• Spinazie bleekselderij banaan peer smoothie

Het spinazie bleekselderij banaan peer smoothie recept

Spinazie bleekselderij banaan peer smoothie
Spinazie bleekselderij banaan peer smoothie
Stemmen: 13
Score: 3.69
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Spinazie bleekselderij banaan peer smoothie
Spinazie bleekselderij banaan peer smoothie
Stemmen: 13
Score: 3.69
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Doe eerst de 100 gram spinazie in de blender.
 2. Maak vervolgens de 4 stengels bleekselderij schoon. Ik breek altijd voorzichtig een stukje af van de onderkant van de stengel zodat ik de draden van de bleekselderij eraf kan trekken. Dat voorkomt dat er draden in je groene smoothie terecht komen die de blender niet fijn krijgt. Doe er dan de banaan bij.
 3. Verwijder het klokhuis van de peer en voeg deze met schil en al toe aan de spinazie, de bleekselderij en de banaan.
 4. Voeg als laatste een groot glas water toe en blend het geheel tot een egale groene smoothie. Klaar is je spinazie bleekselderij banaan peer smoothie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de spinazie bleekselderij banaan peer smoothie

Deze spinazie bleekselderij banaan peer smoothie is eigenlijk een toevalstreffer. Ik had eigenlijk een andere groene smoothie in gedachten.

Via de 30-dagen Supersnel Gezond groep op Facebook kreeg ik als tip om een keer een groene smoothie te maken met de volgende ingrediënten: komkommer, gember, bleekselderij, spinazie, peer en een beetje Griekse of magere yoghurt en water erbij. Dat leek mij wel wat, dus dat recept had ik in mijn ideeënbus gedaan. Van de week was het zover, het werd weer tijd voor een nieuw groene smoothie recept op Supersnel Gezond. Dus ik ging boodschappen doen.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Ik vergat echter de yoghurt te halen :-/. Dat zit niet zo in mijn systeem, gezien ik de laatste tijd nog maar erg weinig zuivel drink en/of eet. Toen bedacht ik me, ach… ik kan de groene smoothie ook met een banaan maken in plaats van de yoghurt. Zo gezegd, zo gedaan. Dat scheelde me een ritje terug naar het winkelcentrum, gezien ik nog bananen in huis had.

Totdat ik er tijdens het schrijven van dit recept achter kwam dat ik ook de gember was vergeten! :-). Het is dus uiteindelijk een iets andere groene smoothie geworden, maar deze is ook erg lekker en hierbij hebben jullie gelijk wat inspiratie om te variëren. Dit met dank aan Francis voor het delen van het originele recept!

Vervang dus ook een keer de banaan door yoghurt en voeg dan wat gember toe.

Help mee!

Weg met overgewicht en chronische ziekten! Het is mijn doel om gezond leven makkelijk en toegankelijk te maken. Geen geneuzel in de marge, maar aandacht voor hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is gemaakt op basis van strikte regels, dat maakt waarom zo veel mensen zo veel baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je er van vindt. Dankjewel, Carlo.

Groene smoothie iPhone app
2016-04-20T13:14:34+00:00 Groene Smoothies|15 Comments

15 Comments

 1. Sanne 2 januari 2016 at 18:46 - Reply

  Ik drink de smoothie als ontbijt en wil deze graag gaan proberen. Ik sta voor de klas en kan pas om 10:30u weer iets eten, dus ik wil graag dat mijn ontbijt goed vult en dat ik er even mee vooruit kan. Zou ik er daarom ook kwark doorheen kunnen doen denk je? Of heeft iemand hier misschien al ervaring mee?

  • Carlo 3 januari 2016 at 11:05 - Reply

   Ik zit nooit vol van een smoothie, maar haal er wel voldoende energie uit om de hele ochtend op te functioneren, dankzij alle essentiële voedingstoffen.

   Mijn lichaam is ook gewend om (lichaams)vet om te zetten tot energie door dit eetpatroon. Daar heb je genoeg voorraad van.

