Thai green curry pompoen stamppot

Thai green curry pompoen stampot
Thai green curry pompoen stamppot
Stemmen: 10
Score: 4.2
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Thai green curry pompoen stampot
Thai green curry pompoen stamppot
Stemmen: 10
Score: 4.2
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe een half glas heet water in een pan en zet deze op het vuur.
  2. Voeg de Jonnie Boer Thai Green Curry kruiden toe en roer die door het water heen.
  3. Doe de aardappelen en de pompoen erbij en de deksel op de pan. Kook het geheel 12-14 minuten.
  4. Snijd de shiitakes in dikke plakken en hak het teentje knoflook fijn.
  5. Bak de shiitakes met de knoflook kort in wat olijfolie. Strooi er aan het einde een klein beetje zout overheen. Doe dit vlak voordat de aardappelen en de pompoen gaar zijn.
  6. Als je met z'n tweeën kookt kan de een de shiitakes bakken en de andere de stamppot stampen.
  7. Giet de aardappelen en pompoen af. Voeg er wat zout aan toe en doe de spinazie erbij.
  8. Stamp het geheel tot een mooie Thai green curry pompoen stamppot.
  9. Verdeel de stamppot over de borden en serveer het met de shiitakes.
  10. Klaar is je Thai green curry pompoen stamppot, eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Thai green curry pompoen stamppot

De credits voor deze Thai green curry pompoen stamppot gaan naar sterrenchef Jonnie Boer. Ik heb wel aan de verhouding gesleuteld, ik gebruik meer groenten.

Cê­la­Vi­ta krui­mi­ge aard­ap­pe­lenOok gebruik ik expres de Cê­la­Vi­ta krui­mi­ge aard­ap­pe­len. Die zijn namelijk al voorgekookt, waardoor het ineens mogelijk wordt om dit recept net binnen 15 minuten te bereiden. Je moet dan alleen wel heel snel stampen 😉 .

Het originele recept vind je op de website Original Spices van Jonnie Boer.
Jon­nie Boer Thai green cur­ryEen stamppot is altijd lekker, maar de kruidenmix van Jonnie Boer maakt het echt een mooi en speciaal gerecht. In dit recept wordt Jon­nie Boer Thai green cur­ry gebruikt. Je hebt zijn kruiden misschien al een paar keer eerder langs zien komen. Dat komt omdat ik er mee aan het experimenteren ben. Ik geef toe, ik ben fan! 😀

De meeste kruidenmixen zijn op basis van veel zout, deze kruidenmixen niet. Dat maakt het zo’n fijne mix om mee te werken. Je voegt gewoon gedroogde kruiden toe naar pure smaak en vervolgens kun je zelf bepalen hoeveel zout je wilt gebruiken om het effect te versterken.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Over de shiitakes

Het gerecht wordt geserveerd met shiitakes. De naam shiitake stamt uit het Japans en betekent paddenstoel (= ‘take’) die op de pasaniaboom (= ‘shii’) groeit. De paddenstoel heeft een lichtbruine tot donkerbruine hoed. Ga je wat struinen in wetenschappelijke onderzoeken, dan vind je allerlei artikelen die schrijven over de gezondheidsvoordelen. In China worden ze bijvoorbeeld niet alleen gegeten, maar ook verwerkt in medicijnen. Een supergezonde aanvulling dus op deze maaltijd.

Genoeg gekletst, het is vooral een erg lekkere maaltijd. Dus ik zou het zeker een keertje maken als ik jou was! 😀

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het recept maak en met welke producten. De plaatjes heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om die producten te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.