Thaise groene smoothie
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de halve komkommer in stukken en doe deze in de blender.
  2. Voeg hier het vruchtvlees van de avocado aan toe. Snijd hiervoor de avocado doormidden en verwijder de pit. Lepel vervolgens het vruchtvlees uit de schil.
  3. Voeg de 100 gram spinazie toe.
  4. Neem de helft van een bosje koriander (pakje 15 gram). Ik voeg deze met steel en al toe.
  5. Neem de helft van een bosje basilicum (pakje 15 gram). Ik voeg hiervan alleen de blaadjes toe. Die pluk ik van de takjes af. Ik vind de takjes iets minder lekker van basilicum.
  6. Snijd de limoen doormidden en knijp één helft uit boven de blender. Bewaar de andere helft, in een glas met water, in de koelkast. Zo blijft die andere helft lekker lang vers.
  7. Voeg als laatste de 330 ml kokoswater toe. Ikzelf zoek altijd diegene met de minste toevoegingen. Vers uit de kokosnoot is natuurlijk het allerlekkerste en meest natuurlijke.
  8. Als je er van houdt, dan kun je ook een halve rode peper toevoegen. Maak de peper schoon, verwijder de zaadlijsten en voeg de rode peper toe. Dat geeft de smoothie net dat beetje extra. Als je van pittig houdt, dan kun je er zelfs voor kiezen om de hele peper toe te voegen.
  9. Zet de blender aan en blend het geheel tot een egale groene smoothie. En klaar is de Thaise groene smoothie!
SupersnelGezond.nl