Ceci in zimino
Ceci in zimino, is een oud recept van de Ligurische arme keuken. Het is een mager gerecht dat in Ligurië op de kerstavond werd geserveerd. Perfect voor een...
Ceci in zimino, is een oud recept van de Ligurische arme keuken. Het is een mager gerecht dat in Ligurië op de kerstavond werd geserveerd. Perfect voor een...
Baba ganoush is een overheerlijke auberginepuree uit de Mediterrane keuken. Dit idee heb ik als basis gebruikt voor deze simpele, maar superlekkere soep! Ik kwam op het idee...
Taart als ontbijt? Ja hoor, lekker én gezond. Wat dacht je van deze Schwarzwälder kirsch-smoothie? Ik heb wel een klein beetje vals gespeeld... 🤭. Laten we bij het...
Weer een toppertje deze salade met bloemkoolrijst, kikkererwten en granaatappelpitjes. Een combinatie van het Midden-Oosten en India. Heerlijk en gezond! Voor dit gerecht gebruik ik de Jonnie Boer...
Aloo gobi is een vegetarisch gerecht uit het Indiase subcontinent gemaakt met aardappelen, bloemkool en Indiase kruiden. Snel te bereiden en superlekker! Deze hartige bloemkool- en aardappelschotel is...
Mexiaanse rijst met bonen, dat ik hier de afgelopen jaren niet eerder aan heb gedacht. Supersimpel en superlekker. Natuurlijk ook gezond, dus alles in één. De Mexicaanse keuken...
Havermout risotto is simpelweg een hartige variant op havermoutpap. Dit gaat heel makkelijk door wat Italiaanse kruiden en een beetje zout toe te voegen. In dit geval heb...
De Indiase curry met mango is simpel en snel, maar vooral ook superlekker! En nog eens vegan ook. Ideaal om mee af te wisselen dus. Mijn mantra is...
Dahl (soms dal geschreven, of daal, of dhal) is een gerecht uit de Indiase keuken gemaakt van peulvruchten. De peulvruchten worden met kruiden en specerijen tot een soep...
Dit recept heb ik een knuffel in een kom genoemd, omdat het echt een hartverwarmend recept is. Het is niet extreem of pittig, gewoon hartverwarmend lekker! Met dank...