Beef Teriyaki met bloemkoolrijst
Keuken
Koolhydraatarm
,
Vlees
,
Zuivelvrij
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Ingrediƫnten
400
gram
bloemkoolrijst
250
gram
Chinese roerbakmix
1
theelepel
donkere basterdsuiker
1
theelepel
Jonnie Boer Shichimi Togarashi kruiden
300
gram
runderreepjes
1
eetlepel
sesamzaadjes
2
theelepels
sambal
1
eetlepel
sherry
1
eetlepel
sojasaus
1
beetje
zout
Instructies
Doe de basterdsuiker, sherry en sojasaus in een wok en zet deze op het vuur.
Blijf goed roeren. Zodra de marinade kookt, kun je de runderreepjes toevoegen.
Bak de runderreepjes totdat ze bruin worden.
Voeg de roerbakmix toe en roerbak het geheel.
Zet ondertussen een steelpan met anti-aanbaklaag op het vuur en verwarm hierin de bloemkoolrijst.
Voeg de Jonnie Boer Shichimi Togarashi kruiden toe aan de bloemkoolrijst, met een beetje zout en roer dit goed door de bloemkoolrijst heen.
Verdeel de bloemkoolrijst over de borden en serveer hierop de runderreepjes met de roerbakmix.
Strooi er de sesamzaadjes overheen en serveer het geheel met wat sambal.
Klaar is Beef Teriyaki met bloemkoolrijst. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl