Over het ceci in zimino recept
Ceci in zimino, is een oud recept van de Ligurische arme keuken. Het is een mager gerecht dat in Ligurië op de kerstavond werd geserveerd. Perfect voor een balansdag, gezien het relatief weinig calorieën bevat maar wel enorm vult.
Ligurië is een aan de kust gelegen regio in het noordwesten van Italië, de op twee na kleinste van de Italiaanse regio’s.
De kikkererwtensoep in zimino, is een smakelijke kikkererwten-, snijbiet- en champignonsoep. Zimino betekent: en saus van groenten.
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
Deze soep behoort tot de Ligurische culinaire traditie, in het bijzonder tot de Genuese keuken. Oorspronkelijk werd dit dus geserveerd tijdens Kerst. Tegenwoordig wordt deze Genovese kikkererwtensoep het hele jaar door gemaakt.
De kikkererwten met snijbiet en champignons zijn ideaal voor elke gelegenheid, van lunch op het werk, tot aan een diner met vrienden. Deze soep van kikkererwten wordt officieel gemaakt met snijbiet. Het seizoen van snijbiet loopt van mei tot en met oktober. Maar, blijkbaar is het geen populair product. Ik kon het niet vinden in de supermarkt.
Het alternatief voor snijbiet is spinazie. Om die reden heb ik in dit recept gekozen voor spinazie.
Lang genoeg gekletst. Het is vooral erg lekker en het zit boordevol groenten; dik 400 gram groente per persoon! Supergezond! En zo gemakkelijk en lekker is het dus om voldoende groente te eten 😉.
Het ceci in zimino recept
- 125 gram kastanjechampignons in plakjes
- 265 gram kikkererwten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 beetje peper
- 7,5 gram peterselie
- 200 gram spinazie
- 4 stuks tomaten
- 35 gram tomatenpuree
- 1 stuk ui
- 1 beetje zout
- Snipper de ui.
- Zet een pan op het vuur met olijfolie.
- Fruit de ui.
- Snijd ondertussen de tomaten in blokjes.
- Voeg de champignons, tomaten, tomatenpuree en kikkererwten toe.
- Roer het geheel goed door elkaar.
- Voeg de spinazie toe en doe de deksel op de pan.
- Laat de spinazie wat slinken en roer vervolgens alles nog eens goed door elkaar.
- Laat het gerecht even pruttelen, totdat er een rijk gevulde soep ontstaat.
- Hak ondertussen de peterselie fijn.
- Breng de soep op smaak met peper en zout.
- Verdeel de soep over de kommen en garneer de soep met de peterselie.
- Klaar is de Ceci in zimino. Eet smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Dit is echt met recht een super snel gerecht, mede doordat ik de ingrediëntenlijst niet goed gelezen had en de tomaten vergeten was… Maar gelukkig nog een blik tomatenblokjes in huis. We hebben ervan genoten met een paar verschillende ingrediënten zoiets smaakvols gegeten. Wederom top Carlo!
Dag Herma, dankjewel voor dit leuke bericht. De kers op de taart voor mijn dag 😊👍. Bij ons thuis staat hij ook op de favorietenlijst. Goede oplossing trouwens om de tomaten te vervangen door de tomatenblokjes. Gezond genieten 😉👍. Groetjes, Carlo
Vandaag het recept gemaakt, wel op mijn manier. Geen snijbiet. Ik had nog wat spinazie.
Extra toegevoegd aan kruiden: koriander, djintin en gerookte paprika.
Verder spekjes, knoflook, gele paorika en een stukhe winterwortel in stukjes.
Overheerlijk!
Leuk om te lezen dat je zo creatief met het recept aan de slag bent gegaan!
Ga ik vanavond proberen. Lijkt me heerlijk. Ik heb nog snijbiet in de moestuin.
Oooooh, verse snijbiet uit de moestuin. Leuk alternatief voor de spinazie. Dat gaat vast en zeker goed smaken. Eet smakelijk alvast!
Hallo Carlo wat is dit weer een zálig recept!!
We genieten al jaren van je geweldige recepten 🙂
Heel veel dank, groetjes Marcel en Marianne
Hi Marianne, superfijn om te horen en dankjewel voor dit toffe berichtje. Ik krijg nu al weer zin om weer wat nieuws te bedenken 🤗👍