo’n recept waardoor je jezelf realiseert; gezond eten is niet alleen gezond, maar ook gewoon super lekker!

Daarnaast is het recept natuurlijk ook weer lekker snel te bereiden. Alles is rauw, op de courgette en kip na. Die braad je even kort aan, waardoor de salade eigenlijk een lauw-warme spinaziesalade met gerookte kip wordt.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Ondanks dat het een lauw-warme spinaziesalade is, is hij in de winter ook erg lekker. Wanneer je een rijpe avocado neemt, geeft die een romig effect aan de salade. Samen met het zout van de kip en de noten zorgt dat voor een lekker volle stevige spinaziesalade.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.