Wie zit er achter Supersnel Gezond?

Mijn naam is Carlo Kool en ik ben de eigenaar van Supersnel Gezond.

Slapen was vroeger mijn ding. Dat kon ik overal. Ooit ben ik zelfs bijna staand in slaap gevallen in een bomvolle trein. Ik was altijd moe. Toen ik 15 was liet mijn moeder me al prikken op Pfeiffer. Resultaat; negatief. Toch was ik altijd moe.

Ik had ermee leren leven en ik besteedde er gewoon geen aandacht aan. Gewoon doorzetten en vol voor alles gaan, ik wist niet beter. Af en toe even meer dan 12 uur slapen. De energie die ik daarvan kreeg was helaas altijd van korte duur.

Totdat ik tijdens een seminar Anthony Robbins op het podium hoorde vertellen dat hij vroeger geen energie had. Als je die man bezig ziet, dan is dat vrij ongeloofwaardig. Hij vertelde dat hij op zoek was gegaan naar meer energie en dat had gevonden. Hij had het gevonden in een zuur-base ofwel het alkalische dieet ofwel eetpatroon. Ik was gelijk nieuwsgierig. Het klonk bijna te mooi om waar te zijn, maar ik was bereid het te gaan testen.

Binnen die regels en kaders van het Alkaline eetpatroon ben ik maaltijden gaan maken. Twee weken later kon ik mijn geluk niet op. Ik heb nog nooit zoveel energie gehad. Mijn bed uitkomen is appeltje-eitje. Na een avondje in de kroeg is het nog steeds ietsjes lastiger, maar zelfs dan herstel ik supersnel en kan ik met gemak de dag weer aan.

In mijn enthousiasme ben ik direct recepten gaan maken en verzamelen. Ik was toen nog hardcore IT-er dus besloot ze online te zetten op een website, in plaats van in een multomap te bewaren. Zo ben ik deze website gestart. Voor mezelf als naslagwerk en om de recepten met iedereen te delen.

Inmiddels ben ik Alkaline eetpatroon expert, heb ik de studie gewichtsconsulent gedaan, cursussen gedaan, seminars bezocht, heel erg veel boeken gelezen en studeer ik nog dagelijks alles wat lost en vast zit over voeding. Nu snap ik heel goed waarom het Alkaline eetpatroon zo veel mensen gelukkig maakt.

Test het zelf!

Carlo Kool boeken als spreker?

Heb je interesse om mij te boeken als spreker voor een lezing of presentatie? Neem vrijblijvend contact op.

Ik geef regelmatig zakelijke lezingen. Ik spreek voor kleine ondernemingen, maar ook voor grote ondernemingen zoals ABN AMRO, Delta Lloyd, VanDoorne, SVB en DAS.

Carlo Kool Supersnel Gezond presentatie

De recepten op Supersnel Gezond

De recepten die je hier vindt geven een nieuwe betekenis aan het woord Fastfood. Alle gerechten zijn binnen 15 minuten uit te serveren en alkaliserend. Dat niet alleen, ze zitten ook nog eens vol met de broodnodige essentiële voedingsstoffen. Vandaar supersnel gezond!

De recepten houden rekening met je zuur-base balans

Verzuring is een normaal dagelijks proces dat voortkomt uit het verbranden van ons voedsel. De energie die vrijkomt tijdens verbranding gebruiken we, wat overblijft zijn (zure)afvalstoffen. Ragnar Berg, de Zweedse natuurkundige en grondlegger van dit zuur-base principe had als stelregel: “Eet 4 maal zoveel aardappelen, groenten en fruit als het totaalgewicht van alle andere levensmiddelen bij elkaar, eet daarvan minstens 50% rauw”. Dit is in de loop der tijd door verschillende mensen verder uitgedacht.

Meer informatie over zuur base voeding, het alkalische dieet ofwel eetpatroon

Bekijk in elk geval ook nog even de pagina’s over de achtergrond van het Alkaline (zuur-base) dieet en de pagina met de Zuur-base tabel.