   Veel mensen die veel koolhydraten eten, leven op (snelle) suikers. Daardoor vraagt hun lichaam snel om iet te eten doordat suikers alleen snelle energie leveren voor korte termijn.

   Je zou in principe wel kwark door deze smoothie kunnen doen. Echter wordt de smoothie dan wel verzurend en schiet je het doel voorbij van het succesvolle eetpatroon achter Supersnel Gezond. Zie ook http://supersnelgezond.nl/zuur-base-tabel-alkaline-dieet/.

   Een wat langer en uitgebreider antwoord op je vraag, maar ik hoop dat het helpt.

 2. Tonnie 27 oktober 2015 at 07:52 - Reply

  heerlijk, ik heb er nog een lepel lijnzaad en 5 pecannoten doorheen gedaan.
  waarom moet je het klokhuis eruit halen ik laat het er altijd in zitten

  • Carlo 27 oktober 2015 at 08:43 - Reply

   Goed te horen! En oh, eerlijk gezegd: “automatisme”. Vroeger geleerd van mijn moeder om het klokhuis te verwijderen :-D. Maar je hebt een heel goed punt, zeker met peer, als je de pitjes eruit haalt dan hoef je het klokhuis eigenlijk helemaal niet te verwijderen.

 3. christine jansen 28 juli 2015 at 21:20 - Reply

  Errug lekker!!
  Ik heb nu eeen smoothiee van spinazie–bleekselderijj-radiijs-tomaat–broccolie en ijsbergsla..ik vind deze heerlijk..
  Ik doe er geen water bij maar ik eet het verdeeld over de dag op…
  Is echt lekker, maar ik vind dat bleekselderij wel de overmacht heeft op alles..

 4. Leroy 9 juni 2015 at 08:41 - Reply

  Dit is mijn eerste groene smoothie. Ik vervang mijn ontbijt voor een smoothie, gezien ik ‘sochtends geen hap door mijn keel krijg. Ben naast mijn fulltime baan fanatiek krachtsporter. Ik ben erg benieuwd hoe het mij afgaat met smoothies als start van de dag. Ik vind dit een heerlijk frisse smoothie. Bleekselderij overheerst eerste paar slokkken, daarna wen je eraan. Mocht iemand het alsnog niet lekker vinden, wellicht een extra peer toevoegen.

  • Carlo 9 juni 2015 at 11:12 - Reply

   Dank je wel voor je berichtje, ik ben benieuwd naar je ervaring over een paar weken. Drink smakelijk! Carlo

 5. Tiara 20 mei 2015 at 16:44 - Reply

  Ik vindt spinazie bleekselderij peer en banaan smoothie juist erg lekker

 6. Naära 19 mei 2015 at 18:49 - Reply

  Bah bah bah nee ik vond deze smoothie niet lekker! Morgen ga ik een andere uit proberen 🙂

  • Carlo 19 mei 2015 at 19:40 - Reply

   Hè jammer Naära, vind je de volgende wel lekker! Groetjes, Carlo

 7. Lisette 19 mei 2015 at 14:58 - Reply

  Heb vandaag de blender philips Avance HR2093/00 ontvangen. Maar er staat de smoothie stand niet op Kan ik evengoed smoothie s maken met deze blender.?????? groetjes

  • Carlo 19 mei 2015 at 16:17 - Reply

   Hoi Lisette,

   Het is zeker geen miskoop. Je kunt starten met de ijsblokjes-stand. Die is handig omdat alles dan alvast in kleine stukjes wordt gehakt. Erna kun je blender knop gebruiken. Gewoon langzaam de snelheid opvoeren door de knop te draaien (dat is wat de smoothie knop op sommige versies automatisch doet). Op die manier krijg je heerlijke egale smoothies!

   Groetjes,

   Carlo

 8. Tiara Lanslots 30 april 2015 at 18:30 - Reply

  Lekker smoothie en makkelijk

 9. Francis 25 maart 2015 at 18:37 - Reply

  en lekker dat ie is!

Leave A Comment