Venkel-sinaasappelsalade met zwarte olijven
Spread the love!

Over de venkel-sinaasappelsalade met zwarte olijven

De venkel-sinaasappelsalade met zwarte olijven is een traditioneel en klassiek recept uit Sicilië. Een lekkere snelle salade met zuivere smaken en mooie ingrediënten. De bitterzoete smaak van sinaasappel combineert perfect met de frisheid van venkel. De zwarte olijven maken dit gerecht nog lekkerder. De Italianen weten écht wel wat lekker eten is! En ze bieden meer dan alleen pizza’s en pasta’s.

Voor de zwarte olijven raad ik echt de Taggiasche olijven aan (ook verkrijgbaar in een supermarkt met groot assortiment). Taggia is een gemeente in de Italiaanse provincie Imperia (regio Ligurië) en telt zo’n 13.000 inwoners. Taggia staat bekend om haar wereldberoemde Taggiasche olijven, zwarte ontpitte olijven van topkwaliteit. Die vind ik echt zó lekker. Die moet je een keertje proeven!

In dit soort Italiaanse gerechten is het ook echt belangrijk om met mooie producten te werken. De combinatie van de natuurlijke smaken van de ingrediënten maken namelijk het gerecht. Heb je producten met weinig smaak, dan is de salade gelijk niet zo lekker meer. Aan dit recept worden ook geen kruiden toegevoegd. Het gaat echt alleen om de pure producten.

Kies je bijvoorbeeld een “gummie-olijf”, dan wordt het nooit zo lekker. Ik noem het gummie-olijven, omdat ik verwijs naar sommige olijven die wel van zacht rubber lijken. Ik overdrijf wat, maar test het zelf. Die taggiasche olijven zijn echt zo veel lekkerder.

Het venkel-sinaasappelsalade met zwarte olijven recept

Venkel-sinaasappelsalade met zwarte olijven
Venkel-sinaasappelsalade met zwarte olijven
Stemmen: 3
Score: 4.33
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Venkel-sinaasappelsalade met zwarte olijven
Venkel-sinaasappelsalade met zwarte olijven
Stemmen: 3
Score: 4.33
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de venkelknol in hele dunne plakken. Ik gebruik zelf een mandoline om ze te snijden, maar je zou het ook met een (kaas)schaaf kunnen proberen. Verdeel de dunne plakken venkel over de borden. Bewaar het groen van de venkel. Daarmee kun je straks het gerecht mee garneren.
  2. Maak nu de sinaasappel schoon en leg de partjes sinaasappel op de venkel.
  3. Maak de rode ui schoon en snijd deze doormidden. Snijd beide helften in dunne halve maantjes. Strooi de ui over de borden.
  4. Verdeel ook de Taggiasche olijven over de borden.
  5. Druppel vervolgens een eetlepel goede olijfolie over elk bord.
  6. Strooi eventueel nog een heel klein beetje zout er over. Garneer de salade met het groen van de venkel en klaar is de venkel-sinaasappelsalade met zwarte olijven.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

4 Commentaar

  1. De venkel salade met sinaasappel is erg lekker ook goed te combineren met wat gegrilde kip als je die toch overhebt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.