Het snelle Marokkaanse salade recept

Snelle Marokkaanse salade
Snelle Marokkaanse salade
Stemmen: 54
Score: 3.69
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Snelle Marokkaanse salade
Snelle Marokkaanse salade
Stemmen: 54
Score: 3.69
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe de wortel, julienne gesneden, in een grote kom.
  2. Voeg hier de kikkererwten aan toe.
  3. Snijd de courgette in de lengte doormidden. Snijd die 2 stukken ook weer in de lengte doormidden. Snijd van deze 4 stukken vervolgens dunne plakjes en doe die ook in de kom.
  4. Hak een half bosje koriander in grove stukken en strooi die over de wortel, kikkererwten en courgette.
  5. TIP! Blader jij liever door gezonde snelle recepten in een boek? Klik hier.
  6. Maak nu de dressing door de volgende ingrediënten goed te mengen: - olijfolie - citroensap - knoflook, fijngehakt - komijnzaad - cayennepeper - zout
  7. Schenk de dressing over de salade en hussel het geheel goed door elkaar. Voeg eventueel een beetje extra zout toe indien het gerecht nog wat weinig smaak heeft of te zoet smaakt.
  8. Klaar is de snelle Marokkaanse salade, eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de snelle Marokkaanse salade

Deze snelle Marokkaanse salade is echt heel snel te bereiden. Met 5 minuten kan hij al op tafel staan. De inspiratie komt uit de Marokkaanse keuken.

De dressing die ik gebruik is een afgeleide van een traditionele marinade genaamd chermoula. Chermoula is een marinade die meestal gebruikt werd bij het marineren van vis. Tegenwoordig gebruikt men de marinade ook voor vlees en groenten. Het komt veel voor in de Marokkaanse, Tunesische en Algerijnse keuken.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Chermoula wordt vaak gemaakt van een mengsel van kruiden, olie, citroensap, ingelegde citroenen, knoflook, komijn en zout. Het kan ook ui, verse koriander, gemalen chili pepers, paprikapoeder, zwarte peper, of saffraan bevatten.

Er zijn veel verschillende recepten die verschillende kruiden gebruiken en de verhoudingen variëren sterk. In de meeste recepten zijn de eerste twee ingrediënten knoflook en koriander.

In dit recept gebruik ik dus een snelle versie, maar voel je vrij om te experimenteren met de verschillende overheerlijke smaken die deze snelle Marokkaanse salade zo lekker maken.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je er van vindt. Dankjewel, Carlo Kool.