Havermout risotto met tomaat en bosui

Havermout risotto met tomaat en bosui

Havermout risotto is simpelweg een hartige variant op havermoutpap. Dit gaat heel makkelijk door wat Italiaanse kruiden en een beetje zout toe te voegen. In dit geval heb ik als aanvulling gekozen voor tomaten en bosui. Je kunt net zo makkelijk de tomaat vervangen door paprika bijvoorbeeld. Ik heb de havermout risotto ook wel eens…

Havermout met sinaasappel en kaneel

Havermout met sinaasappel en kaneel

Havermout met sinaasappel en kaneel is een supergezond recept. Omdat havermout gemaakt wordt van hele haverkorrels valt het onder de volkoren granen. Het zit dus boordevol goede en essentiële voedingsstoffen. De sinaasappel en de kaneel maken het ontbijtje extra gezond. Havermout levert net als brood koolhydraten, eiwitten, vezels, vitamine B en mineralen. Daarom kun je…

Havermoutpap met blauwe bessen

Havermoutpap met blauwe bessen

Havermoutpap met blauwe bessen is een gouden combinatie. Niet alleen qua smaak, maar ook qua het effect dat deze combinatie op je lichaam heeft. Havermout bevat best veel koolhydraten. Hierdoor kan een portie havermout je bloedsuikerspiegel geleidelijk laten stijgen. Voeg je bijvoorbeeld een banaan toe, dan versterkt de banaan het effect en stijgt je bloedsuikerspiegel…

Hobak-juk (Koreaanse pompoenpap)

Hobak-juk (Koreaanse pompoenpap)

Hobak-juk is een Koreaanse pompoenpap. Er zijn verschillende bereidingswijzen. Dit is er een van, wel een beetje aangepast aan de Supersnel Gezond standaard. 😉 Hobak-juk (호박죽), ofwel pompoenpap, is traditioneel een juk (pap) gemaakt van pompoen en kleverige rijstmeel. Het is een soepele en natuurlijk zoete pap die traditioneel geserveerd wordt om patiënten of ouderen te helpen herstellen….

Havermoutpap met appel en kaneel

Havermoutpap met appel en kaneel

Een lekker simpel recept voor havermoutpap. Oh oh, wordt Carlo nu ook al een “havermouttrutje”? Haha, nee hoor! Een keertje is lekker, maar met mate is slim. Havermout is mateloos populair onder de Foodbloggers. Haver is van nature glutenvrij (controleer altijd de verpakking) en het zit boordevol essentiële voedingsstoffen, veel vezels, lage glycemische index en het geeft een langdurig…

Aardappelschotel met paprika en champignons

Aardappelschotel met paprika en champignons

Deze aardappelschotel met paprika en champignons is een lekkere gezonde avondmaaltijd, maar je kunt hem ook prima als stevig ontbijt serveren. Erg lekker! In dit gerecht staat “(appel)azijn”. Ikzelf gebruik altijd appelazijn in dit soort gevallen, omdat het veel minder verzurend werkt voor je lichaam vergeleken bij gewone azijn. Google daarnaast voor de grap eens…