Welke successen behaal jij dankzij de recepten op Supersnel Gezond punt NL?

Ikzelf ken mijn eigen successen. Het Alkaline eetpatroon ben ik vooral gaan volgen met als doel om meer energie te krijgen. Dat is zeker gelukt! Daarbij werd ik verrast door allerlei “bijwerkingen”. Ik ben 16 kg overgewicht kwijt, ik ben sterker, weerbaarder, ik herstel veel sneller na het sporten, etc. Dat is mijn grootste winst. En jij? Ik ben zo benieuwd wat jouw successen zijn! Deel ze hier en inspireer ook andere om gezond te eten en mij om tijd en energie in Supersnel Gezond te blijven steken.

Dank je wel avast, Carlo

Laat ook een reactie achter via het formulier onderaan deze pagina. Klik hier.
 

82 Commentaar

 1. Hoi Carlo,
  Wat is dit een heerlijk recept, Komkommer zeewiersalade met grote garnalen. De combinatie van frisse komkommer en een pittig sausje met garnalen die ik even in een beetje roomboter heb gebakken met peterselie en knoflook. Super lekker en vullend.
  Rita

 2. Ik ben nu al een aantal weken smoothie als ontbijt en avondeten te eten. Ik moet niet persen afvallen. Ik vroeg mij af of ik dit mag blijven doen. Is lekker handig, geen werk aan. Graag jouw advies

  1. Hi Carine,

   Ikzelf nuttig ze altijd als ontbijt. Als je ze al ontbijt en avondeten nuttigt, dan is dat misschien wat minder handig. Je krijgt wel lekker veel groente en fruit en binnen, maar we hebben als mens natuurlijk meer nodig dan alleen dat. Ook heb je al mens een bepaalde hoeveelheid energie nodig die je uit wat je eet en drinkt haalt. Nuttig je minder dan je gerbruikt, dan val je af. Nuttig je wat je gebruikt, dan blijf je op gewicht. Nuttig je meer dan wat je gebruikt, dan komt je aan.

   Smoothies bevatten relatief weinig energie. Zeker als je het vergelijkt met een ‘gewone’ maaltijd. Als je dus smoothies voor ontbijt en avondeten nuttigt, dan is de kans dat je gaat afvallen groot en loop je het risico op tekorten.

   Zie hier een mooi overzichtje “Download ‘het advies in het kort'” van wat verstandig is om te eten (per dag/week): https://www.gezondheidsraad.nl/documenten/adviezen/2015/11/04/richtlijnen-goede-voeding-2015.

   Hopelijk beantwoordt dit je vraag.

   Met gezonde groeten,

   Carlo

 3. Dag Carlo,

  Ik wil heel graag jouw boek bestellen alleen lukt dit niet. Kan ik het boek op een andere manier bestellen?

  Gr. Vera

 4. Hoi Carlo,
  Het lukt me telkens niet om het recept te openen van Garnalen met witte bonen en sinaasappel in mijn bewaarde recepten.
  Wel als ik hem via de receptenindex open. Vreemd en niet gemakkelijk.
  Ligt dat aan mij of aan de site.
  Mvg
  J.Teunissen.

 5. Dankzij de geweldige site van Carlo leer ik gewoon beter en vooral ook gezonder koken, dus vang ik twee vliegen in één klap. Ik doe hier heel veel inspiratie op. De afwisselende recepten zijn top. Ik ben absoluut fan van deze website. Carlo is altijd supersnel met het beantwoorden van eventuele vragen en dat waardeer ik ook enorm, waarvoor hartelijk dank. Ik plaats regelmatig wat van je recepten op facebook zodat meer mensen de weg zullen vinden naar deze fantastische site. Ga zo door!

 6. Hai Carlo,

  Van nature ben ik tenger gebouwd en een lichtgewicht. Niet mager, wel pezig. Zelfs na 4 bevallingen lukte het mij om mijn figuur en gewicht te behouden. Totdat . . . Ik een zittend beroep kreeg. Daarnaast deed de overgang al vroeg haar intrede (inmiddels al ruim doorheen). Mijn lijf veranderde zichtbaar en ik voelde mij niet optimaal. Onderzoeken wezen uit dat zonder duidelijke aanwijsbare reden al mijn ingewanden compleet vervet zijn. Ik begon met sporten, vrij intensief en dat maakte dat mijn gewicht afnam. Na 6 maanden had ik door dat ik dit wellicht mijn verdere leven zou moeten volhouden, iets wat ik totaal niet zie zitten. Sporten is echt niet mijn ding 😉

  Nu ben ik gestart met jouw recepten en na 4 weken al ruim 4 kg lichter! Ik voel mij minder moe, ben fitter en zit lekker in mijn vel. Vanwege onze drukke banen rest weinig tijd voor het eten, althans wij nemen er de tijd niet voor (dat klinkt wat oprechter).

