California-roll bowl

California-roll bowl

Deze California roll bowl is gebaseerd op een sushi roll welke inside-out gerold is met surimi, avocado en komkommer. Een California roll of California maki is een makizushi sushi roll welke binnenstebuiten wordt gerold en komkommer, krab of imitatie krab en avocado bevat. Soms wordt krabsalade vervangen door de krabstick (Surimi sticks) en vaak wordt…

Salade met gamba’s en frambozen

Salade met gamba’s en frambozen

Deze salade met gamba’s en frambozen is een verrassende combi, maar echt superlekker. De dressing en de amandelen maken het helemaal af. De inspiratie komt uit een receptenboek van restaurant Mirazur. Mirazur is een restaurant in Menton, Frankrijk, bekroond met drie sterren door de Michelingids. Ik houd ook van exclusief koken en heb een aantal…

Spinazie witte bonen tijm dip

Spinazie witte bonen tijm dip

Een borrelplank mag ook gewoon wel eens ongezond zijn, maar deze spinazie witte bonen tijm dip is niet alleen gezond, het is ook gewoon superlekker! Ik vul zo’n dip altijd aan met twee soorten groenten, zoals komkommer en paprika of komkommer en bloemkool. Zo eet je heel makkelijk toch weer wat groente. Daarnaast serveer ik…

Ciaudedda Lucania

Ciaudedda Lucania

De Ciaudedda Lucania is een rijk bijgerecht, gemaakt van gestoofde uien, artisjokken, aardappelen en tuinbonen. Op smaak gebracht door de umami van spek. Ik server het als hoofdgerecht. Dit zomerse artisjokrecept is een traditioneel gerecht uit Lucania, het oude gebied van Zuid-Italië dat tegenwoordig vooral bekend staat als Basilicata. Het kan warm als ‘vochtige stoof’…

Venkel courgettesalade met sardines

Venkel courgettesalade met sardines

Deze venkel courgettesalade met sardines is echt een lekker fris en verrassend gerecht. De amandelen en de rozijnen geven het net dat beetje extra. Sardines zijn superlekkere visjes. Tijdens mijn vakantie in Portugal kwam ik erachter dat sardines een belangrijke rol spelen in de Portugese keuken en cultuur. Daar heb ik ze pas echt leren…

Pantelleria-salade

Pantelleria-salade

Pantelleria-salade is een traditioneel recept van het eiland Pantelleria, een prachtige plek, vol met natuurlijke en gastronomische schatten. Kleurrijk en fris. Dit gerecht is een echte triomf van mediterrane smaken: op een basis van aardappelen en cherrytomaatjes. Opgefrist met de zoete en knapperige rode uien, de aromatische oregano, de smakelijke olijven en de gezouten kappertjes….

Geroosterde paprikasoep met Ras el Hanout

Geroosterde paprikasoep met Ras el Hanout

Deze geroosterde paprikasoep met Ras el Hanout is simpel te maken, maar rijk en complex van smaak. Erg lekker en calorie-arm. Ideaal voor een balansdag. Ik kies bewust voor de Royal geroosterde rode paprika. Deze bevat relatief weinig toevoegingen en er is met name vrij weinig zout aan toegevoegd. Via het bouillonblokje gaat er al…