Veldsla courgette ananas smoothie
Spread the love!

Over de veldsla courgette ananas smoothie

De veldsla courgette ananas smoothie is weer een smoothie zonder banaan of avocado. Niet dat banaan of avocado ongezond is, maar omdat variëren gézond is.

Het voordeel van banaan of avocado is dat de smoothie lekker romig wordt. Toch heeft courgette op één of andere manier ook een beetje dat effect. Zeker veel meer dan komkommer, die bestaat voor 96,7 % uit water en een courgette voor 92%. Het grappige vind ik wel dat een courgette net zoveel vezels bevat als een komkommer.

De courgette bevat alleen wel wat meer eiwitten en koolhydraten. Eiwitten en koolhydraten? Yep, die zitten ook in groenten. Niet zoveel als in een stukje kip of in rijst, maar het zit er wel in. Qua vitaminen en mineralen zijn de verschillen niet zo schokkend. Een komkommer bevat bijvoorbeeld meer ijzer, zink, jodium en vitamine K. Maar een courgette bevat bijvoorbeeld weer meer magnesium, calcium, vitamine A en C.

Dat is ook een van de redenen waarom variatie zo belangrijk is. Als je veel varieert voorkom je dat je te weinig van iets binnenkrijgt, maar ook dat je te veel van iets binnenkrijgt. Elke plant heeft namelijk ook anti-nutriënten.

Oxaalzuur is zo’n voorbeeld. Dat komt voor in rabarber, chocolade, bieten, bonen, spinazie, bessen en de meeste noten. Het kan een verbinding aan gaan met calcium en is dat is belastend voor de nieren.

Zo heb je ook lectine. Dat komt voor in planten. Vanwege hun toxiciteit vinden sommige lectines toepassing als bestrijdingsmiddel tegen insecten. Natuurlijke pesticiden zijn niet alleen toxisch voor bacteriën, wormen, insecten en roofdieren, maar ook voor de mens.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Er zijn er nog veel meer, maar als je voldoende varieert voorkom je dat je te veel van een bepaalde anti-nutriënt binnenkrijgt. Op die manier kan je lichaam die anti-nutriënten ook prima aan.

Het veldsla courgette ananas smoothie recept

Veldsla courgette ananas smoothie
Veldsla courgette ananas smoothie
Stemmen: 8
Score: 3.88
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Veldsla courgette ananas smoothie
Veldsla courgette ananas smoothie
Stemmen: 8
Score: 3.88
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe de 75 gram veldsla in de blender.
  2. Snijd de courgette in dikke plakken en voeg deze toe aan de veldsla.
  3. Voeg vervolgens de 250 gram ananas toe.
  4. Snijd de limoen door midden en knijp er het sap uit boven de blender.
  5. Voeg als laatste een groot glas water toe en blend het geheel tot een egale groene smoothie.
  6. Klaar is de veldsla courgette ananas smoothie. Drink smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.