  Jouw recepten zijn bijzonder snel klaar, overheerlijk en voedzaam. Ik ben een superblij lid van SuperSnelGezond. Mijn man eet gezellig mee en zo genieten we dus beiden. ‘s Ochtends starten we de dag met een smoothie. En eerlijk gezegd kan ik daarna volstaan met een avondmaaltijd. Tussendoor een handjevol noten. Heerlijk!!!

  Dank voor de recepten met duidelijke uitleg en toelichtingen. Ik raad het een ieder aan!

  Henriëtte (en Michael)

  1. Hi Henriëtte,

   Dankjewel voor dit hartverwarmende bericht! Heel fijn om te lezen, dat doet mij goed.

   Heel veel gezonde groeten, ook voor je man,

   Carlo

 7. Hoi Carlo,
  Na wat jaren een keto lifestyle, kwam ik op deze site terecht. Mijn man en ik willen gezond eten, maar wel lekker haha, We houden van lekker eten en ook zeker een wijntje/biertje. Maar we willen ook kilo’s kwijt, Bij keto ging dat best snel, dus er is een beetje angst met al deze recepten dat we toch weer aan gaan komen…… wat kunnen we verwachten van deze gezonde lifestyle? Wat is je advies om dit op te starten?

  1. *** Oeps, ik had deze alleen per e-mail beantwoord… Nu (voor de meelezers) ook even hier als een reactie op het bericht ***

   Hi Kathrin,

   Allereerst is het goed om te bedenken waar overgewicht vandaan komt. Wat is vet?

   Vet is een reservevoorraad energie. Alle energie die je nuttigt wordt gebruikt om te bewegen, denken, adem te halen, etc. Kortom, om te leven.

   Het overschot aan energie, oftewel hetgeen dat je meer nuttigt dan je verbruikt, gooit je lichaam niet weg. Je lichaam slaat dat op. Voor later, als je een keertje wat minder energie tot je kunt nemen dan je verbruikt. Dan haalt je lichaam het tekort aan energie weer uit die reservevoorraad.

   Eet en drink je vaak meer energie dan je nodig hebt? Dan groeit die reservevoorraad in de vorm van vet. Zo ontstaat overgewicht.

   Diëten doen het vaak goed in de markt doordat ze focussen op wat ze uniek maakt. Keto focust bijvoorbeeld op extreem koolhydraatarm. Het is vrij duidelijk.

   Je mag geen brood, rijst, pasta, aardappelen, bonen, fruit, frisdrank, vruchtensap, frisdrank, alcoholische dranken, chips, gebak, snoep, etc. Als je het zo ziet dat zie je direct waar de succesfactor om draait. Je eet/drinkt heel veel dingen niet meer die je ervoor wel at/dronk.

   Kortom, het is een “simpele” manier om minder energie te nuttigen. Je lichaam gaat het tekort uit je energievoorraad halen en je voorraad slinkt. Oftewel, je valt af.

   Met Supersnel Gezond kijk ik niet naar de bron van de energie. Het maakt niet uit of het uit vet, eiwit of koolhydraten komt. Het maakt uit om hoeveel energie het gaat.

   De recepten op Supersnel Gezond bevatten relatief weinig energie (daardoor vallen mensen met overgewicht af), supergezond en ze zijn erg lekker plus binnen 15 minuten te bereiden. Dat is de succesfactor van Supersnel Gezond.

   Gewoon lekker beginnen met het uitkiezen van de recepten die jullie lekker lijken is de beste manier om te starten.

   Beantwoordt dit je vraag?

