Rucolasalade met gerookte zalm
Spread the love!

Over de rucolasalade met gerookte zalm

Dit rucolasalade met gerookte zalm recept is zo verrekte snel klaar en natuurlijk is deze salade weer super gezond. Lekker als lunch en als avond maaltijd.

Ben je geen fan van rucola, dan zou je hem natuurlijk ook met een andere slasoort kunnen maken. Ik persoonlijk vind hem het lekkerste met rucola. Vooral als je de rucola goed “marineert” met olijfolie, peper en zout. Ik kan bij dit recept ook echt mijn vingers aflikken, zo lekker vind ik het zelf.

Het recept is verder zo enorm snel doordat er bijna geen snijwerk aan te pas komt. Het is simpelweg het bij elkaar doen van de ingrediënten. Alleen de pijnboompitjes gaan even op het vuur om zo de smaak van de pitjes wat te versterken. Het is dus niet per definitie nodig, je kunt ze er ook zo overheen strooien. Dan ben je nóg sneller klaar met dit rucolasalade met gerookte zalm recept.

Het rucolasalade met gerookte zalm recept

Rucolasalade met gerookte zalm
Rucolasalade met gerookte zalm
Stemmen: 80
Score: 3.65
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Rucolasalade met gerookte zalm
Rucolasalade met gerookte zalm
Stemmen: 80
Score: 3.65
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Als je voor gemak gaat, maak dan de zak met rucola voorzichtig open en alleen aan de bovenkant. Schenk hier een beetje olijfolie in en voeg de peper en zout toe. Hussel de rucola goed door, zodat alle rucola wat olijfolie, zout en peper bevat. Verdeel het vervolgens vanuit de zak direct over de borden.
  2. Pak nu de semi zongedroogde tomaten. Snijd deze in repen en leg ze vervolgens op de rucola.
  3. Schaaf nu de Italiaanse kaas, grana padano, en verdeel de vlokken over de twee borden.
  4. Neem de zalm en rol deze luchtig op tot mooie rolletjes. Leg deze rolletje weer bovenop het gerecht.
  5. Pak nu een klein steelpannetje en zet deze op hoog vuur. Rooster hier de pijnboompitjes in, zodra de pan heet is. Strooi vervolgens de pijnboompitten over het gerecht en serveer het geheel.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

5 Commentaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *