Over het vegan americain recept
Vegan americain is een veganistische variant van filet americain. Waarom? Gewoon omdat het kan, het superlekker is, we al vlees genoeg eten én je zo stiekem ook nog weer wat groenten en peulvruchten binnenkrijgt. Ideaal in een tijd waarin mensen daarvan vaak te weinig eten. Supergezond én superlekker dus!
Ik serveer er graag wat plakken komkommer en stukken paprika bij. Dan kun je daarmee lekker in de vegan americain dippen en scoor je zo heel simpel nog wat extra groenten. Maar je kunt de vegan americain natuurlijk overal voor inzetten. Het is lekker op een toastje, op volkorenbrood met gegrilde groenten, etc. Laat je fantasie de vrije loop, zou ik zeggen.
Wat is het geheim van deze vegan americain? Het geheim zit hem natuurlijk in de juiste ingrediënten. Op de eerste plaats de Royal zongedroogde tomaten met kruiden. Er zijn heel veel soorten zongedroogde tomaten te vinden, maar deze zijn niet alleen superlekker, ze bevatten ook nog eens weinig calorieën. Zeker wanneer je ze vergelijkt met andere zongedroogde tomaten. In het potje zit namelijk geen olie. Daarbij zijn ze ook nog eens gekruid met basilicum, oregano, dragon en tijm. Dit zorgt voor een mooie smaakvolle basis. Daarom adviseer ik de Royal zongedroogde tomaten met kruiden voor deze vegan americain.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Dan voeg ik een heel belangrijk ander element toe. Qua kruiden zou je kunnen kiezen voor bijvoorbeeld wat paprikapoeder, kurkuma en peper. Zout is sowieso niet nodig, dat zit al genoeg in de zongedroogde tomaten. Maar, ik heb de vegan americain een superdosis extra smaak gegeven. Ik heb gekozen voor de Jonnie Boer Zwolsche stoof kruidenmix. Dat is een rijke kruidenmix met de volgende ingrediënten: tomaat, gerookte paprika, ui, kaneel, 7% kruidnagel, zwarte peper, laurier, knoflook, mosterdzaad, piment, korianderzaad, nootmuskaat, 2% anijszaad, komijnzaad, wortelstukjes, cayennepeper en rozenbloemblad. Hiermee til je de vegan americain echt naar een nieuw niveau. Misschien is het nog wel lekkerder dan gewone filet americain 😉❤.
De bonen en de wortel die ik heb gebruikt waren van het merk Bonduelle, maar maar voel je vrij om ze van een ander merk te kiezen.
Ik ben helemaal happy met deze uitvinding. En jij? Laat me even weten wat je ervan vindt…
PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. De plaatjes heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om de producten te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.
Het vegan americain recept
- 1 beetje Dijonmosterd
- 1 theelepel Jonnie Boer Zwolsche stoof kruidenmix
- 110 gram reuzenbonen
- 60 gram Royal zongedroogde tomaten met kruiden
- 1 stuk sjalotje
- 130 gram voorgekookte wortelen
- Doe alle ingrediënten, behalve het sjalotje, bij elkaar en blend het tot een egale puree.
- Let op, ik gebruik geen hele volle theelepel Jonnie Boer Zwolsche stoof kruidenmix en maar echt een heel klein beetje Dijonmosterd. Je kunt het altijd nog meer op smaak brengen door erna wat extra toe te voegen.
- Om het tot een egale puree te blenden, gebruik ik een hulpstuk van de staafmixer. In dit geval gebruik ik een beker met een s-mesje, maar gewoon een staafmixer gebruiken kan natuurlijk ook.
- Snipper het sjalotje en roer het door de vegan americain heen.
- Klaar is de vegan americain. Supersimpel en superlekker!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Ik heb net de filet americain gemaakt.
Ik woon in Bali dus niet alle ingredienten zijn hier te krijgen. Ik heb daarom de kruiden in eerste instantie niet toegevoegd omdat ik het eerst wilde proeven. Ik vond de smaak van de tomaten overheersen en heb daarom nog wat wortelen en mosterd toegevoegd.
Als kruiden heb ik 5 spices, peper en knoflookpoeder gebruikt. Als topping het fijn gehakte sjalotje en augurk.
Wat mij betreft meer prepare. Maar heerlijk.
Dank je wel voor dit geweldige recept.
Hi Isa,
Wouw, Bali staat nog op mijn wensenlijst. Wat tof om te lezen dat je daar woont.
Leuk ook om te lezen hoe creatief je bent geweest met het recept en dat het resultaat heerlijk was.
Jij dankjewel voor het leuke berichtje!
Met gezonde groeten en alvast een heel mooi 2021 gewenst,
Carlo
Je recepten lijken me interessant.
Ik ga ze uitproberen.
Ik ben een foodie en kritisch,haha.
Hoop dat ik je kan volgen.
Eet nu sinds deze week,plant-based.
Groetjes
Leuk om te horen en ik ben benieuwd! Hopelijk vallen de recepten in de smaak. Groetjes, Carlo