   Met gezonde groeten,

   Carlo Kool

 8. Goedemorgen, zit bij de cursus gezond slank ook allemaal recepten of kan ik dan beter de kookboeken bestellen?

  Bedankt alvast

  1. Hi Ramona,

   Er staan geen recepten in de digitale cursus ‘Gezond Slank’. Die cursus bevat alle informatie rondom gezond afvallen. De fysieke boeken ‘Een bron van energie’ en ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’ bevatten wel heel veel recepten.

   Met gezonde groeten,

   Carlo

 9. De tabel geeft groen en rose aan, wat betekent het dan dat een product donkerder groen of donkerder rose is, voor mij is de tabel heel verwarrend misschien ook omdat ik nog teveel aan oude lijsten vasthoudt , wat juist het tegenovergestelde beweerd. Maar ik vind het zo’n uitgebreide lijst dat ik hier graag mee verder ga,
  Hopelijk kunt u mij helpen de lijst beter te lezen?

  1. Daar kan ik u zeker mee helpen. Donkergroen is sterk base-vormend. Lichtgroen is licht base-vormend. Lichtrood (rose) is licht verzurend. Donkerrood is sterk verzurend. Het getal geeft het effect nog nauwkeuriger weer. Hoe negatiever het getal hoe sterker het base-vormende effect. Hoe hoger het getal in de plus, hoe sterker het verzurende effect.

 10. Dag Carlo met Jeanette hier
  Kun je mij mailen of dit een nieuw uitgebrachte boek is van je? Is dze 4e druk geen herdruk
  van jvan een reeds uitgebrachte versie van je? Toen ik jou de vraag stelde hoeveel repepten
  boeken je hebt uitgebracht was toen jouw antwoord twee. Bedoel jij sms over de 4e druk dat
  Het je vietde boek zou zijn, Carlo? Ik heb inmiddels drie boeken van je , waaronder ook Gezond Slank.
  Graag zie ik jouw reactie tegemoet, en vast bedankt.
  Groetjes.

  1. Hi Jeanette,

   De 4e druk is een herdruk van een reeds uitgebrachte versie. Ik heb tot op heden inderdaad 2 verschillende receptenboeken uitgebracht plus het cursusboek Gezond Slank.

   Met gezonde groeten,

   Carlo

 11. Hoi Carlo,

  Na een tijdje van aanklooien met mijn gewicht (max 127 kilo) kwamen mijn vriendin en ik uiteindelijk op jouw site terecht, we wilden namelijk graag gezonde gerechten die snel klaar waren. In eerste instantie om samen te kunnen bereiden maar ook omdat ik nooit een echte keukenprins ben geweest en niet al te lang in de keuken wilde staan. De gerechten die je ons voorschotelde (en nog steeds voorschotelt) zijn allemaal lekker en nog steeds even snel klaar! Mijn persoonlijke favoriet is de Chinese groentes (met schnitzel i.p.v. biefstuk dan) en de boerenkool met worst en koolrabi i.p.v. koolraap.
  Toen de knop eenmaal om was om daadwerkelijk gezond te eten was jouw website voor ons echt een fantastisch hulpmiddel om ons te blijven helpen gezond te eten. Uiteindelijk zit ik nu, zonder echt te sporten maar vooral door o.a. het eten van jou, rond de 93 kilo te schommelen. Hier ben ik dan ook enorm blij mee, aangezien ik nooit echt meer de energie had die ik vroeger wel had. Nu ik, eindelijk, weer lekker in mijn vel zit merk ik dat de energie en zin om dingen te doen weer terugkomt, iets waar jij dus mede voor gezorgd hebt.

  Carlo, heel erg bedankt voor de heerlijke, smaakvolle gerechten die je ons laat zien! Ga zo door en veel mensen zullen hier profijt van hebben, daar ben ik van overtuigd.

 12. Hoi carlo,
  Ik heb gisteren ook jou boek besteld ben heel benieuwd hoop dat ik het vandaag binnen krijg.
  Ik wil graag nog een 8 kilo afvallen ben al 3 weken bezig met 3 tot 4 keer per week tussen de 6 en 10 km te lopen en rij nog 4 keer in de week mijn paard.
  met jou heerlijke gerechten erbij moet dit lukken toch 😉

