Snelle Shrimp Saganaki
De inspiratie voor de snelle Shrimp Saganaki komt uit Griekenland. Gebaseerd op een recept met gebakken garnalen, tomatensaus, feta en ouzo.
De inspiratie voor de snelle Shrimp Saganaki komt uit Griekenland. Gebaseerd op een recept met gebakken garnalen, tomatensaus, feta en ouzo.
Deze venkel courgettesalade met sardines is echt een lekker fris en verrassend gerecht. De amandelen en de rozijnen geven het net dat beetje extra.
Deze Ierse lamsstoof met Guinness is de uitzondering op de regel. Eentje in de categorie: wel gezond, maar niet zo snel punt NL ;-).
Deze soep is simpel te bereiden en superlekker! Het recept is ook makkelijk veganistisch te maken door het gevogeltefond te vervangen door groentebouillon.
Moules-frites, ook wel mosselen met friet genoemd, is een populair gerecht in België. Het wordt als het nationaal gerecht van België beschouwd.
Soccotash is een simpel maar superlekker en gezond gerecht. Het gerecht is echt een klassieker in het zuiden van de Verenigde Staten. Daar is Succotash niet weg te denken van tafel.
Ratatouille is een Frans gerecht van gestoofde groenten, dat vooral in de Provence veel wordt bereid. Deze ratatouille heb ik een Italiaanse twist gegeven.
Dit gerecht, genaamd umamibom, staat in het kader van het uitbuiten van de 5e smaak. Ofwel, umami: de hartige smaak naast zoet, zuur, zout en bitter.
Aloo gobi is een vegetarisch gerecht uit het Indiase subcontinent gemaakt met aardappelen, bloemkool en Indiase kruiden. Snel te bereiden en superlekker!
Deze Thai Massaman Beef Curry is een relatief milde Thaise curry. Massaman is van origine geen Thais woord. Massamancurry zou van oorsprong uit Perzië komen.
Polenta e funghi is Italiaans voor polenta en paddenstoelen. Polenta is gemalen maïsmeel. Dus dit gerecht is gewoon gemalen maïsmeel met paddenstoelen :-D.