Scrambled eggs
Spread the love!

Over de scrambled eggs met groenten

Scrambled eggs is weer eens wat anders dan een groene smoothie als ontbijt. Wel net zo gezond, want dit scrambled eggs recept bevat lekker veel groenten.

Het is vooral ook een lekker gerecht voor na het sporten. Eiwitten zijn namelijk goed voor spierherstel. Je vindt eiwitten vooral in vlees en vis, maar ook in zuivel, eieren, groente, peulvruchten, bonen, noten en zaden.

Sporten en het eten van voldoende eiwitten stimuleren spiergroei. Spiergroei verbruikt energie en spiermassa verbruikt ook extra energie. Op die manier word je sterker en raak je eventueel overgewicht ook makkelijker kwijt.

Heb je toch een keer echt trek, omdat je iets te weinig hebt gegeten? Dan is een gekookt ei ook een ideale snack. Eiwitten geven een langdurig vol gevoel. Vooral ook lekker met een beetje peper en zout. Het stilt de stevige trek.

De Italiaanse champignon roerbakmix die ik gebruik bevat fijngesneden courgette, kastanjechampignons, rode paprika, gele wortel en bleekselderij. Mocht je de scrambled eggs helemaal vers willen maken dan kun je ook voor de losse ingrediënten kiezen.

Kies je liever voor verse groenten en fruit omdat je denkt dat verse producten meer vitaminen en mineralen bevatten? Lees dat ook dit artikel even: Voorgesneden groenten en fruit.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het scrambled eggs met groenten recept

Scrambled eggs
Scrambled eggs
Stemmen: 11
Score: 3.73
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Scrambled eggs
Scrambled eggs
Stemmen: 11
Score: 3.73
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Breek de vier eieren boven een kom. Voeg wat peper, zout en Italiaanse gedroogde kruiden toe. Kluts de eieren met een vork tot een egale gele massa. Dit is de basis voor je scrambled eggs.
  2. Doe een klein beetje kokosolie in een pan en voeg de groenten toe. Roerbak de groenten kort.
  3. Voeg nu het geklutste ei toe. Laat het ei vervolgens even stollen alvorens je het geheel doorroert.
  4. Roerbak het geheel totdat alle ei goed gestold is en voeg dan kort de cherrytomaten toe. Het doel is om die alleen maar even te verwarmen.
  5. Verdeel de scrambled eggs met de groenten vervolgens over de borden. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *