Over het Thai Massaman Beef Curry recept

Deze Thai Massaman Beef Curry  is een relatief milde Thaise curry. Massaman is van origine geen Thais woord. Massamancurry zou van oorsprong uit Perzië komen. Het oudste gevonden recept voor massamancurry stamt uit 1889.

Blue Elephant Thaise massaman curry pastaExtra smaakmakers zijn kaneel en steranijs. Die zou je nog kunnen toevoegen aan dit recept. Vaak zit er ook nog wat vissaus in. Het gerecht is echter al aardig zout door de Blue Elephant Thaise massaman curry pasta. De pasta levert per persoon al een kleine 2 gram zout. Gezien de bovengrens 6 gram per persoon per dag is, vind ik het onhandig om nog meer zout toe te voegen door middel van vissaus. Zou je een eetlepel vissaus toevoegen, dan kom je per persoon ruim een gram hoger uit qua zout. Dan bevat het gerecht al meer dan de helft van de maximaal aanbevolen hoeveelheid zout. Zou je die dag nog 4 boterhammen met kaas nuttigen, dan zit je al op 6 gram zout. Het kan dus erg hard gaan en te veel zout is echt ongezond. Kortom, zout met mate is het advies.

Verder gewoon lekker onbezorgd genieten van deze Thai Massaman Beef Curry. Het is weer supersimpel om te bereiden en erg lekker! Het bevat weer meer dan de aanbevolen hoeveelheid groenten per persoon per dag. De aanbeveling is 250 gram per dag en het gerecht bevat 300 gram. BAM! Dat is nog eens een goede score. Zeker in een tijd waarin 90% te weinig groente en fruit nuttigt.

Eet smakelijk en laat even weten wat jij van deze Thai Massaman Beef Curry vindt. Met een berichtje maak je mij altijd blij! ❤️

Het Thai Massaman Beef Curry recept

Thai Massaman Beef Curry
Thai Massaman Beef Curry
Stemmen: 6
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Deze Thai Massaman Beef Curry  is een relatief milde Thaise curry. Massaman is van origine geen Thais woord. Massamancurry zou van oorsprong uit Perzië komen.
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Thai Massaman Beef Curry
Thai Massaman Beef Curry
Stemmen: 6
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Deze Thai Massaman Beef Curry  is een relatief milde Thaise curry. Massaman is van origine geen Thais woord. Massamancurry zou van oorsprong uit Perzië komen.
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Snijd het sjalotje in halve maantjes.
 2. Hak het teentje knoflook fijn.
 3. Doe de sesamolie in een hapjespan met deksel en fruit de ui samen met de knoflook.
 4. Voeg de biefstukpuntjes toe.
 5. Bak deze kort en voeg dan gelijk de aardappelpartjes met schil, de sperziebonen toe en de Blue Elephant Thaise massaman curry pasta toe.
 6. Roerbak het geheel even kort.
 7. Voeg vervolgens de kokosmelk toe en roer het geheel goed door elkaar.
 8. Doe de deksel op de pan en laat het geheel sudderen totdat de aardappels gaar zijn.
 9. Als het goed is lukt dit precies binnen de 15 minuten in totaal.
 10. Doe de rauwe bloemkoolrijst in diepe borden.
 11. Verdeel de Thai Massaman Beef Curry over de borden.
 12. En klaar is de Thai Massaman Beef Curry. Eet smakelijk!
 13. P.S. Optioneel kun je ook nog een kaneelstokje en/of steranijs toevoegen nadat je de kokosmelk hebt toegevoegd. Dat is een extra smaakmaker.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Diëten focussen op hetgeen ze uniek maakt, niet op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Daarom werken diëten niet of slechts tijdelijk. Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Hoe werkt het dan wel? De harde realiteit is dat afvallen niet leuk is, maar... het is wél mogelijk. Ben je klaar met het gejojo? Wil je nu eindelijk blijvend resultaat? Ben je klaar voor een no-nonsense aanpak? Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.