Pompoentaart smoothie
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Stoom de avond van tevoren de pompoen. Snijd de pompoen doormidden, in de breedte. Zodat je een bovenkant en een onderkant hebt. Verwijder vervolgens de zaadlijsten en pitten.
  2. Zet een pan met een stoommand en een laagje water op het vuur. Leg de pompoen in de stoommand en sluit af met een deksel. De pompoen is gaar te stomen in ongeveer 12 minuten.
  3. Laat de pompoen eerst afkoelen alvorens je hem in de koelkast zet.
  4. Start de volgende ochtend met het maken van verse amandelmelk. Klik hier voor het verse amandelmelk recept. Voeg een half glas extra water toe als je er een smoothie van wilt maken. Wil je het als dessert serveren, voeg dan wat minder water toe. Dan lijkt het meer op pudding.
  5. Snijd vervolgens de pompoen in stukken en voeg deze toe aan de amandelmelk.
  6. Schil de banaan en voeg deze ook toe aan de amandelmelk en de pompoen.
  7. Haal de zaadjes uit het vanillestokje en voeg de zaadjes toe.
  8. Voeg erna alle overige kruiden toe. Doe de 1/2 theelepel gemalen gember, 1/2 theelepel gemalen kaneel beetje gemalen kruidnagel en een beetje geraspte nootmuskaat toe.
  9. Zet de blender aan en blend het geheel tot een egale groene smoothie.
SupersnelGezond.nl