Het ceci in zimino recept

Ceci in zimino
Ceci in zimino
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ceci in zimino
Ceci in zimino
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snipper de ui.
  2. Zet een pan op het vuur met olijfolie.
  3. Fruit de ui.
  4. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes.
  5. Voeg de champignons, tomaten, tomatenpuree en kikkererwten toe.
  6. Roer het geheel goed door elkaar.
  7. Voeg de spinazie toe en doe de deksel op de pan.
  8. Laat de spinazie wat slinken en roer vervolgens alles nog eens goed door elkaar.
  9. Laat het gerecht even pruttelen, totdat er een rijk gevulde soep ontstaat.
  10. Hak ondertussen de peterselie fijn.
  11. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  12. Verdeel de soep over de kommen en garneer de soep met de peterselie.
  13. Klaar is de Ceci in zimino. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over het ceci in zimino recept

Ceci in zimino, is een oud recept van de Ligurische arme keuken. Het is een mager gerecht dat in Ligurië op de kerstavond werd geserveerd. Perfect voor een balansdag, gezien het relatief weinig calorieën bevat maar wel enorm vult.

Ligurië is een aan de kust gelegen regio in het noordwesten van Italië, de op twee na kleinste van de Italiaanse regio’s.

De kikkererwtensoep in zimino, is een smakelijke kikkererwten-, snijbiet- en champignonsoep. Zimino betekent: en saus van groenten.

Deze soep behoort tot de Ligurische culinaire traditie, in het bijzonder tot de Genuese keuken. Oorspronkelijk werd dit dus geserveerd tijdens Kerst. Tegenwoordig wordt deze Genovese kikkererwtensoep het hele jaar door gemaakt.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

De kikkererwten met snijbiet en champignons zijn ideaal voor elke gelegenheid, van lunch op het werk, tot aan een diner met vrienden. Deze soep van kikkererwten wordt officieel gemaakt met snijbiet. Het seizoen van snijbiet loopt van mei tot en met oktober. Maar, blijkbaar is het geen populair product. Ik kon het niet vinden in de supermarkt.

Het alternatief voor snijbiet is spinazie. Om die reden heb ik in dit recept gekozen voor spinazie.

Lang genoeg gekletst. Het is vooral erg lekker en het zit boordevol groenten; dik 400 gram groente per persoon! Supergezond! En zo gemakkelijk en lekker is het dus om voldoende groente te eten 😉.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.