Witlofsalade met perzik en mozzarella

Witlofsalade met perzik en mozzarella

Deze witlofsalade met perzik en mozzarella is superlekker. En als de bbq toch aanstaat, dan kun je de perzik ook even roosteren/grillen. Dat maakt de salade nóg lekkerder! Staat de bbq niet aan, dan kun je ze ook even kort grillen in de oven. Qua de Italiaanse verse kaas, heb ik heel bewust gekozen voor…

California-roll bowl

California-roll bowl

Deze California roll bowl is gebaseerd op een sushi roll welke inside-out gerold is met surimi, avocado en komkommer. Een California roll of California maki is een makizushi sushi roll welke binnenstebuiten wordt gerold en komkommer, krab of imitatie krab en avocado bevat. Soms wordt krabsalade vervangen door de krabstick (Surimi sticks) en vaak wordt…

Ciaudedda Lucania

Ciaudedda Lucania

De Ciaudedda Lucania is een rijk bijgerecht, gemaakt van gestoofde uien, artisjokken, aardappelen en tuinbonen. Op smaak gebracht door de umami van spek. Ik server het als hoofdgerecht. Dit zomerse artisjokrecept is een traditioneel gerecht uit Lucania, het oude gebied van Zuid-Italië dat tegenwoordig vooral bekend staat als Basilicata. Het kan warm als ‘vochtige stoof’…

Venkel courgettesalade met sardines

Venkel courgettesalade met sardines

Deze venkel courgettesalade met sardines is echt een lekker fris en verrassend gerecht. De amandelen en de rozijnen geven het net dat beetje extra. Sardines zijn superlekkere visjes. Tijdens mijn vakantie in Portugal kwam ik erachter dat sardines een belangrijke rol spelen in de Portugese keuken en cultuur. Daar heb ik ze pas echt leren…

Geroosterde paprikasoep met Ras el Hanout

Geroosterde paprikasoep met Ras el Hanout

Deze geroosterde paprikasoep met Ras el Hanout is simpel te maken, maar rijk en complex van smaak. Erg lekker en calorie-arm. Ideaal voor een balansdag. Ik kies bewust voor de Royal geroosterde rode paprika. Deze bevat relatief weinig toevoegingen en er is met name vrij weinig zout aan toegevoegd. Via het bouillonblokje gaat er al…

Succotash met kipdijfilet

Succotash met kipdijfilet

Soccotash is een simpel maar superlekker en gezond gerecht. Het gerecht is echt een klassieker in het zuiden van de Verenigde Staten. Daar is Succotash niet weg te denken van tafel. Narragansett is een Indiaans volk uit de Verenigde Staten. Succotash komt van Sohquttahhash, dat “gebroken maïskorrels” betekent. Succotash is een culinair gerecht dat voornamelijk…

Venkelsalade met peer en Parmezaanse kaas

Venkelsalade met peer en Parmezaanse kaas

Deze venkelsalade met peer en Parmezaanse kaas is een ideale combinatie tussen zoet, zout en vet. Superlekker en toch supergezond! De succesfactor van dit soort gerechten zit hem in de kwaliteit van de ingrediënten. Een mooie olijfolie en een fijne, licht stroperige, balsamicoazijn kunnen het verschil maken. Ik geef dat graag iets extra’s aan uit….