Venkelsalade met peer en Parmezaanse kaas
Spread the love!

Over het venkelsalade met peer en Parmezaanse kaas recept

Deze venkelsalade met peer en Parmezaanse kaas is een ideale combinatie tussen zoet, zout en vet. Superlekker en toch supergezond!

De succesfactor van dit soort gerechten zit hem in de kwaliteit van de ingrediënten. Een mooie olijfolie en een fijne, licht stroperige, balsamicoazijn kunnen het verschil maken. Ik geef dat graag iets extra’s aan uit. Je gebruikt het ook met mate en daardoor gaat het ook lang mee.

Ikzelf heb gekozen voor peer in blik op een lichte siroop. Dat komt, omdat dit een nieuwe gerecht is wat ik dan op het laatste moment bedenk. Op dat moment is het vinden van een rijpe peer nog niet zo makkelijk en daarom kies ik voor de peer uit blik.

Er is niets mis met peer op een lichte siroop. Schenk de siroop gewoon weg, want dat is suikerwater. Dat is toegevoegd om te voorkomen dat de peer haar smaak verliest. Zou je haar op water bewaren, dan lekt er suiker en smaak uit de peer het water in. Peren op siroop bevatten wel iets meer suiker, maar dat is echt verwaarloosbaar weinig.

Verder bevat deze salade relatief weinig calorieën. Het is dus een ideale salade voor een balansdag. Zeker omdat de salade wel goed verzadigend werkt.

Kortom, deze venkelsalade met peer en Parmezaanse kaas is een toppertje! Enjoy!

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het Venkelsalade met peer en Parmezaanse kaas recept

Venkelsalade met peer en Parmezaanse kaas
Venkelsalade met peer en Parmezaanse kaas
Stemmen: 14
Score: 3.79
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Deze venkelsalade met peer en Parmezaanse kaas is een ideale combinatie tussen zoet, zout en vet. Superlekker en toch supergezond!
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Venkelsalade met peer en Parmezaanse kaas
Venkelsalade met peer en Parmezaanse kaas
Stemmen: 14
Score: 3.79
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Deze venkelsalade met peer en Parmezaanse kaas is een ideale combinatie tussen zoet, zout en vet. Superlekker en toch supergezond!
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de venkel in dunne plakjes en doe deze in een grote kom.
  2. Voeg de olijfolie, balsamico, peper en zout toe.
  3. Kneed de venkel voorzichtig met je handen, totdat alle venkel egaal bedekt is met de olijfolie en de balsamico.
  4. Voeg de rucola toe.
  5. Voeg de peer toe.
  6. Hussel het geheel goed door elkaar.
  7. Verdeel de venkelsalade over de borden.
  8. Garneer met geraspte Parmezaanse kaas en walnoten.
  9. Klaar is de venkelsalade met peer en Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

4 Commentaar

    1. Hi Suus,

      Ik dacht het eerst aan pecannoot en hazelnoot. Die passen qua smaak vervolgens het beste.

      Maar mensen die allergisch zijn voor walnoten kunnen daar soms ook niet tegen: https://www.umcutrecht.nl/nieuws/walnootallergie-vermijd-pecan-en-hazelnoot.

      Wil je het zekere voor het onzekere? Dan zou ik voor croutons (blokjes geroosterd brood) gaan. Dat geeft ook wat crunch aan het gerecht en wat extra smaak.

      Eet smakelijk alvast en met gezonde groeten,

      Carlo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *