Thaise groene smoothie
Spread the love!

Over de Thaise groene smoothie

Groene smoothie met een vleugje Thailand. Door de combinatie van koriander, basilicum en kokoswater krijgt deze groene smoothie de Thaise smaak. Erg lekker!

Echte groene smoothie

Dit is wel weer echt een groene smoothie. Bijna alle ingrediënten zijn groen, behalve het kokoswater en eventueel de rode peper. Het is ook nog eens een traditionele groene smoothie. Er zit niet alleen groente in, maar ook bladgroente. Dat wordt wel eens als voorwaarde genoemd voor een groene smoothie.

De basis van deze smoothie is niet zo speciaal. Je begint met komkommer, avocado en spinazie. Dat zorgt nog niet voor het vleugje Thailand in deze groene smoothie. Het vleugje Thailand zit ‘m in de combinatie van koriander, basilicum, limoen en kokoswater.

Het Thaise groene smoothie recept

Thaise groene smoothie
Thaise groene smoothie
Stemmen: 8
Score: 3.88
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Thaise groene smoothie
Thaise groene smoothie
Stemmen: 8
Score: 3.88
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de halve komkommer in stukken en doe deze in de blender.
  2. Voeg hier het vruchtvlees van de avocado aan toe. Snijd hiervoor de avocado doormidden en verwijder de pit. Lepel vervolgens het vruchtvlees uit de schil.
  3. Voeg de 100 gram spinazie toe.
  4. Neem de helft van een bosje koriander (pakje 15 gram). Ik voeg deze met steel en al toe.
  5. Neem de helft van een bosje basilicum (pakje 15 gram). Ik voeg hiervan alleen de blaadjes toe. Die pluk ik van de takjes af. Ik vind de takjes iets minder lekker van basilicum.
  6. Snijd de limoen doormidden en knijp één helft uit boven de blender. Bewaar de andere helft, in een glas met water, in de koelkast. Zo blijft die andere helft lekker lang vers.
  7. Voeg als laatste de 330 ml kokoswater toe. Ikzelf zoek altijd diegene met de minste toevoegingen. Vers uit de kokosnoot is natuurlijk het allerlekkerste en meest natuurlijke.
  8. Als je er van houdt, dan kun je ook een halve rode peper toevoegen. Maak de peper schoon, verwijder de zaadlijsten en voeg de rode peper toe. Dat geeft de smoothie net dat beetje extra. Als je van pittig houdt, dan kun je er zelfs voor kiezen om de hele peper toe te voegen.
  9. Zet de blender aan en blend het geheel tot een egale groene smoothie. En klaar is de Thaise groene smoothie!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

2 Commentaar

  1. Wat een geweldige smaken..moet je wel van Aziatisch houden en tegen het pepertje kunnen. Voor mij een topper!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.