  Groetjes Saskia

 13. Ik heb al mijn hele volwassen leven overgewicht altijd tussen de 20 a 30 kilo te zwaar. nou ben ik wel een Bourgondiër.
  ben natuurlijk wel naar een dieetist geweest en regelmatig aan dieeten gedaan.
  mijn vijand zijn dan koolhydraten en dat wist ik al heel lang, maar afvallen is altijd zo eenzijdig.
  Als werk werk ik bij de MediaMarkt en verkoop ik onder andere blenders en juicers daar weet ik dan ook veel van en dus ook het gebruik. en toch hebben klanten met ervaringen mij nooit kunnen overtuigen, natuurlijk ben ook vrezelijk koppig.
  In augustus 2016 voelde ik mij wat depressief en wilde dat graag oplossen ik bedacht me dat ik mij een stuk beter voelde toen ik 100 kilo was. ik woog in augustus 107 kilo, dus dacht ik ga toch zo’n blender gebruiken maar met wat? toevallig kwam ik deze site tegen en ben wat gaan proberen, van uit dit proberen is een vast patroon gekomen van groene smoothies (iedere dag een andere) een eiwit shake in de middag, fruit en een gewone zelfgekookte maaltijd in de avond.
  Nou sponserde ik al jaren een sportschool, toch mij toegezet om 2x in de ochtend 45 min te sporten. dit heeft er voorgezorgt dat ik nu in december 2016 89 kilo weeg en daar ook op blijf.
  Het nieuwe jaar gaan we de nieuwe uitdaging om op mijn streef gewocht te komen van 76 kilo.

  1. Hoi Kay, wat een mooi resultaat, van harte gefeliciteerd! Die laatste 13 gaan je vast en zeker ook lukken. Dankjewel voor dit leuke berichtje, Carlo

 14. juli 2015 begonnen met het dieet. Boek supersnel gezond. Op aanraden van de fysiotherapeut.Eenvoudig en lekker.
  En supergezond. Heb reuma, had best wel veel pijn. Die pijn verdween heel langzaam. Maar…. Ik vertrok 15 maart naar het buitenland, waar de meeste produkten niet verkrijgbaar waren. Ik begon dus maar weer “gewoon “te eten. Wel zo gezond mogelijk. Maar….. De pijn kwam ook heel langzaam weer terug.
  15 juli was ik weer terug in Nederland. Direct de draad weer opgepakt. En… De pijn verdwijnt weer langzaam. En.. De mensen in de omgeving blijven zeggen, dat het niet uitmaakt wat je eet. Zelfs de huisarts houdt dat vol. Ik weet inmiddels beter.
  Bedankt Carlo!

 15. Ik ben Geneeskunde student en vaker te vinden in de kroeg dan in het hoorcollege. Daarnaast at ik gewoon zoals ieder ander. Om te compenseren met mijn nachtleven moest ik echter enorm veel sporten wilde ik niet aankomen! Dit is altijd zo geweest, ook voor ik ging studeren. Nu kook ik sinds drie maanden uit het boek van supersnelgezond en hoe ik niet meer obsessief bezig te zijn met sporten. Ik heb daadwerkelijk meer energie en ik ben van altijd schommelend rond de 85 kilo naar onder de 82 kilo gezakt, zonder verder ook nog maar iets te doen. De strijd tegen mijn studentenbuik is gewonnen, en ik heb geweldige gerechten leren koken. Nog 2 soepen, 1 toetje en 2 avondgerechten en het boek Een bron van Energie is uit. Dankjewel Carlo. Hopelijk komt er snel een nieuw boek uit 🙂

  1. Hi Pim, wat een tof bericht! Goed te horen dat ik heb kunnen bijdragen. Ook denk ik dat je berichtje een mooie bron van inspiratie is voor andere bezoekers, dus daar wil ik jou dan weer voor bedanken. Ik ga het niet redden om het tweede boek op tijd af te hebben, maar ik ben er al wel volop mee bezig. Hij komt er dus zo snel als mogelijk aan. 🙂 Met gezonde groeten, Carlo

 16. Goede middag,

  Ik heb net het boek besteld,hoop dat het morgen binnen is!? Na het lezen van jullie verhalen wil ik zo snel mogelijk beginnen!!!!

