Chinese roerbakmix met biefstuk
Spread the love!

Over de Chinese roerbakmix met biefstuk

Deze Chinese roerbakmix met biefstuk is een supersnel en gezond recept. Dit serveer je met gemak binnen 15 minuten uit. Natuurlijk ook weer superlekker.

De Chinese roerbakmix bevat pak­soi, ro­de ui, chi­ne­se kool, su­gar snaps en tau­gé. Deze is al voorgesneden. Ik hoor vaak de opmerking: “Dat is helemaal niet gezond”. Dat is echter niet per definitie zo, zowel voorgesneden als vers hebben voor- en nadelen.

Vitamine C loopt terug bij voorgesneden groenten maar dat doet het bij gewoon bewaren van groenten ook.

Een terechte zorg is dat bacteriën makkelijker kunnen groeien in het geval van voorgesneden groenten. Bacteriën vermenigvuldigen zich moeilijk in een hele groente of vrucht, die hebben goede afweermechanismes. Om schadelijke bacteriën buiten te houden heersen in de groentensnijfabriek hygiëneregels die vergelijkbaar zijn met die in een operatiekamer. Alles wordt gewassen met ijskoud water om vermenigvuldiging te vertragen. Diezelfde kou heerst in de magazijnen, de vrachtauto’s en de winkelschappen.

Hightech verpakkingsmethoden remmen vervolgens bacteriegroei en verleppen. De lucht in de zakjes bevat minder zuurstof en meer koolzuur dan gewone lucht. De folie van de zakjes bestaat uit meerdere lagen en er zitten duizenden gaatjes in, dunner dan een haar, voor het ademen.

Met dank aan Prof. Dr. Martijn B. Katan (hoogleraar Voedingsleer Vrije Universiteit Amsterdam) voor het delen van deze onderbouwde inzichten.

Als argument, waarom voorgesneden groenten ongezond zouden zijn, wordt ook vaak aangedragen: “Je trekt het zakje open en het bederft gelijk, het is dus niet vers”. Dat is een onlogische redenatie. Snijd je verse krop sla maar eens in reepjes en laat dat even liggen. Dat bederft net zo snel. Dat komt omdat de natuurlijke bescherming wordt opgeheven en zuurstof en warmte kunnen toeslaan. Hetzelfde gebeurt wanneer je het zakje met voorgesneden groenten opent.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Conclusie; Het allerbeste blijft natuurlijk de verse groenten bij een biologische boer kopen die het net heeft geplukt en dat dezelfde dag nog eten. Is dat geen optie voor jou, dan is voorgesneden groenten dus een prima alternatief.

Het Chinese roerbakmix met biefstuk recept

Chinese roerbakmix met biefstuk
Chinese roerbakmix met biefstuk
Stemmen: 35
Score: 3.43
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Chinese roerbakmix met biefstuk
Chinese roerbakmix met biefstuk
Stemmen: 35
Score: 3.43
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. We bakken eerst de biefstuk. Bestrooi de twee stukjes biefstuk met alleen een beetje peper en zout. Doe een blok roomboter of kokosolie (als je gaat voor zuivelvrij) in een braadpan en braad de biefstuk in een kleine 4 minuten medium-rare op volle temperatuur. Draai ze elke 15-20 seconden om (tip van topchef Heston Blumenthal van het restaurant The Fat Duck met drie Michelinsterren).
 2. Leg de biefstuk vervolgens apart en laat hem 5 minuten rusten. Op die manier wordt hij nog malser doordat hij zijn vocht kan vasthouden.
 3. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd in kleine stukjes.
 4. Doe nu een beetje kokosolie in een wok en wok de 600 gram Chinese roerbakmix samen met de 125 gram champignons en de rode peper.
 5. Voeg vervolgens de 2 eetlepels sojasaus en de 2 eetlepels vissaus toe. Zorg dat alles nog wel knapperig blijft, wok het dus kort.
 6. Snijd de biefstuk in mooie reepjes en roer deze door de groenten heen. Klaar is je Chinese roerbakmix met biefstuk.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

23 Commentaar

  1. Goed gezien, ik gebruikte de peper om de biefstuk te kruiden met zout én peper. Ga ik gelijk even aanpassen, dankjewel voor de tip!

 1. Moet ik de biefstuk in zilverfolie wikkelen om hem te laten rusten?

  Ik ben fan van jouw, eet elke dag wel iets uit je keuken, Super Top!

  1. Goed te horen, dankjewel.

   Als je de tijd hebt, dan kun je de biefstuk inderdaad nog even 5 min in zilverfolie laten rusten voordat je begint te snijden. Dan blijven de sappen nog beter bewaard.

 2. Super lekker. En de kinderen (6 en 8 jaar ) vonden het ook erg lekker. Ik heb dan wel een half pepertje gebruikt. Dit was de eerste keer dat ik bij het avondeten een recept van supersnel gezond heb gemaakt. Ik moet zeggen: Het viel niet tegen!
  Ik heb alleen runder reepjes gebruikt.Maakt dat erg veel verschil?

  1. Welkom op Supersnel Gezond! 😀 Goed je erbij te hebben. Het gebruik van de runderreepjes maakt geen verschil voor de balans van het gerecht. Je bakt de reepjes alleen sneller door waardoor de structuur van het vlees iets anders is. Slechts een heel klein verschil in smaak, maar wel sneller en makkelijker 😉 .

 3. Hoi Carlo,

  Het gerecht was héérlijk. Zeker voor herhaling vatbaar. Ik houd van pittig eten, dus heb de zaadlijst van de Spaanse peper erin gelaten. Past ook goed in mijn dieet, je mist helemaal geen rijst of pasta. Helemaal goed zo.

  Groetjes, Saartje

  1. Een gerecht heeft een totaal aantal kcal. Doe hoeveelheid kcal die de koolhydraten leveren is 18% van dat totaal. Dat noemen ze het aantal energieprocent of wel En%.

   Die 16 gram koolhydraten leveren 64 kcal en dat is afgerond 18% van het totaal van 350 kcal.

 4. Het lijkt mij een heerlijk recept dat ik graag wil uitproberen, alleen mis ik de opgave hoeveel kh dit en de andere recepten bevatten. Dat is voor mij en voor vele anderen erg belangrijk.
  Is het mogelijk dat deze toegevoegd worden?
  Bij voorbaat dank. En dank voor de heerlijke recepten.

  1. Hi Jose,

   Fijn dat je er zo blij mee bent!

   Het vermelden van het aantal kcal per gerecht staat op mijn lijstje. Het is alleen veel werk en ik heb nog niet de (priori)tijd ervoor kunnen vinden.

   Deze heb ik even snel uitgerekend voor je. Het gerecht bevat 350 kcal per persoon.

   Je kunt er vanuit gaan dat er in de regel niet meer dan 500 kcal per maaltijd in zitten.

   Groetjes, Carlo

   1. He Carlo,

    Het is leuk dat je de kcal hebt uitgerekend.
    Maar er werd gevraagd hoeveel kh er in de gerechten zitten en ik ben hier zelf ook nieuwsgierig naar.
    kh= Koolhydraten.
    Die zijn interessanter. Vooral als gerechten bij jullie ook onder koolhydraatarm valt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *