Het variazione della Ribollita Toscana recept

Variazione della Ribollita Toscana
Variazione della Ribollita Toscana
Stemmen: 11
Score: 4.64
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Variazione della Ribollita Toscana
Variazione della Ribollita Toscana
Stemmen: 11
Score: 4.64
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Ik gebruik voor dit recept een grote hapjespan met anti-aanbaklaag in verband met de spekjes die ik "droog" bak.
 2. Bak eerst de spekjes aan zonder olie of vet toe te voegen.
 3. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes.
 4. Zodra de spekjes een beetje bruin zijn aangebakken kun je de soepgroente toevoegen.
 5. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe.
 6. Voeg de helft van de cannellinibonen toe en doe de andere helft in een hoge maatbeker met het water.
 7. Blend de cannellinibonen met het water met een staafmixer tot een egaal papje (doordat je de cannellinibonen fijngemalen hebt, zorgt het zetmeel in de bonen ervoor dat de soep wat beter bindt).
 8. Voeg dit papje vervolgens toe aan de spekjes, soepgroente en tomaat.
 9. Voeg de tijm en de salie toe.
 10. Snijd de basilicum in stukken en voeg deze ook toe.
 11. Voeg vervolgens de spinazie toe en roer het door het gerecht heen zodat de spinazie slinkt.
 12. Laat het geheel even op laag vuur nog een paar minuutjes pruttelen.
 13. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
 14. Klaar is de variazione della Ribollita Toscana. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over het variazione della Ribollita Toscana recept

Deze variazione della Ribollita Toscana is een variatie op het originele Ribollita recept. Ik heb alleen wat aangepast, zodat hij op de website past. Dat heb ik gedaan omdat ik wil dat alle recepten voldoen aan de regels van het Alkaline eetpatroon én binnen 15 minuten te bereiden zijn.

Het recept is echt een variatie geworden op de origineel Ribollita, maar nog steeds heel erg lekker kan ik je vertellen. Ik zal even toelichten wat ik aangepast heb ten opzichte van het origineel.

Het zijn drie wijzigingen in drie verschillende categorieën. Eén wijziging vanwege de snelheid, één vanwege het seizoen en één vanwege de zuur-base balans (in verband met het Alkaline eetpatroon dat achter elk recept op Supersnel Gezond schuilt).

Vanwege de snelheid heb ik gekozen voor een zakje soepgroente met peen, prei, witte kool en selderie. Dat kwam het dichtste bij de basis van witte kool, wortel, ui, bosui, selderij en peterselie die in het originele recept zit. Je zou het gerecht dus ook met die ingrediënten kunnen maken, maar het lukt je niet om dat binnen 15 minuten te snijden en voldoende te garen. Vandaar dat ik voor het zakje soepgroente heb gekozen. Voorgesneden groenten is namelijk helemaal prima, zie ook dit artikel: “Voorgesneden groenten en fruit“.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Dit keer heb ik echter nog iets gewijzigd. Dat is een wijziging vanwege het seizoen. In de originele Ribollita hoort boerenkool. Gezien het op dit moment eind juli is, is er natuurlijk geen boerenkool te krijgen. Om die reden heb ik ervoor gekozen om de boerenkool te vervangen door spinazie. In de winter kun je het gerecht dus ook met boerenkool maken.

Normaal wordt de Ribollita geserveerd met oud brood. Om de zuur-base balans van het gerecht te bewaken heb ik die weggelaten.

Het resultaat is een superlekkere variatie op de originele Ribollita uit Toscana, vandaar de naam variazione della Ribollita Toscana. Ik weet bijna wel zeker dat jij er ook heel blij van wordt!

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.