Vegetarisch wordt steeds populairder. Dat is een goed teken! Want, wat vaker vegetarisch is niet alleen gezond, maar ook nog eens goed voor het milieu.

Steeds meer Nederlanders eten minder of geen vlees. Vegetariërs eten geen vlees. Veganisten nemen helemaal geen dierlijke producten en flexitariërs eten op sommige dagen geen vlees.

De Gezondheidsraad adviseert om niet meer dan 500 gram vlees per week te eten, waarvan niet meer dan 300 gram rood vlees. Naast een keertje vis per week is er dus zat ruimte om dit alles af te wisselen met een vegetarische maaltijd.

Vegetarisch staat ook zeker niet voor ‘niet lekker’. Vegetarisch kan juist superlekker zijn! Hier vind je in elk geval een overvloed aan vegetarische recepten die lekker zijn én supersnel te bereiden zijn.

Het zijn niet alleen maar salades. De recepten lopen uiteen van een “ham”burger tot aan soep en van salades tot aan lekkere curry’s. Kortom, er is genoeg te kiezen. Eet smakelijk alvast! Groetjes, Carlo