Over het broccolipap met geroosterde walnoten recept

Echt! Serieus?! Gast! Broccolipap?! Uhm, ja… 🙂 Na de bloemkoolpap moest dit er toch ook maar een keer van komen. Vet lekker!

Conny volgt Supersnel Gezond al een tijd en zij kwam met de tip. Ze had het op de website van Jenny gevonden, die het weer van haar collega Femke heeft. Ik schoot wel in een “error modus” 😀 . Net als ik destijds had met het idee rondom bloemkoolpap. Ik was dit keer ook niet gelijk overtuigd, maar Conny gaf aan het recept te gaan testen.

Conny had zelf het recept iets aangepast door de slankie smeerkaas te vervangen door belegen kaas en een beetje olijfolie toe te voegen. Experiment geslaagd, “Het was heerlijk” schreef ze. Nu had ik natuurlijk geen goede reden meer om het idee te negeren, dus ging ik aan de slag.

Milner Slankie smeerkaas vind ik een raar product. Het is kaas met water en nog wat ingrediënten en e-nummers (bepaalde zouten). Mijn weerstand is puur persoonlijk overigens en daarbij vind ik het altijd leuk om er zelf wat van te maken.

Slankie kaas bevat relatief weinig calorieën en weinig vet. Ik ben gaan zoeken naar iets binnen datzelfde kader. Zo kwam ik uiteindelijk op het idee gekomen om Griekse yoghurt als basis te gebruiken. Om de smaak een boost te geven bedacht ik wat grove mosterd toe te voegen. De munt en de dille moesten zorgen voor het frisse en kruidige element. De geroosterde walnoten met een beetje peper en zout moesten het gerecht afmaken.

En warempel! Vet lekker! Je zou het ook broccolipuree kunnen noemen. Dat klinkt misschien wat lekkerder, maar broccolipap vond ik toch grappiger. Het shockeert zo lekker 😉 .

Nu ben ik benieuwd. Durf jij het aan? 😀

Diëten focussen op hetgeen ze uniek maakt, niet op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Daarom werken diëten niet of slechts tijdelijk. Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Hoe werkt het dan wel? De harde realiteit is dat afvallen niet leuk is, maar... het is wél mogelijk. Ben je klaar met het gejojo? Wil je nu eindelijk blijvend resultaat? Ben je klaar voor een no-nonsense aanpak? Lees meer....

Het broccolipap met geroosterde walnoten recept

Broccolipap met geroosterde walnoten
Broccolipap met geroosterde walnoten
Stemmen: 17
Score: 3.76
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Broccolipap met geroosterde walnoten
Broccolipap met geroosterde walnoten
Stemmen: 17
Score: 3.76
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Zet een pan met een laagje water op het vuur en hang hier een stoommand in met de deksel erop.
 2. Snijd de roosjes van de stronk en snijd de stronk in plakken. Stoom de broccoli 10 minuten, totdat deze gaar is.
 3. Doe de Griekse schapenyoghurt in een grote kom.
 4. Voeg hier de mosterd, het munt, de dille en wat peper en zout aan toe.
 5. Zet een klein braadpannetje op het vuur.
 6. Verbrokkel de walnoten.
 7. Zodra de braadpan goed heet is, rooster je de walnoten.
 8. Haal ze uit de pan en houd ze even apart.
 9. Voeg de broccoli, zodra deze gaar is, toe aan de kom met onder andere de Griekse schapenyoghurt.
 10. Blend het geheel tot een pap met een staafmixer of in een keukenmachine.
 11. Verdeel de broccolipap over de borden en strooi de walnoten er overheen.
 12. Klaar is de broccolipap met geroosterde walnoten.
 13. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.