Vegan americain (veganistische variant van filet americain)
Spread the love!

Over het vegan americain recept

Vegan americain is een veganistische variant van filet americain. Waarom? Gewoon omdat het kan, het superlekker is, we al vlees genoeg eten én je zo stiekem ook nog weer wat groenten en peulvruchten binnenkrijgt. Ideaal in een tijd waarin mensen daarvan vaak te weinig eten. Supergezond én superlekker dus!

Ik serveer er graag wat plakken komkommer en stukken paprika bij. Dan kun je daarmee lekker in de vegan americain dippen en scoor je zo heel simpel nog wat extra groenten. Maar je kunt de vegan americain natuurlijk overal voor inzetten. Het is lekker op een toastje, op volkorenbrood met gegrilde groenten, etc. Laat je fantasie de vrije loop, zou ik zeggen.

Royal zongedroogde tomaten met kruidenWat is het geheim van deze vegan americain? Het geheim zit hem natuurlijk in de juiste ingrediënten. Op de eerste plaats de Royal zongedroogde tomaten met kruiden. Er zijn heel veel soorten zongedroogde tomaten te vinden, maar deze zijn niet alleen superlekker, ze bevatten ook nog eens weinig calorieën. Zeker wanneer je ze vergelijkt met andere zongedroogde tomaten. In het potje zit namelijk geen olie. Daarbij zijn ze ook nog eens gekruid met basilicum, oregano, dragon en tijm. Dit zorgt voor een mooie smaakvolle basis. Daarom adviseer ik de Royal zongedroogde tomaten met kruiden voor deze vegan americain.

Jonnie Boer Zwolsche stoof kruidenmixDan voeg ik een heel belangrijk ander element toe. Qua kruiden zou je kunnen kiezen voor bijvoorbeeld wat paprikapoeder, kurkuma en peper. Zout is sowieso niet nodig, dat zit al genoeg in de zongedroogde tomaten. Maar, ik heb de vegan americain een superdosis extra smaak gegeven. Ik heb gekozen voor de Jonnie Boer Zwolsche stoof kruidenmix. Dat is een rijke kruidenmix met de volgende ingrediënten: tomaat, gerookte paprika, ui, kaneel, 7% kruidnagel,  zwarte peper, laurier, knoflook, mosterdzaad, piment, korianderzaad, nootmuskaat, 2% anijszaad, komijnzaad, wortelstukjes, cayennepeper en rozenbloemblad. Hiermee til je de vegan americain echt naar een nieuw niveau. Misschien is het nog wel lekkerder dan gewone filet americain 😉❤.

De bonen en de wortel die ik heb gebruikt waren van het merk Bonduelle, maar maar voel je vrij om ze van een ander merk te kiezen.

Ik ben helemaal happy met deze uitvinding. En jij? Laat me even weten wat je ervan vindt…

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. De plaatjes heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om de producten te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het vegan americain recept

Vegan americain (veganistische variant van filet americain)
Vegan americain
Stemmen: 18
Score: 3.61
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Vegan americain (veganistische variant van filet americain)
Vegan americain
Stemmen: 18
Score: 3.61
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe alle ingrediënten, behalve het sjalotje, bij elkaar en blend het tot een egale puree.
  2. Let op, ik gebruik geen hele volle theelepel Jonnie Boer Zwolsche stoof kruidenmix en maar echt een heel klein beetje Dijonmosterd. Je kunt het altijd nog meer op smaak brengen door erna wat extra toe te voegen.
  3. Om het tot een egale puree te blenden, gebruik ik een hulpstuk van de staafmixer. In dit geval gebruik ik een beker met een s-mesje, maar gewoon een staafmixer gebruiken kan natuurlijk ook.
  4. Snipper het sjalotje en roer het door de vegan americain heen.
  5. Klaar is de vegan americain. Supersimpel en superlekker!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

4 Commentaar

  1. Ik heb net de filet americain gemaakt.
    Ik woon in Bali dus niet alle ingredienten zijn hier te krijgen. Ik heb daarom de kruiden in eerste instantie niet toegevoegd omdat ik het eerst wilde proeven. Ik vond de smaak van de tomaten overheersen en heb daarom nog wat wortelen en mosterd toegevoegd.
    Als kruiden heb ik 5 spices, peper en knoflookpoeder gebruikt. Als topping het fijn gehakte sjalotje en augurk.
    Wat mij betreft meer prepare. Maar heerlijk.
    Dank je wel voor dit geweldige recept.

    1. Hi Isa,

      Wouw, Bali staat nog op mijn wensenlijst. Wat tof om te lezen dat je daar woont.

      Leuk ook om te lezen hoe creatief je bent geweest met het recept en dat het resultaat heerlijk was.

      Jij dankjewel voor het leuke berichtje!

      Met gezonde groeten en alvast een heel mooi 2021 gewenst,

      Carlo

  2. Je recepten lijken me interessant.
    Ik ga ze uitproberen.
    Ik ben een foodie en kritisch,haha.
    Hoop dat ik je kan volgen.
    Eet nu sinds deze week,plant-based.
    Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *