Thai green curry pompoen stampot
Spread the love!

Thai green curry pompoen stamppot

De credits voor deze Thai green curry pompoen stamppot gaan naar sterrenchef Jonnie Boer. Ik heb wel aan de verhouding gesleuteld, ik gebruik meer groenten.

Cê­la­Vi­ta krui­mi­ge aard­ap­pe­lenOok gebruik ik expres de Cê­la­Vi­ta krui­mi­ge aard­ap­pe­len. Die zijn namelijk al voorgekookt, waardoor het ineens mogelijk wordt om dit recept net binnen 15 minuten te bereiden. Je moet dan alleen wel heel snel stampen 😉 .

Het originele recept vind je op de website Original Spices van Jonnie Boer.
Jon­nie Boer Thai green cur­ryEen stamppot is altijd lekker, maar de kruidenmix van Jonnie Boer maakt het echt een mooi en speciaal gerecht. In dit recept wordt Jon­nie Boer Thai green cur­ry gebruikt. Je hebt zijn kruiden misschien al een paar keer eerder langs zien komen. Dat komt omdat ik er mee aan het experimenteren ben. Ik geef toe, ik ben fan! 😀

De meeste kruidenmixen zijn op basis van veel zout, deze kruidenmixen niet. Dat maakt het zo’n fijne mix om mee te werken. Je voegt gewoon gedroogde kruiden toe naar pure smaak en vervolgens kun je zelf bepalen hoeveel zout je wilt gebruiken om het effect te versterken.

Over de shiitakes

Het gerecht wordt geserveerd met shiitakes. De naam shiitake stamt uit het Japans en betekent paddenstoel (= ‘take’) die op de pasaniaboom (= ‘shii’) groeit. De paddenstoel heeft een lichtbruine tot donkerbruine hoed. Ga je wat struinen in wetenschappelijke onderzoeken, dan vind je allerlei artikelen die schrijven over de gezondheidsvoordelen. In China worden ze bijvoorbeeld niet alleen gegeten, maar ook verwerkt in medicijnen. Een supergezonde aanvulling dus op deze maaltijd.

Genoeg gekletst, het is vooral een erg lekkere maaltijd. Dus ik zou het zeker een keertje maken als ik jou was! 😀

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het recept maak en met welke producten. De plaatjes heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om die producten te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Thai green curry pompoen stamppot

Thai green curry pompoen stampot
Thai green curry pompoen stamppot
Stemmen: 10
Score: 4.2
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Thai green curry pompoen stampot
Thai green curry pompoen stamppot
Stemmen: 10
Score: 4.2
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Doe een half glas heet water in een pan en zet deze op het vuur.
 2. Voeg de Jonnie Boer Thai Green Curry kruiden toe en roer die door het water heen.
 3. Doe de aardappelen en de pompoen erbij en de deksel op de pan. Kook het geheel 12-14 minuten.
 4. Snijd de shiitakes in dikke plakken en hak het teentje knoflook fijn.
 5. Bak de shiitakes met de knoflook kort in wat olijfolie. Strooi er aan het einde een klein beetje zout overheen. Doe dit vlak voordat de aardappelen en de pompoen gaar zijn.
 6. Als je met z'n tweeën kookt kan de een de shiitakes bakken en de andere de stamppot stampen.
 7. Giet de aardappelen en pompoen af. Voeg er wat zout aan toe en doe de spinazie erbij.
 8. Stamp het geheel tot een mooie Thai green curry pompoen stamppot.
 9. Verdeel de stamppot over de borden en serveer het met de shiitakes.
 10. Klaar is je Thai green curry pompoen stamppot, eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

24 Commentaar

 1. Even terug naar het bekende! Ik begin elke stampot met olie of boter en maggie. Gezond als het is, gaat er bij mij altijd een teen knoflook in, of eentje extra? Na operatie, wil ik weer afvallen door strikt recept van super snel gezond. Want dat is mij eerder gelukt!

  Geef het door!
  Michel Smult

  1. Je oprechtheid als het niet smaakt, maken dit soort reacties weer extra waardevol. Een spoedig herstel gewenst 👍. Groetjes, Carlo

 2. Hoi Carlo,

  Bedankt voor je reactie. Ik ga eens kijken voor een goed pompoen slachtmes ha ha ha! Voor anderen wellicht een tip. Doe altijd een ovenwand aan als je gaat stampen. Mocht het geheel toch iets te vochtig zijn, dan krijg je in ieder geval geen komend water tegen je hand en ja Carlo dit was wel even pijnlijk. Wat je schrijf even wat kookvocht bewaren is een goede tip. Wederom weer hartelijk dank voor alle info en ik geniet enorm van jouw website.