 17. We zien ons nieuwe voedingspatroon allang niet meer als een dieet, het is ons nieuwe levensstijl sinds 5 maanden. Genieten elke dag weer opnieuw van de heerlijke recepten, verse groentes en zijn meer dan verzadigd. Wat het ons oplevert? Inmiddels samen 36 kilo afgevallen, nagenoeg geen migraine meer, veel meer energie!
  Dank je Carlo, voor je steun, begeleiding en vooral je heerlijke maaltijdsuggesties

 18. Afgelopen april raakten wij door enthousiaste, aanstekelijke, gemotiveerde verhalen door onze beste vrienden geïnspireerd om op een andere, gezondere manier te kijken naar ons voedingspatroon.
  Door handige tips van Edith en na geneus op internet liep Carlo ons leven binnen! We genoten elke dag opnieuw van zijn heerlijke recepten, met name door zijn ingrediënt “een brede glimlach”.
  Los van het feit dat we bewuster bezig waren met wat wel/ niet eten, deze manier van eten geen gevoel van diëten geeft, zouden we het ook leuk vinden hierdoor een aantal kilo’s te verliezen… En dat is gelukt!
  Beste Carlo, na ruim 2.5 maand zijn Gerhard en ik inmiddels in totaal 27 kilo afgevallen!
  En dat door gewoon elke dag heerlijk, voldoende, bewuster te eten!
  Wij zijn best wel een beetje boel trots op ons zelf en hopen dat je vooral lekker door blijft gaan met nieuwe lekkere recepten te bedenken!!

 19. Hoi Carlo

  Ik heb net een heerlijk groene smoothie gemaakt. Mijn man had keeltjes meegebracht van de tuin maar het waren er wat veel. Ik heb toen een groene smoothie ervan gemaakt.
  Recept.
  Keeltjes, 1 banaan, bleekseldrij en wat vlierbessensap en een half theelepeltje chlorella.
  Het resultaat is heerlijk

 20. Jippie, we hebben je boek Een bron van Energie besteld!
  Nu een paar dagen bezig met genieten van je heerlijke maaltijden en adviezen en het werkt giga aanstekelijk! Wij zijn om en verheugen ons op nog veel meer van je lekkere, voedzame successen!
  We houden je op de hoogte van onze resultaten 😀

 21. Hallo Carlo!
  Wat ben ik blij dat ik ‘je’ gevonden heb!
  Nadat ik 1,5 jaar geleden een herseninfarct kreeg was het moeilijk om mijn energie level op te vijzelen; ik bleef moe.
  Inmiddels gebruik ik sinds half januari jouw kookboek en recepten en heb ik meer energie, slaap beter en voel ik me veel fitter….
  Langzaamaan wordt ook het concentratieniveau beter. Nu alleen dat middagdutje nog zien kwijt te raken maar ook daarin heb ik alle vertrouwen.
  Mijn doel was om 10 kg. af te vallen maar het resultaat is dat ik veel meer heb bereikt!
  Mijn volgende doel is gesteld: weer gaan hardlopen.
  Vanzelfsprekend ga ik verder met mijn nieuwe manier van leven en blijf ik gebruik maken van de overheerlijke recepten waarvoor ik je hartelijk bedank!
  Hartelijke groet, Anne

 22. Hallo Carlo.
  mijn man en ik zijn super blij met deze vorm van gezonde voeding.
  Wij maken elke dag 1a2 groene smoothies
  en sinds september (5 mnd) zijn we beiden 8 kilo kwijt.
  Zelf ben ik niet meer moe wat ik altijd was, en mijn man die type 2 heeft van zijn diabetis gebruikt nu nog de helft van zijn insuline en geen tabletten meer voor zijn bloeddruk.
  Hij loopt nu op zijn gemak 10 km zonder problemen , voorheen kon hij nog geen 2 km lopen en had al een te lage waarde van de suiker.
  Echt we zijn super blij en dat door de groene smoothies .

 23. 1. Ik leefde op pizza, macaroni, koffie en wijn en sigaretten. Ik ben vorige week eens gaan zoeken naar groene smoothies om toch wat groente binnen te krijgen en zo kwam ik deze site tegen. Inmiddels kook ik sávonds ook alkalisch. Ik kom er trouwens net achter dat het een alkalische eetstijl is, hahaha. Nu ben ik een week bezig en mijn drang naar koffie en wijn is sterk afgenomen en ben het aan het afbouwen. Roken is moeilijker :(. wat me nu al opvalt is dat mijn huid begint te ganzen! Ik geloof dat ik hier voorlopig mee door ga 😀

 24. zijn alle recepten op deze site goed voor een te volgen alkaline dieet?
  ik ben super blij met jullie site, al een poosje bezig met de heerlijke smoothies, nu ga ik een stapje verder.
  in de recepten vind ik producten terug die sterk verzurend zijn o.a. pasta salade. kan dit dan wel? val je daar dan nog wel door af?

