Over de rucolasalade met gerookte zalm
Dit rucolasalade met gerookte zalm recept is zo verrekte snel klaar en natuurlijk is deze salade weer super gezond. Lekker als lunch en als avond maaltijd.
Ben je geen fan van rucola, dan zou je hem natuurlijk ook met een andere slasoort kunnen maken. Ik persoonlijk vind hem het lekkerste met rucola. Vooral als je de rucola goed “marineert” met olijfolie, peper en zout. Ik kan bij dit recept ook echt mijn vingers aflikken, zo lekker vind ik het zelf.
Het recept is verder zo enorm snel doordat er bijna geen snijwerk aan te pas komt. Het is simpelweg het bij elkaar doen van de ingrediënten. Alleen de pijnboompitjes gaan even op het vuur om zo de smaak van de pitjes wat te versterken. Het is dus niet per definitie nodig, je kunt ze er ook zo overheen strooien. Dan ben je nóg sneller klaar met dit rucolasalade met gerookte zalm recept.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Het rucolasalade met gerookte zalm recept
- 100 gram gerookte zalm
- 20 gram Grana Padano
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 beetje peper
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 125 gram rucola
- 12 stuks semi zongedroogde tomaten
- 1 beetje zout
- Als je voor gemak gaat, maak dan de zak met rucola voorzichtig open en alleen aan de bovenkant. Schenk hier een beetje olijfolie in en voeg de peper en zout toe. Hussel de rucola goed door, zodat alle rucola wat olijfolie, zout en peper bevat. Verdeel het vervolgens vanuit de zak direct over de borden.
- Pak nu de semi zongedroogde tomaten. Snijd deze in repen en leg ze vervolgens op de rucola.
- Schaaf nu de Italiaanse kaas, grana padano, en verdeel de vlokken over de twee borden.
- Neem de zalm en rol deze luchtig op tot mooie rolletjes. Leg deze rolletje weer bovenop het gerecht.
- Pak nu een klein steelpannetje en zet deze op hoog vuur. Rooster hier de pijnboompitjes in, zodra de pan heet is. Strooi vervolgens de pijnboompitten over het gerecht en serveer het geheel.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Lekker frisse salade, even oppassen dat niet te veel zongedroogde tomaatjes gebruikt worden!
Goed om te horen 🤗👍
Zalige salade, super lekker!
heerlijke salade, fijn dat het glutenvrij is. ( voor mijn zoon )
Wij genieten er elke keer weer van.
Fijn te horen!