Het geroosterde paprikasoep met Ras el Hanout recept

Geroosterde paprikasoep met Ras el Hanout
Geroosterde paprikasoep met Ras el Hanout
Stemmen: 4
Score: 3.75
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Deze geroosterde paprikasoep met Ras el Hanout is simpel te maken, maar rijk en complex van smaak. Erg lekker en calorie-arm. Ideaal voor een balansdag. 
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Geroosterde paprikasoep met Ras el Hanout
Geroosterde paprikasoep met Ras el Hanout
Stemmen: 4
Score: 3.75
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Deze geroosterde paprikasoep met Ras el Hanout is simpel te maken, maar rijk en complex van smaak. Erg lekker en calorie-arm. Ideaal voor een balansdag. 
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe de olijfolie in een pan en zet deze op het vuur.
  2. Snipper de ui en fruit de ui.
  3. Snijd één geroosterde paprika in reepjes en houd apart als garnituur voor in de soep.
  4. Doe de rest van de geroosterde rode paprika in de pan.
  5. Voeg de tomatenblokjes toe.
  6. Voeg de kruiden toe.
  7. Voeg het groentebouillonblokje toe.
  8. Voeg het water toe.
  9. Breng het geheel aan de kook.
  10. Snijd ondertussen een dun laagje van de schil van de citroen en snijd de schil vervolgens in dunne reepjes.
  11. Laat de soep enkele minuten koken en blend het geheel tot een egale soep.
  12. Breng de soep op smaak met wat citroensap.
  13. Verdeel de soep over de kommen.
  14. Garneer met de geroosterde paprika, munt en citroenschil.
  15. Voeg de honing toe.
  16. Klaar is de geroosterde paprikasoep met Ras el Hanout. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over het geroosterde paprikasoep met Ras el Hanout recept

Deze geroosterde paprikasoep met Ras el Hanout is simpel te maken, maar rijk en complex van smaak. Erg lekker en calorie-arm. Ideaal voor een balansdag.

Ik kies bewust voor de Royal geroosterde rode paprika. Deze bevat relatief weinig toevoegingen en er is met name vrij weinig zout aan toegevoegd. Via het bouillonblokje gaat er al genoeg zout in deze soep, dus wees ook zuinig met het toevoegen van nog extra zout. Zout is niet ongezond, maar overal waar ‘te’ voor staat… dat is wel ongezond. Zie ook het artikel Hoge bloeddruk is een sluipmoordenaar op deze site.

Jonnie Boer Ras el HanoutOm die reden ben ik ook fan van de Jonnie Boer kruidenmixen. Ze zijn niet alleen gruwelijk lekker, maar bevatten ook geen zout. Het gebeurt best wel vaak dat een kruidenmix voornamelijk uit zout bestaat. Vermijd die mixen, is mijn advies. Deze Ras el Hanout kruidenmix bevat de volgende ingrediënten:
paprika, korianderzaad, komijnzaad, 14% kaneel, 9,9% gember, zwarte peper, kurkuma, kardemom, nootmuskaat, kruidnagel, piment. Dus mocht je zelf een mix willen maken of een mix van een ander merk willen gebruiken? Zoek dan iets dat hiermee overeen komt.

De soep zelf is niet heel bijzonder, maar de garnering maakt het af. De munt, citroenschil en met name de honing maken de soep echt af!

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Gezien de soep erg weinig calorieën bevat, kun je er dus gerust een stukje volkorenbrood bij eten of het serveren als een voorgerecht. Als voorgerecht zou ik de soep verdelen over 4 personen.

Genoeg geklets. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt! Laat het even weten in een reactie hieronder. Eet smakelijk!

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het recept maak en met welke producten. De plaatjes heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om het product te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.