  1. Hoi Cindy, goed te lezen dat je super blij bent met de site. Alle recepten op de site zijn samengesteld volgens de regels van het Alkaline eetpatroon.

   Zie ook deze twee pagina’s voor meer informatie:
   https://supersnelgezond.nl/alkaline-zuur-base-dieet/
   https://supersnelgezond.nl/zuur-base-tabel-alkaline-dieet/

   Aankomen komt, kort samengevat, doordat je teveel en ongezond eet. Met de recepten op deze site zit je helemaal goed als je overgewicht kwijt wilt raken.

   Groetjes, Carlo

 25. Beste Carlo,

  Je kent mij niet, maar ook ik wil je heel erg bedanken voor je website en vooral voor het delen van je kennis en gerechten op internet!

  Supersnelgezond.nl ben ik tegengekomen toen ik op zoek was naar inspiratie voor groene smoothies, sindsdien ben ik bij je blijven hangen en eten we gevarieerd en gezond! Ik ben werkelijk nog steeds geen andere leukere en nuttigere site tegengekomen!

  De gerechten zijn telkens weer een spannende en aangename ontdekkingsreis! Lekkere verrassende recepten met normale ingredienten. Geen rare poedertjes en geen verspilling, want er staan geen flesjes en potjes na eenmalig gebruik te verouderen in het keukenkastje, in een ander gerecht zijn ze weer van toepassing! Super!

  Sinds ik begonnen ben met het alkaline leefpatroon dat je beschrijft, val ik elke week gemiddeld een kilo af. Ik raakte de 101 aan op de weegschaal en ben nu 15 a 16 kilo afgevallen, and still counting!

  Wat je schrijft is allemaal waar: afvallen, meer energie, beter op kunnen staan, betere weerstand. De huidige griepgolf is nog steeds aan ons voorbij gegaan, hopen dat dat zo blijft.

  Dankzij je website is je streven naar “een gezonder Nederland” is hier aangeslagen. Ik wil je smoothies en gezonde gerechten als een onderdeel van mijn leven proberen te houden.

  Nogmaals heel erg bedankt! Ik hoop je nog lang online te mogen blijven volgen!

  Heel veel succes!

  1. Dag Marjanne,

   Dank je wel voor je mooie complimenten en super gefeliciteerd met de resultaten die jullie boeken. Wat fijn om te weten dat mijn site daaraan heeft kunnen bijdragen. Dank je wel dat je jullie successen deelt, dat zal ook vast anderen weer inspireren. Mij inspireert het zeker om nog heel lang door te gaan.

   Heel veel gezondheid gewenst,

   Carlo

 26. Wat een heerlijke recepten Carlo!
  3 weken geleden had ik jouw boek in huis en ben ik direct gestart.
  Inmiddels zijn de groene smoothies een gewoonte geworden en de lunchsalades zijn overheerlijk.
  In 3 weken ben ik 4,5 kg afgevallen en dat met al die lekkere recepten.
  Ik ben al halverwege mijn doel 🙂
  Bedankt voor deze andere gezonde kijk op eten.
  Zo is afvallen geen lijdensweg.
  Hartelijke groeten, Anne

 27. Hallo,
  Ik was op internet aan het surfen en kwam deze site tegen. Erg duidelijk en inspirerend.
  Als ik s morgens een groene smoothie maak en ik hou over kan ik dat dan nog voor de middag gebruiken of meegeven aan mijn man? Gaan de vitamines niet verloren?

  Groet,
  Angelique

  1. Dag Angelique,

   Dank je wel voor het compliment!

   Licht, zuurstof en warmte zijn de “vijanden” van je groene smoothie. Dat is het al van onbewerkte groenten en fruit, maar nog meer van bewerkt groenten en fruit. Verpak je smoothie luchtdicht en bewaar het op een donkere (of in iets wat geen licht doorlaat) en koele plek. Zo beperk je het verlies aan vitamines.

