Spinazie bleekselderij banaan peer smoothie
Spread the love!

Over de spinazie bleekselderij banaan peer smoothie

Deze spinazie bleekselderij banaan peer smoothie is eigenlijk een toevalstreffer. Ik had eigenlijk een andere groene smoothie in gedachten.

Via de 30-dagen Supersnel Gezond groep op Facebook kreeg ik als tip om een keer een groene smoothie te maken met de volgende ingrediënten: komkommer, gember, bleekselderij, spinazie, peer en een beetje Griekse of magere yoghurt en water erbij. Dat leek mij wel wat, dus dat recept had ik in mijn ideeënbus gedaan. Van de week was het zover, het werd weer tijd voor een nieuw groene smoothie recept op Supersnel Gezond. Dus ik ging boodschappen doen.

Ik vergat echter de yoghurt te halen :-/. Dat zit niet zo in mijn systeem, gezien ik de laatste tijd nog maar erg weinig zuivel drink en/of eet. Toen bedacht ik me, ach… ik kan de groene smoothie ook met een banaan maken in plaats van de yoghurt. Zo gezegd, zo gedaan. Dat scheelde me een ritje terug naar het winkelcentrum, gezien ik nog bananen in huis had.

Totdat ik er tijdens het schrijven van dit recept achter kwam dat ik ook de gember was vergeten! :-). Het is dus uiteindelijk een iets andere groene smoothie geworden, maar deze is ook erg lekker en hierbij hebben jullie gelijk wat inspiratie om te variëren. Dit met dank aan Francis voor het delen van het originele recept!

Vervang dus ook een keer de banaan door yoghurt en voeg dan wat gember toe.

Het spinazie bleekselderij banaan peer smoothie recept

Spinazie bleekselderij banaan peer smoothie
Spinazie bleekselderij banaan peer smoothie
Stemmen: 25
Score: 3.56
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Spinazie bleekselderij banaan peer smoothie
Spinazie bleekselderij banaan peer smoothie
Stemmen: 25
Score: 3.56
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Doe eerst de 100 gram spinazie in de blender.
 2. Maak vervolgens de 4 stengels bleekselderij schoon. Ik breek altijd voorzichtig een stukje af van de onderkant van de stengel zodat ik de draden van de bleekselderij eraf kan trekken. Dat voorkomt dat er draden in je groene smoothie terecht komen die de blender niet fijn krijgt. Doe er dan de banaan bij.
 3. Verwijder het klokhuis van de peer en voeg deze met schil en al toe aan de spinazie, de bleekselderij en de banaan.
 4. Voeg als laatste een groot glas water toe en blend het geheel tot een egale groene smoothie. Klaar is je spinazie bleekselderij banaan peer smoothie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

15 Commentaar

 1. Ik drink de smoothie als ontbijt en wil deze graag gaan proberen. Ik sta voor de klas en kan pas om 10:30u weer iets eten, dus ik wil graag dat mijn ontbijt goed vult en dat ik er even mee vooruit kan. Zou ik er daarom ook kwark doorheen kunnen doen denk je? Of heeft iemand hier misschien al ervaring mee?

 2. heerlijk, ik heb er nog een lepel lijnzaad en 5 pecannoten doorheen gedaan.
  waarom moet je het klokhuis eruit halen ik laat het er altijd in zitten

  1. Goed te horen! En oh, eerlijk gezegd: “automatisme”. Vroeger geleerd van mijn moeder om het klokhuis te verwijderen :-D. Maar je hebt een heel goed punt, zeker met peer, als je de pitjes eruit haalt dan hoef je het klokhuis eigenlijk helemaal niet te verwijderen.

 3. Errug lekker!!
  Ik heb nu eeen smoothiee van spinazie–bleekselderijj-radiijs-tomaat–broccolie en ijsbergsla..ik vind deze heerlijk..
  Ik doe er geen water bij maar ik eet het verdeeld over de dag op…
  Is echt lekker, maar ik vind dat bleekselderij wel de overmacht heeft op alles..

 4. Dit is mijn eerste groene smoothie. Ik vervang mijn ontbijt voor een smoothie, gezien ik ‘sochtends geen hap door mijn keel krijg. Ben naast mijn fulltime baan fanatiek krachtsporter. Ik ben erg benieuwd hoe het mij afgaat met smoothies als start van de dag. Ik vind dit een heerlijk frisse smoothie. Bleekselderij overheerst eerste paar slokkken, daarna wen je eraan. Mocht iemand het alsnog niet lekker vinden, wellicht een extra peer toevoegen.

 5. Heb vandaag de blender philips Avance HR2093/00 ontvangen. Maar er staat de smoothie stand niet op Kan ik evengoed smoothie s maken met deze blender.?????? groetjes

  1. Hoi Lisette,

   Het is zeker geen miskoop. Je kunt starten met de ijsblokjes-stand. Die is handig omdat alles dan alvast in kleine stukjes wordt gehakt. Erna kun je blender knop gebruiken. Gewoon langzaam de snelheid opvoeren door de knop te draaien (dat is wat de smoothie knop op sommige versies automatisch doet). Op die manier krijg je heerlijke egale smoothies!

   Groetjes,

   Carlo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *