Wie zit er achter Supersnel Gezond?

Mijn naam is Carlo Kool en ik ben de eigenaar van Supersnel Gezond.

Slapen was vroeger mijn ding. Dat kon ik overal. Ooit ben ik zelfs bijna staand in slaap gevallen in een bomvolle trein. Ik was altijd moe. Toen ik 15 was liet mijn moeder me al prikken op Pfeiffer. Resultaat; negatief. Toch was ik altijd moe.

Ik had ermee leren leven en ik besteedde er gewoon geen aandacht aan. Gewoon doorzetten en vol voor alles gaan, ik wist niet beter. Af en toe even meer dan 12 uur slapen. De energie die ik daarvan kreeg was helaas altijd van korte duur.

Totdat ik tijdens een seminar Anthony Robbins op het podium hoorde vertellen dat hij vroeger geen energie had. Als je die man bezig ziet, dan is dat vrij ongeloofwaardig. Hij vertelde dat hij op zoek was gegaan naar meer energie en dat had gevonden. Hij had het gevonden in een zuur-base ofwel het alkalische dieet ofwel eetpatroon. Ik was gelijk nieuwsgierig. Het klonk bijna te mooi om waar te zijn, maar ik was bereid het te gaan testen.

Binnen die regels en kaders van het Alkaline eetpatroon ben ik maaltijden gaan maken. Twee weken later kon ik mijn geluk niet op. Ik heb nog nooit zoveel energie gehad. Mijn bed uitkomen is appeltje-eitje. Na een avondje in de kroeg is het nog steeds ietsjes lastiger, maar zelfs dan herstel ik supersnel en kan ik met gemak de dag weer aan.

In mijn enthousiasme ben ik direct recepten gaan maken en verzamelen. Ik was toen nog hardcore IT-er dus besloot ze online te zetten op een website, in plaats van in een multomap te bewaren. Zo ben ik deze website gestart. Voor mezelf als naslagwerk en om de recepten met iedereen te delen.

Inmiddels ben ik Alkaline eetpatroon expert en voedingsdeskundige geworden.

Ik heb ik de studie gewichtsconsulent gedaan, cursussen op het gebied van voeding en gezondheid (diabetes, hart- en vaatziekten en kanker) gedaan van het Wageningen University & Research, seminars bezocht, heel erg veel boeken gelezen en studeer ik nog dagelijks alles wat lost en vast zit over voeding.

Inmiddels snap ik heel goed waarom een gezonde leefstijl zo veel mensen gelukkig maakt.

Test het zelf!

Carlo Kool boeken als spreker?

Heb je interesse om mij te boeken als spreker voor een lezing of presentatie? Neem vrijblijvend contact op.

Ik geef regelmatig zakelijke lezingen. Ik spreek voor kleine ondernemingen, maar ook voor grote ondernemingen zoals ABN AMRO, Delta Lloyd, VanDoorne, SVB, DAS en Hewlett-Packard.

Carlo Kool Supersnel Gezond presentatie

De recepten op Supersnel Gezond

De recepten die je hier vindt geven een nieuwe betekenis aan het woord Fastfood. Alle gerechten zijn binnen 15 minuten uit te serveren. Dat niet alleen, ze zitten ook nog eens vol met de broodnodige essentiële voedingsstoffen. Vandaar Supersnel Gezond!

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is.

Deel het artikel gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.