   Heel veel plezier met de site,

   Carlo

   1. Als je iets overhoud kook het dan even door en gebruik het middags als basis van een groentesoepje en ‘avonds als (basis) voor soep of saus

 28. Wat een ontzettend leuke en informatieve site, ik ga zeker met de smoothies beginnen.
  Vraag over het boek, staan hier alle recepten in die ook op deze site staan?

  1. Dag Eveline,

   Dank je wel voor je compliment! In het boek staan recepten die je hier ook kunt vinden.

   Het boek heeft als extra juist allerlei interessante informatie. Ook tips en tricks zoals hoe je nóg meer energie krijgt door bepaalde denkpatronen of bijvoorbeeld je fysiologie aan te passen. Hele waardevolle tips die ikzelf dagelijks inzet.

   Heel veel succes gewenst!

   Carlo

 29. Dankjewel!
  Heb vanochtend al de eerste smoothie gemaakt: bloemkool – ananas – banaan. Was heerlijk!

  Nog één vraagje: Wat zou ik ‘s middags tussendoor kunnen eten?

 30. Ik ontdek net de website en ben heel enthousiast en wil gaan beginnen met de smoothies voor het ontbijt.

  Echter een vraag hierover. Zijn de recepten voor 1 of twee personen?

  1. En de maaltijden? Zijn die altijd voor 2 personen?
   Kan ik de maaltijden dan ook voor 2 dagen gebruiken of gaan dan de vitamines verloren?

 31. Hiep hiep hoera het recepten boek is er !
  Wij zijn er erg blij mee.
  Onze complimenten het ziet er werkelijk super cool uit.
  Het is heel overzichtelijk , maar ook nog eens de mentale suggesties die er in staan.
  Echt een bezit.

 32. Sinds een week of twee ben ik weer wat scherper op mijn voeding gaan letten en vooral mijn avondeten had aanpassing nodig. Met deze site kan ik me voorlopig wel vermaken! Genoeg snelle recepten om te gaan uitproberen!

 33. Wat’n heerlijke site. Eindelijk heb ik de drive om mijn lifestyle te veranderen. En dat komt door de smoothie-recepten op jullie site. Als ik zo doorga hoef ik ook niet aan de medicijnen (cholesterol en diabetes). En nu ga ik aan de rest van de recepten beginnen. Die salades zijn vlgs mij overheerlijk. En alles binnen 15 min klaar. Mooier kan niet. Thx!

 34. Weer even een korte update.

  inmiddels ongeveer twee maanden bezig en ruim 7 kilo afgevallen. het mooie is dat het me heel weinig moeite kost en ik me stukken beter voel. op dit moment stabiliseert mijn gewicht zich. Dit resultaat heb ik bereikt zonder te gaan sporten. Binnenkort ga ik weer sporten en ben benieuwd of het dan gaat lukken om er nog drie kilo af te krijgen.

 35. Binnen no-time 14 cm omtrek buik weg! Heerlijke super gezonde gerechten! & makkelijk & snel te bereiden. Geen zwaar gevoel meer wat brood en pasta’s me gaven. Suikerspiegel in balans geen energie-dippen meer! Dank Carlo!!!

 36. Wat een ontzettend leuke site met goede tips en lekkere recepten. Heb onmiddelijk besloten mijn zuren base leefwijze weer op te pakken na een dip van zeker een aantal jaar.
  Tip voedingstabel van Elsa Veer hierin staat voedsel gerangschikt op vitaminen/mineralen maar ook op basenoverschot en zurenoverschot, calorieen, eiwitten etc. Bij het basenoverschot staat rammenas op nr 1. Misschien een idee hier een recept van op de site te plaatsen?

 37. Ben erg geïnteresseerd. Maak af en toe al wel eens een groene smoothie. Lekker hoor! Het enige is dat ik voor ik naar de supermarkt ga, een boodschappenlijstje moet maken voortaan. Dan weet ik precies wat ik nodig heb ipv dat ik weer zomaar wat koop. Zo verval je nml altijd weer in je oude gewoonte. Of ik zou een week menu kunnen maken.

 38. nu een week bezig en in een week tijd niet één keer maagzuurtabletten hoeven slikken. en dan te bedenken dat ik dat al meer dan 5 jaar bijna dagelijks doe!!!

