Zoete komkommer smoothie
Spread the love!

Over de zoete komkommer smoothie

Deze zoete komkommer smoothie krijgt zijn zoete smaak door de peer. Het is dan wel handig om de komkommer te schillen, omdat een komkommer met schil een beetje bittere smaak geeft aan de smoothie.

In deze smoothie scheppen we ook nog een eetlepel gepeld hennepzaad. Dat is namelijk rijk aan plantaardige eiwitten. Je gebruikt er niet heel veel van, maar alle beetjes helpen.

Gepelde hennepzaad is heerlijk romig en heeft een nootachtige smaak en past dus perfect in het smaakpallet van deze smoothie. Het is dus ook qua smaak een waardevolle aanwinst in deze smoothie. Kortom, een leuke en verrassende toevoeging in deze zoete komkommer smoothie.

Het zoete komkommer smoothie recept

Zoete komkommer smoothie
Zoete komkommer smoothie
Stemmen: 7
Score: 4.29
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Zoete komkommer smoothie
Zoete komkommer smoothie
Stemmen: 7
Score: 4.29
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Schil eerst de komkommer en snijd deze in vier grote stukken. Voeg die toe aan de blender.
  2. Snijd vervolgens de peer in vieren en verwijder het klokhuis. Je hoeft de peer niet te schillen, het mag natuurlijk wel.
  3. Pel de banaan en breek die ook in stukken. Voeg die samen met een half glas water toe. Doe er ook een paar ijsblokjes bij. Een smoothie smaakt altijd wat frisser en lekkerder als deze goed gekoeld is.
  4. Voeg als laatste een eetlepel hennepzaad toe. Zet de blender aan en wacht tot het een egaal geheel is geworden.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

6 Commentaar

  1. Deze zal ik niet zo snel meer maken, erg zoet, wel zonder hennepzaad gemaakt want daar kan ik niet tegen. Maar er zijn genoeg smoothies die ik heerlijk vindt en ik heb ze nog lang niet allemaal gemaakt.

  2. Dit was een van mijn eerste smoothies, ruim 2 jaar geleden. Heel toegankelijk vanwege het zoete. Voor mij wel peer met schil :-). Nog steeds een favoriet!

    1. Goed te horen :-). En met schil levert wel weer wat meer voedingsstoffen, dus zeker ook een goede keuze. Dankjewel voor het leuke berichtje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.