 3. Beste Carlo,

  Bedankt voor je reactie. Ik ben daar weer goed mee geholpen. Vanavond heb ik dit gerecht gemaakt en ik moet zeggen het was heerlijk. Ik maakte echter toch een foutje. Ik dacht dat ik de aardappels en pompoen niet hoefde af te gieten, daar naar mijn idee de vochtigheid wel meeviel, totdat ik begon te stampen en er een paar druppels kokend heet water tegen de zijkant van mijn pols kwamen. Dat was even minder ha ha ha. De volgende keer toch maar even afgieten. Ik was eigenlijk bang, dat wanneer ik zou afgieten de stamppot mogelijk te droog zou worden. Super leuk recept om te maken en nog eens lekker en gezond ook. Tot slot een klein vraagje over het snijden van de pompoen. Ik ontdekte dat ik niet over een echt goed mes beschikte hiervoor. Wat voor mes gebruik jij hiervoor? Met vriendelijke groeten
  Emile

  1. Hoi Emile,

   Ouch! Dat zal wel even pijn gedaan hebben.

   Een handige tip kan zijn om wat van het kookvocht te bewaren als je het afgiet. Dan kun je altijd nog weer wat terugdoen mocht het inderdaad te droog zijn.

   Voor het slachten van de pompoen gebruik ik een keukenmes van van 14 cm lang. Deze is goed geslepen en voor gebruik pak ik altijd nog even het aanzetstaal erbij. Daar haal ik het mes langs in een hoe van ongeveer 45 graden. Zo wordt het mes weer vlijmscherp. Dat helpt enorm.

   Het is overigens geen heel duur mes (paar tientjes), maar het maakt het wel erg makkelijk om de pompoen te snijden.

   Pas wel op met je vingers! Op YouTube kun je wel een en ander bekijken als het gaat om snijtechnieken. Zo heb ik destijds ook begonnen.

   Groetjes, Carlo

 4. Hoi Carlo,

  Als beginnende koker wil ik dit ook eens proberen te maken. Ik lees eigenlijk niets over de spinazie. Koop ik deze dan voorgekookt en warm ik deze slechts even mee met de aardappels en de pompoen? Geen idee eigenlijk. Hoor het graag. Alvast hartelijk dank. Mvg Emile

  1. Hi Emile,

   Je koopt de spinazie rauw en verwarmt het inderdaad even kort mee door de spinazie door de aardappelen en pompoen te roeren/stampen.

   Eet smakelijk alvast!

   Groetjes, Carlo

 5. Vanavond dit gerecht gemaakt. Echt super lekker. De combinatie van de kruiden en groente maakt het helemaal af. Ik heb de aardappels vervangen voor zoete aardappels. Het vult behoorlijk! Ga voor morgen een ander recept zoeken. Bedankt Carlo!

 6. Niet handig dat ik nu pas lees (ben al aan het koken) dat je voorgekookte aardappeltjes hebt gebruikt….dus nu maar meer water in de pan en de aardappeltjes langer laten koken….(hoop ik)

  1. Oh help! Hopelijk is het toch goed gekomen. Gewone aardappels kook je in de regel in zo’n 20 minuten gaar. Was het wel lekker?

 7. Aanrader, echt superlekker! Ik heb een heel andere vraag.Waarom is zuivel “beter van niet”?,sOchtends eet ik altijd yoghurt met kwark erdoor, daarbij een banaan en wat amandelen.Aan een smoothie heb ik niet genoeg…. hoeveel calorieën levert dit eigenlijk? En wat kan ik beter doen? Ik volg al een tijd(driekwart jaar) je recepten, en heb veel meer energie, ik had zonneallergie en ben hiervan verlost! Ook een paar kilo’s kwijt, dus ik ben hartstikke blij dat ik je site ben tegengekomen! Ik voel me veel beter, kom op twijfelaars, je doet t voor jezelf en het is echt de moeite waard, je krijgt er zoveel voor terug… Bedankt Carlo, groet, Gera.

  1. Hi Gera,

   Zuivel is prima, maar met mate. Zuivel werkt alleen (licht) verzurend (zie ook https://supersnelgezond.nl/zuur-base-tabel-alkaline-dieet-nl/). Niet erg, zolang je het maar compenseert met voldoende groenten en fruit. Het gaat uiteindelijk om de balans.

   Hoeveel calorieën yoghurt, kwark, banaan en wat amandelen leveren hangt sterk af van de hoeveelheid. Het verschil tussen 1 of 2 handjes noten is bijvoorbeeld al zo’n 150 kcal. De Eetmeter van het Voedingscentrum maakt het gemakkelijk om het exact uit te rekenen: https://mijn.voedingscentrum.nl/nl/login/.

   Fijn te horen dat het ook bij jou zulke positieve resultaten levert! Ik denk dat dit bericht ook weer zeer inspirerend werkt voor anderen.

   Heel graag gedaan en jij dankjewel voor je mooie en leuke berichtje!

   Met gezonde groeten,

   Carlo

  1. Mja, dat staat nog op mijn lijstje om uit te zoeken, maar het blijkt nog niet zo makkelijk :-/ Het “typen” van de emoties werkt inderdaad wel 😀 . Wordt vervolgd… 😉

 8. Haha, wat leuk dat de andere (kleuren) curry’s ook lekker zijn hierbij! Goed om te weten!

  Zo heb ik ook wat alternatieven te melden. Ik heb het recept gemaakt met wortel in plaats van pompoen, omdat we pompoen niet zoveel smaak vinden hebben (en wortel is een stuk makkelijker bereiden). Ook nemen we gewone champignons omdat we die lekkerder vinden. En ook dan: ergggg lekker recept!!! Superveel bedankt weer Carlo!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.