  Ik voel me fantastisch, opgeblazen gevoel ben ik kwijt en in een week al twee kilo kwijt!!

  Net de bietensalade met korrianderdressing gegeten. Echt een feestje!!

 39. Wilde al een tijd beginnen met gezonder leven: beter eten en meer bewegen, maar had moeite met het doorbreken van bestaande patronen. Vanmorgen twee dingen op facebook gevonden. Deze site van mijn vriend Carlo (goed bezig!!) en een filmpje van een man die de iron man doet met zijn gehandicapte zoon (respect!!). Wat houdt mij dan nog tegen! Vandaag inkopen doen en beginnen met smoothies voor ontbijt en van daar uit zie ik wel weer verder. Carlo bedankt!!

 40. Met dank aan supersnelgezond kan ik het eetpatroon handhaven dat goed voor me is. Ze hebben steeds weer nieuwe lekkere recepten en het is inderdaad super snel te maken. Echt fijn om ideeen op te doen en snel lekker te eten. Ik ben er bijna elke dag wel een keer!
  Ben in totaal 20 kg afgevallen! Nu heb ik meer energie en voel me heerlijk!
  Bedankt Supersnelgezond!

 41. Sinds een jaar ontbijten wij elke dag met een smoothie en hebben we gewoon brood ingeruild voor speltbrood. Daarnaast koken wij het grootste deel van de week volgens het alkalinedieetprincipe, waarbij we veelvuldig de recepten van supersnelgezond.nl gebruiken.

  We merken duidelijk dat ons energiepeil enorm is verbeterd. Na het eten hebben wij geen afterdinerdips meer en gedurende de hele dag voelen we ons fitter dan voorheen. In het verleden worstelden wij ook continu met de aangeraden dagelijkse hoeveelheid fruit, maar dat is tegenwoordig met recht een ‘makkie’.

  Met volle overtuiging raden wij aan om aan te slag te gaan met de gezonde, overheerlijke en energie gevende recepten van supersnelgezond.nl!

 42. Supersnelgezond heeft mij veel opgeleverd.
  Verleden jaar voorzichtig begonnen met smoothies en een enkele keer avondeten.
  Toen ik voelde wat het met me deed verder uitgebreid.
  Meer energie, slaap beter, geen maagklachten meer en dan de uiterlijke verschijnselen zoals een beter figuur, een mooie en gladdere huid en tot mijn verbazing ontdekte ik dat oneffenheden verdwijnen.
  Kortom ik krijg de nodige positieve reacties en dat terwijl ik al bij de oudere generatie behoor.
  Mijn levenspartner vindt het ook geweldig en is zes kilo afgevallen.

 43. Supersnel gezond bedankt !
  Ik ben zo blij net de dokter gebeld cholesterol en mijn bloeddruk gezakt.
  Moet nog wat verder zakken, dan hoef ik niet aan de medicijnen.
  Supersnel gezond ga zo door.

  Een super Fan

 44. Supersnelgezond.nl is een hele goede site om te beginnen met een gezonde levensstijl maar ook voor de gevorderde onder ons is het een super site om recepten en tips van te halen en een duidelijke uitleg van het alkaline dieet. Ik verwijs sinds kort iedereen die wat over gezonde voeding wil lezen naar supersnelgezond.nl. Ook de facebook pagina is leuk om de tips en tricks van andere te kunnen lezen.

 45. Super snel en gezond, en nog heerlijk ook. Zoveel energie en met sporten dan vliegen de kilo’s eraf.
  Met gemak 9 kg. kwijt in 7 weken !

 46. Buiten dat de smaak van de recepten
  heerlijk is heb ik ook het idee dat ik meer
  energie heb.
  Tevens blijft mijn gewicht goed op pijl

 47. Supersnel gezond heeft geholpen voor meer energie en het verdwijnen van een opgeblazen gevoel. Het gevoel dat me darmen vol zitten heb ik niet met deze gerechten.Zonder dat ik daar allerlei middeltjes voor in moet nemen. Gewoon gezonde natuurlijke producten. Ook heb ik geen after lunch of een after dinner dip meer met deze gerechten. Hierdoor voel ik me blijvend fit ook als ik gegeten heb en dat is heerlijk!!! De gerechten zijn zo smaakvol en ik kan er echt van genieten. Probeer het en je zal versteld staan van het resultaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *