Geroosterde paprikasoep met Ras el Hanout
Deze geroosterde paprikasoep met Ras el Hanout is simpel te maken, maar rijk en complex van smaak. Erg lekker en calorie-arm. Ideaal voor een balansdag.
Keuken
Glutenvrij
,
Koolhydraatarm
,
Vegetarisch
,
Zuivelvrij
Maaltijd
Avondeten
,
Gezonde recepten
,
Soep
Keyword
Gezond, Snel, Winter, Zomer
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Porties
2
personen
Kook Tijd
15
minuten
Ingrediënten
1/2
stuk
citroen
1/2
stuk
groentebouillonblokje
2
eetlepels
honing
2
theelepels
Jonnie Boer Ras el Hanout
7,5
gram
munt
1
eetlepel
olijfolie
350
gram
Royal geroosterde rode paprika
390
gram
tomatenblokjes met knoflook
1
stuk
ui
250
ml
water
Instructies
Doe de olijfolie in een pan en zet deze op het vuur.
Snipper de ui en fruit de ui.
Snijd één geroosterde paprika in reepjes en houd apart als garnituur voor in de soep.
Doe de rest van de geroosterde rode paprika in de pan.
Voeg de tomatenblokjes toe.
Voeg de kruiden toe.
Voeg het groentebouillonblokje toe.
Voeg het water toe.
Breng het geheel aan de kook.
Snijd ondertussen een dun laagje van de schil van de citroen en snijd de schil vervolgens in dunne reepjes.
Laat de soep enkele minuten koken en blend het geheel tot een egale soep.
Breng de soep op smaak met wat citroensap.
Verdeel de soep over de kommen.
Garneer met de geroosterde paprika, munt en citroenschil.
Voeg de honing toe.
Klaar is de geroosterde paprikasoep met Ras el Hanout. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl