Havermout risotto met tomaat en bosui
Spread the love!

Over het havermout risotto met tomaat en bosui recept

Havermout risotto is simpelweg een hartige variant op havermoutpap. Dit gaat heel makkelijk door wat Italiaanse kruiden en een beetje zout toe te voegen.

In dit geval heb ik als aanvulling gekozen voor tomaten en bosui. Je kunt net zo makkelijk de tomaat vervangen door paprika bijvoorbeeld. Ik heb de havermout risotto ook wel eens gemaakt met pompoen en boerenkool. Ook erg lekker!

Kortom, voel je vrij om er een eigen invulling aan te geven.

Jonnie Boer funghi trifolati

Ik gebruik zelf de Jonnie Boer funghi trifolati kruidenmix. Diegenen die mij al langer volgen weten al dat ik fan ben van de Jonnie Boer kruidenmixen. Ze zijn superlekker en bevatten geen zout. Dat maakt deze serie tot ideale kruidenmixen. Je kunt volop smaak toevoegen en zelf bepalen hoeveel zout je vervolgens gebruikt.

Deze Jonnie Boer Funghi Trifolati bevat de volgende ingrediënten: ui, 15% peterselie, knoflook, 5% paddenstoelen, rozemarijn, salie, zwarte peper, tomaat. Je zou de mix dus ook zelf kunnen maken of vervangen door een combinatie die er op lijkt.

De Funghi Trifolati is heel lekker in pastasauzen, maar ook bij risotto, pizza of de klassieke combinatie met bruscetta. Vandaar dat deze mix het dus ook zo goed doet in deze havermout risotto.

Alvast eet smakelijk en heb je een leuke eigen variant bedacht? Laat het mij weten!

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het havermout risotto met tomaat en bosui recept

Havermout risotto met tomaat en bosui
Havermout risotto met tomaat en bosui
Stemmen: 6
Score: 4.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Havermout risotto is simpelweg een hartige variant op havermoutpap. Dit gaat heel makkelijk door wat Italiaanse kruiden en een beetje zout toe te voegen.
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Havermout risotto met tomaat en bosui
Havermout risotto met tomaat en bosui
Stemmen: 6
Score: 4.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Havermout risotto is simpelweg een hartige variant op havermoutpap. Dit gaat heel makkelijk door wat Italiaanse kruiden en een beetje zout toe te voegen.
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe het water in een pan en voeg de havermout toe.
  2. Breng het geheel aan de kook.
  3. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes en de bosui in dunne ringetjes.
  4. Voeg de tomaat en bosui toe aan de havermout, zodra deze kookt.
  5. Voeg de Jonnie Boer Funghi trifolati kruiden toe.
  6. Breng het geheel op smaak met een beetje zout.
  7. Verwarm het geheel nog enkele minuten.
  8. Verdeel de havermout risotto met tomaat en bosui over de kommen of diepe borden.
  9. Klaar is de havermout risotto met tomaat en bosui. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

3 Commentaar

  1. Ik vind dat het recept nog iets kruidiger of zouter mag zijn ( had niet veel zout toegevoegd). Ik had nog wat Roquefort liggen van de rode kool sla (heerlijk) en heb die er over gekruimeld. Ik denk dat ik het de volgende keer maak, met wat parmesan en geroosterde pijnboom en pompoenpitten erover heen. Heb alleen geen idee wat dat met het zuur base concept gaat doen, want dat heb ik nog niet voldoende bestudeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *