Het Waldorfsalade recept

Waldorfsalade
Waldorfsalade
Stemmen: 15
Score: 3.27
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Waldorfsalade
Waldorfsalade
Stemmen: 15
Score: 3.27
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Het recept is super simpel te bereiden. Snijd eerst de bleekselderij in dunne plakjes.
  2. Snijd vervolgens de appel in vieren. Verwijder het klokhuis van de partjes. Snijd vervolgens de partjes weer in dunne lange plakken. Doe deze bij de bleekselderij.
  3. Maak nu de dressing door de mayonaise te mengen met de citroensap. Schenk deze over de bleekselderij en de appel. Hussel het geheel goed, zodat de dressing mooi verdeeld wordt over de salade.
  4. Verdeel het over de borden en garneer het geheel met de walnoten. Klaar is de Waldorfsalade.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de Waldorfsalade

Deze Waldorfsalade is een gerecht in de categorie “klassiekers”. Een heel simpel, gezond en snel te bereiden recept. Heerlijk als lunch gerecht.

De salade werd voor het eerst gemaakt ergens tussen 1893 en 1896 in het Waldorf Hotel in New York. Oscar Tschirky was de Waldorf’s maître d’hôtel en ontwikkelde heel veel recepten. Zo heeft hij ook de Waldorfsalade bedacht. In 1896 verscheen de Waldorfsalade in het kookboek “Oscar of The Waldorf”. Het originele recept bevatte geen noten. Die zijn pas later toegevoegd toen het recept verscheen in het kookboek “The Rector Cook Book” dat verscheen in 1928. De salade werd populair toen Cole Porter het benoemde in zijn nummer “You’re the Top” in 1934. De salade heeft ook ooit nog eens een rol gehad in de populaire serie Fawlty Towers. Een Britse serie met John Cleese.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.