Rauwe chocolade dessert

Rauwe chocolade dessert

Het rauwe chocolade dessert is weer zo’n grapje wat je kunt uithalen. Het smaakt naar bananen-chocolade mousse en is op basis van avocado. De avocado zorgt weer voor de romige smaak en verder zit dit dessert weer bom vol vitamine en mineralen. Het is wel belangrijk om exact dezelfde ingrediënten te gebruiken. Dit dessert heb…

Spruitjes met spekjes en kastanjes

Spruitjes met spekjes en kastanjes

Ongelofelijk! Spruitjes met spekjes en kastanjes is zo lekker, dat moet je een keer geprobeerd hebben. Zelfs al lust je geen spruitjes! Spruiten met spekjes en kastanjes is eigenlijk het lekkerste van oktober tot en met maart. Dat is namelijk het seizoen. Gezien we tegenwoordig diepvriesgroentes hebben, kunnen we ze het hele jaar door eten….

Bloemkoolsoep met cashewnoten

Bloemkoolsoep met cashewnoten

Deze bloemkoolsoep met cashewnoten is weer een complete verassing. Alles samen creeërt een compleet nieuwe smaak. De bloemkool proef je verrassend genoeg bijna niet meer. Vergis je niet in de hoeveelheid. De bloemkoolsoep voedt enorm. Grote eters, eten hiervan met 2 personen en zitten vol. Je kunt er ook 4 kleine eters blij mee maken,…

Ratatouille met pesto en rundermedaillon

Ratatouille met pesto en rundermedaillon

Ratatouille is een Frans gerecht van gestoofde groenten, dat vooral in de Provence veel wordt bereid. Er zijn vele variaties op gemaakt. De bereiding kan verschillen, maar basisingrediënten van ratatouille zijn: tomaat, courgette en aubergine, ui en knoflook. Ratatouille wordt in Frankrijk meestal gegeten met stokbrood. In Italië serveert men dit gerecht vaak met polenta….

Pappardelle van courgette met pesto en zalmfilet

Pappardelle van courgette met pesto en zalmfilet

Pappardelle van courgette is zo’n supertip. Op die manier krijg je met die gerecht heel gemakkelijk weer extra groente binnen. Ideaal in een tijd waarin het overgrote deel van de Nederlanders te weinig groenten nuttigen. Dit gerecht is het lekkerste met verse pesto. Tegenwoordig kun je die al in de koeling bij je supermarkt vinden….

Gewokte Chinese kool met boekweit noedels (soba)

Gewokte Chinese kool met boekweit noedels (soba)

Soba zijn Japanse, dunne noedels, gemaakt op basis van boekweitmeel. Soba (boekweit noedels) heeft een kruidige, nootachtige smaak. Soba wordt net als Italiaanse pasta beetgaar gekookt. Een truc om de soba een goede cuisson te geven is wanneer de noedels 2 minuten in het kokende water zijn, er een kopje koud water bij te doen….

Bosbessen-gember pudding

Bosbessen-gember pudding

Dit is nog eens een gezonde pudding. Deze bosbessen-gember pudding zit vol met vitamine A, B1, B2, B6, B11 en C. Ook de mineralen natrium, kalium, calcium, fosfor, magnesium, ijzer, koper en zink zijn rijkelijk vertegenwoordigd. Het is ook nog eens alkaliserend. Dat is superhandig gezien veel mensen te veel verzurende voedingsmiddelen nuttigen. Zo trek…

Marokkaanse zoete aardappelsalade

Marokkaanse zoete aardappelsalade

De Marokkaanse zoete aardappelsalade is in de regel een bijgerecht. In dit geval is het een hoofdgerecht geworden door de groente die er aan toegevoegd wordt. De pastinaak en de wortel breiden het spectrum uit dat bepaald wordt door de zoete aardappel. De zoete smaken krijgen hierdoor veel meer dimensie. De tomaten die toegevoegd worden…

Aardappelsalade met rucola en olijven

Aardappelsalade met rucola en olijven

Deze aardappelsalade met rucola en olijven kun je zowel warm als koud eten. Hierdoor kun je het zowel als lunch of als avondmaaltijd eten. Het leuke is dat je veel eerder geneigd ben om er groenten bij te eten. Dit draagt extra bij tot een gezonde voeding. Daarnaast hebben aardappelen een basen-overschot in tegenstelling tot…