Over de groene salade met avocado en quinoa
Deze groene salade met quinoa is een supersnelle en gezonde salade. Ideaal als gezonde lunch, maar ook zeker zeer geschikt als gezonde avondmaaltijd.
Dit recept is in principe binnen 15 minuten te bereiden. Echter is er ook quinoa die iets langer moet koken dan 12 minuten. Heb je die quinoa gekocht, dan is het niet haalbaar om dit gerecht binnen 15 minuten te bereiden. Toch blijft het zelfs dan nog een snel, gemakkelijk en super lekker recept.
Al lijkt het qua hoeveelheid niet zo veel, het gerecht vult behoorlijk. De sla zorgt voor de volume en de quinoa voedt flink. Quinoa is rijk aan eiwitten, vitamine B2 en E en mineralen als ijzer, koper en magnesium. Een ideale aanvulling dus op deze groene salade.
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
Het groene salade met avocado en quinoa recept
- Voor deze groene salade start je met de quinoa. Zoals aangegeven, is er ook quinoa die iets langer moet koken, waardoor je dit gerecht niet redt binnen de 15 minuten. Kijk dus even goed op de verpakking, hoe je de quinoa die jij hebt gekocht het beste kunt koken.
- Doe de veldsla in een hele grote kom of pan. Het is de bedoeling dat je de gehele salade straks nog even goed kunt husselen. Vandaar een hele grote kom of pan.
- Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Snijd die twee helften ook weer door midden. Snijd die vier lange stukken vervolgens in dunne plakken. Doe de komkommer bij de veldsla.
- Snijd nu de avocado doormidden. Verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de schil. Zowel in de lengte, als in de breedte. Lepel vervolgens het vruchtvlees uit de schil. Op die manier heb je de avocado gelijk in blokjes. Zet deze even apart.
- Maak nu de dressing door de 2 eetlepels sesamzaad, de twee eetlepels sesamolie en de theelepel agavesiroop goed te mengen. Breng de dressing op smaak met wat zout.
- Voeg vervolgens de quinoa en de dressing toe aan de veldsla met de komkommer. Hussel het geheel goed door. Verdeel dit over de borden.
- Garneer het gerecht met de alfalfa en daar bovenop de blokjes avocado. Klaar is de groene salade met avocado en quinoa.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Ik heb de salade vanavond gemaakt. Hij smaakt erg lekker. Ik heb zout en peper weggelaten omdat ik de quinoa al had gekookt met n boullionblokje erbij. Bij gebrek aan agavesiroop heb ik rijstsiroop gebruikt en ik heb er citroensap aan toegevoegd.
Goed te horen en leuke tips als alternatief
Ik heb deze salade vanavond gemaakt en vond ‘m erg lekker. Heb de hoeveelheid dressing verdubbeld en naar mijn smaak had ik er nog wat meer avocado in willen hebben. De combinatie van alle groenten zijn heerlijk, bedankt voor dit recept!
Graag gedaan!
Ik heb ‘m vanavond gemaakt maar ik vond het toch een beetje flauw. Ik heb er flink wat citroensap en peper doorheen gedaan. Erg lekker.
Dank je voor de tip! Mogelijk hebben andere bezoekers hier ook weer wat aan.
Beste Carlo,
Deze salade lijkt mij erg lekker.
Ik vind twee eetlepels sesamolie wel wat veel.
Sesamolie is meer bedoeld als smaakmaker het lijkt mij beter om een neutrale olie te gebruiken en een klein beetje sesamolie toe te voegen.
groetjes
Dag Petri,
Dat is zeker een optie. De smaakmakers zoals zout, peper, olie, kruiden, etc kun je altijd naar eigen smaak in verhouding veranderen. Het gaat er natuurlijk om dat je het lekker vindt :-).
Groetjes, Carlo