Het havermout risotto met tomaat en bosui recept

Havermout risotto met tomaat en bosui
Havermout risotto met tomaat en bosui
Stemmen: 3
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Havermout risotto is simpelweg een hartige variant op havermoutpap. Dit gaat heel makkelijk door wat Italiaanse kruiden en een beetje zout toe te voegen.
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Havermout risotto met tomaat en bosui
Havermout risotto met tomaat en bosui
Stemmen: 3
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Havermout risotto is simpelweg een hartige variant op havermoutpap. Dit gaat heel makkelijk door wat Italiaanse kruiden en een beetje zout toe te voegen.
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe het water in een pan en voeg de havermout toe.
  2. Breng het geheel aan de kook.
  3. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes en de bosui in dunne ringetjes.
  4. Voeg de tomaat en bosui toe aan de havermout, zodra deze kookt.
  5. Voeg de Jonnie Boer Funghi trifolati kruiden toe.
  6. Breng het geheel op smaak met een beetje zout.
  7. Verwarm het geheel nog enkele minuten.
  8. Verdeel de havermout risotto met tomaat en bosui over de kommen of diepe borden.
  9. Klaar is de havermout risotto met tomaat en bosui. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over het havermout risotto met tomaat en bosui recept

Havermout risotto is simpelweg een hartige variant op havermoutpap. Dit gaat heel makkelijk door wat Italiaanse kruiden en een beetje zout toe te voegen.

In dit geval heb ik als aanvulling gekozen voor tomaten en bosui. Je kunt net zo makkelijk de tomaat vervangen door paprika bijvoorbeeld. Ik heb de havermout risotto ook wel eens gemaakt met pompoen en boerenkool. Ook erg lekker!

Kortom, voel je vrij om er een eigen invulling aan te geven.

Jonnie Boer funghi trifolati

Ik gebruik zelf de Jonnie Boer funghi trifolati kruidenmix. Diegenen die mij al langer volgen weten al dat ik fan ben van de Jonnie Boer kruidenmixen. Ze zijn superlekker en bevatten geen zout. Dat maakt deze serie tot ideale kruidenmixen. Je kunt volop smaak toevoegen en zelf bepalen hoeveel zout je vervolgens gebruikt.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Deze Jonnie Boer Funghi Trifolati bevat de volgende ingrediënten: ui, 15% peterselie, knoflook, 5% paddenstoelen, rozemarijn, salie, zwarte peper, tomaat. Je zou de mix dus ook zelf kunnen maken of vervangen door een combinatie die er op lijkt.

De Funghi Trifolati is heel lekker in pastasauzen, maar ook bij risotto, pizza of de klassieke combinatie met bruscetta. Vandaar dat deze mix het dus ook zo goed doet in deze havermout risotto.

Alvast eet smakelijk en heb je een leuke eigen variant bedacht? Laat het mij weten!

Help mee!

Weg met overgewicht en chronische ziekten! Het is mijn doel om gezond leven makkelijk en toegankelijk te maken. Geen geneuzel in de marge, maar aandacht voor hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is gemaakt op basis van strikte regels, dat maakt waarom zo veel mensen zo veel baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je er van vindt. Dankjewel, Carlo.