Over de spinazie bleekselderij banaan peer smoothie

Deze spinazie bleekselderij banaan peer smoothie is eigenlijk een toevalstreffer. Ik had eigenlijk een andere groene smoothie in gedachten.

Via de 30-dagen Supersnel Gezond groep op Facebook kreeg ik als tip om een keer een groene smoothie te maken met de volgende ingrediënten: komkommer, gember, bleekselderij, spinazie, peer en een beetje Griekse of magere yoghurt en water erbij. Dat leek mij wel wat, dus dat recept had ik in mijn ideeënbus gedaan. Van de week was het zover, het werd weer tijd voor een nieuw groene smoothie recept op Supersnel Gezond. Dus ik ging boodschappen doen.

Ik vergat echter de yoghurt te halen :-/. Dat zit niet zo in mijn systeem, gezien ik de laatste tijd nog maar erg weinig zuivel drink en/of eet. Toen bedacht ik me, ach… ik kan de groene smoothie ook met een banaan maken in plaats van de yoghurt. Zo gezegd, zo gedaan. Dat scheelde me een ritje terug naar het winkelcentrum, gezien ik nog bananen in huis had.

Totdat ik er tijdens het schrijven van dit recept achter kwam dat ik ook de gember was vergeten! :-). Het is dus uiteindelijk een iets andere groene smoothie geworden, maar deze is ook erg lekker en hierbij hebben jullie gelijk wat inspiratie om te variëren. Dit met dank aan Francis voor het delen van het originele recept!

Vervang dus ook een keer de banaan door yoghurt en voeg dan wat gember toe.

Het spinazie bleekselderij banaan peer smoothie recept

Spinazie bleekselderij banaan peer smoothie
Spinazie bleekselderij banaan peer smoothie
Stemmen: 23
Score: 3.57
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Spinazie bleekselderij banaan peer smoothie
Spinazie bleekselderij banaan peer smoothie
Stemmen: 23
Score: 3.57
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe eerst de 100 gram spinazie in de blender.
  2. Maak vervolgens de 4 stengels bleekselderij schoon. Ik breek altijd voorzichtig een stukje af van de onderkant van de stengel zodat ik de draden van de bleekselderij eraf kan trekken. Dat voorkomt dat er draden in je groene smoothie terecht komen die de blender niet fijn krijgt. Doe er dan de banaan bij.
  3. Verwijder het klokhuis van de peer en voeg deze met schil en al toe aan de spinazie, de bleekselderij en de banaan.
  4. Voeg als laatste een groot glas water toe en blend het geheel tot een egale groene smoothie. Klaar is je spinazie bleekselderij banaan peer smoothie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Diëten focussen op hetgeen ze uniek maakt, niet op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Daarom werken diëten niet of slechts tijdelijk. Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Hoe werkt het dan wel? De harde realiteit is dat afvallen niet leuk is, maar... het is wél mogelijk. Ben je klaar met het gejojo? Wil je nu eindelijk blijvend resultaat? Ben je klaar voor een no-nonsense aanpak? Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.