Bleekselderij banaan sinaasappel smoothie
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Het bereiden is weer heel erg simpel.
  2. Maak de bleekselderij goed schoon en snijd de stengels in stukken. Doe deze in de blender.
  3. Schil vervolgens de banaan en doe deze bij de bleekselderij.
  4. Schil de sinaasappel en controleer alle partjes op pitten. De blender zou de pitten best tot kleine stukjes hakken en dan zijn het een soort onverteerbare vezels die je darmen aan het werken zetten. Echter kan de pit ook een bittere smaak afgeven. Daarom kies ik ervoor om de pitten te verwijderen.
  5. Nu denk je misschien: “Waarom pers je sinaasappel niet gewoon?”. Dat is omdat ik juist wel de vezels van de sinaasappel in mijn smoothie wil hebben. Vezels zijn essentieel in onze voeding.
  6. Pers de limoen uit en voeg het sap toe. Natuurlijk zou je er ook voor kunnen kiezen om de limoen te schillen en de limoen inclusief vezels toe te voegen.
  7. Voeg als laatste een glas water en 2 eetlepels lijnzaad toe. Klaar is je groene smoothie.
SupersnelGezond.nl