Broccolipap met geroosterde walnoten

Over het broccolipap met geroosterde walnoten recept

Echt! Serieus?! Gast! Broccolipap?! Uhm, ja… 🙂 Na de bloemkoolpap moest dit er toch ook maar een keer van komen. Vet lekker!

Conny volgt Supersnel Gezond al een tijd en zij kwam met de tip. Ze had het op de website van Jenny gevonden, die het weer van haar collega Femke heeft. Ik schoot wel in een “error modus” 😀 . Net als ik destijds had met het idee rondom bloemkoolpap. Ik was dit keer ook niet gelijk overtuigd, maar Conny gaf aan het recept te gaan testen.

Conny had zelf het recept iets aangepast door de slankie smeerkaas te vervangen door belegen kaas en een beetje olijfolie toe te voegen. Experiment geslaagd, “Het was heerlijk” schreef ze. Nu had ik natuurlijk geen goede reden meer om het idee te negeren, dus ging ik aan de slag.

Milner Slankie smeerkaas vind ik een raar product. Het is kaas met water en nog wat ingrediënten en e-nummers (bepaalde zouten). Mijn weerstand is puur persoonlijk overigens en daarbij vind ik het altijd leuk om er zelf wat van te maken.

Slankie kaas bevat relatief weinig calorieën en weinig vet. Ik ben gaan zoeken naar iets binnen datzelfde kader. Zo kwam ik uiteindelijk op het idee gekomen om Griekse yoghurt als basis te gebruiken. Om de smaak een boost te geven bedacht ik wat grove mosterd toe te voegen. De munt en de dille moesten zorgen voor het frisse en kruidige element. De geroosterde walnoten met een beetje peper en zout moesten het gerecht afmaken.

En warempel! Vet lekker! Je zou het ook broccolipuree kunnen noemen. Dat klinkt misschien wat lekkerder, maar broccolipap vond ik toch grappiger. Het shockeert zo lekker 😉 .

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Nu ben ik benieuwd. Durf jij het aan? 😀

Het broccolipap met geroosterde walnoten recept

Broccolipap met geroosterde walnoten
Broccolipap met geroosterde walnoten
Stemmen: 17
Score: 3.76
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Broccolipap met geroosterde walnoten
Broccolipap met geroosterde walnoten
Stemmen: 17
Score: 3.76
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Zet een pan met een laagje water op het vuur en hang hier een stoommand in met de deksel erop.
  2. Snijd de roosjes van de stronk en snijd de stronk in plakken. Stoom de broccoli 10 minuten, totdat deze gaar is.
  3. Doe de Griekse schapenyoghurt in een grote kom.
  4. Voeg hier de mosterd, het munt, de dille en wat peper en zout aan toe.
  5. Zet een klein braadpannetje op het vuur.
  6. Verbrokkel de walnoten.
  7. Zodra de braadpan goed heet is, rooster je de walnoten.
  8. Haal ze uit de pan en houd ze even apart.
  9. Voeg de broccoli, zodra deze gaar is, toe aan de kom met onder andere de Griekse schapenyoghurt.
  10. Blend het geheel tot een pap met een staafmixer of in een keukenmachine.
  11. Verdeel de broccolipap over de borden en strooi de walnoten er overheen.
  12. Klaar is de broccolipap met geroosterde walnoten.
  13. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

18 Commentaar

  1. Hoi Carlo,

    De broccolipap, viel gisteren goed in de smaak, bij mij zwager. Het grappige is dat hij verspilling altijd tegen gaat, terwijl hij eigenlijk vegetatiers wilt eten. En mijn zus en ik houden wel wel van een stukje vlees of een barbecue. Dus Frans, mijn zwager moet vaak de restjes vlees opmaken. Dat vind ik ook niet helemaal eerlijk, maar dat is dus anders als je met iemand samen moet koken. Hoor jij meer van dit soort conflict?

    Vriendelijke groenten,
    Michel Smult

    1. Hi Michel,

      Soms is het nog niet zo makkelijk om een bepaalde leefstijl vol te houden. Vegetarisch eten is daar een voorbeeld van. Er is een groot verschil tussen iets willen en iets daadwerkelijk doen/volhouden. Dit is inderdaad iets wat veel voorkomt, ook op vele andere vlakken.

      Af en toe afwijken is ook niet erg, vind ikzelf. Het gaat om de rode draad. Hetgeen je in de regel doet. Dat is wat telt en dan maakt een uitzondering op regel niet zo’n groot verschil, vind ikzelf.

      Met gezonde groeten,

      Carlo

  2. Dat verwacht je niet dat dit gerecht zo super lekker is. Het wordt voor ons een van de vele favorieten gerechten.
    Groet Rob

  3. Lekker gegeten had ik niet zo gauw gedaan maar moest naar de kaakchirurg en dacht moet wel wat zachts zijn en zeker geslaagd hoor gewoon later nog wat lekkere yoghurt nemen gaat goed hoor!!🤗

    1. Hahaha, ja ik blijf het zelf ook een beetje vreemd, maar wel lekker, recept vinden. Ik hoop dat alles goedgegaan is bij de kaakchirurg. Beterschap!

  4. Hallo Carlo, in een woord heerlijk die combinatie, alleen heb ik de broccoli niet gepureerd. Kon niet wachten het leek me zo lekker. Dus de broccoli gestoomd en dan als dressing de yoghurt met mosterd en de walnoten.
    Is dat erg, kan dat? gelden dan ook de kcal enz aantallen?

    groetjes Terry

    1. Hoi Terry,

      Fijn dat het zo gesmaakt heeft. De broccoli gestoomd en niet gepureerd is ook helemaal prima. Pureren is niet veel anders dan voorkauwen eigenlijk. Het heeft verder geen impact qua nutriëntwaarden.

      Groetjes, Carlo

  5. Hhoi carlo broccolipap was heerlijk had dit niet verwacht ma ik vroeg me af of je daar een dtukje kip of vis nog mag bij eten .groetjes saskia

    1. Goed te horen Saskia 😃 👍 . Wanneer ik de regels volg waarop ik elk recept baseer, dan is er in dit gerecht zeker wat ruimte voor een stukje kip of vis. In dit geval zou ik voor kip gaan, simpelweg gekruid met een beetje peper en zout.

  6. Kan ik griekse of turkse yoghurt gebruiken ipv de schapenyoghurt?
    Of kan ik de yoghurt vervangen voor iets anders, kookroom bijv?
    Ik ksn niet zo tegen zuivel. Kan kokosmelk ook kisschien?

    Alvast bedankt,
    Barbara

  7. Weer gemaakt! (broccoli in de aanbieding) Vorige keer, had ik geen dille in huis en gemaakt met dragon, smaakt ook erg goed!

    Michel Smult.

  8. Ik ben al jaren bezig, zonder echt succes overigens, om af te vallen. Ik kwam per ongeluk deze cursus tegen en de recepten zijn heel goed zover ik kan zien, maar er word veel met vetvrije artiekelen gekookt. Dat verbaasd me omdat het allang bekent is dat die juist niet goed zijn voor je gezondheid. Wat is de optie om deze cursus te doen met echte goederen zoals kokosnootolie, echte organische boter enz?

    1. Ik kook met kokosolie en boter en werk met volvette kazen. Wel met mate, want alles is overdaad is schadelijk, zelfs water. Drink je 5 liter water in een uur, dan overlijdt je aan per direct aan watervergiftiging.

      De cursus is dus heel goed te doen met kokosolie en boter. Sterker nog de cursus bevat geen recepten of weekmenu’s. Je leert hoe met minimale aanpassingen in je huidige eetpatroon toch maximaal resultaat kunt behalen. Je kunt de recepten op de website gebruiken ter ondersteuning om gezonde keuzes te maken.

      Beantwoord dit je vraag?

  9. Bravo! Ik ben benieuwd! Maak nu eerst je heerlijke pompoen soepje! Hee, prei pap? Wat gaat daar in? Koriander?

    Groetjes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *