Over het vegan curry recept
Deze vegan curry is ideaal voor een balans-dag. Even een dagje geen dierlijke producten en even een keertje wat minder calorieën, maar wel met lekker veel groenten! Gezond voor jou en goed voor het milieu. Zo sla je twee vliegen in één klap met deze vegan curry.
Het geheim van deze curry is de Koh Thai red curry paste. Dat is de kruidenpasta die ik wel in meer recepten gebruik. Het voegt snel heel veel smaak toe en deze variant is licht pittig. Je zou dus, als je van echt pittig houdt, het gerecht met een beetje sambal kunnen serveren. Deze kruidenpasta bevat voldoende zout, dus achteraf zout toevoegen is niet nodig.
Dan nog even voor de zekerheid. Savooiekool is die groene kool. Ik benoem het even omdat ik er aan tafel een gesprek over kreeg en zelf begon te twijfelen welke kool het nu was die ik had gebruikt 🙈😄. Ik heb een kleine kool gebruikt van zo’n 500 gram. Het binnenste deel heb ik gewoon gebruikt in het gerecht. Dat is wel een stuk harder, maar dat zorgt voor een fijne afwisseling in het gerecht.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
Met dit gerecht scoor je zo’n 450 gram groenten per persoon. BAM! Zo simpel én lekker kan dat zijn! ❤
PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. De plaatjes heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om de producten te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.
Het vegan curry recept
- 200 gram aardappelpartjes met schil
- 400 gram Marokkaanse wokgroente met kikkererwten
- 7,5 gram munt
- 1 eetlepel olijfolie
- 7,5 gram peterselie
- 1 eetlepel rode curry paste
- 500 gram savooiekool
- 35 gram tomatenpuree
- 125 ml water
- Doe de olijfolie samen met de rode curry paste en de tomatenpuree in een hapjespan en zet deze op het vuur.
- Voeg de Marokkaanse wokgroente met kikkererwten toe.
- Voeg de aardappelpartjes met schil toe.
- Roerbak dit kort.
- Blus het af met het water.
- Snijd de savooiekool in stukken, inclusief het binnenstuk, en leg dit op de vegan curry.
- Doe de deksel op de pan en laat het 10 minuten sudderen.
- Hak ondertussen de munt en peterselie in grove stukken.
- Voeg de munt en peterselie op het laatst toe en roer het geheel even goed door.
- Verdeel de vegan curry over de borden. Klaar is de vegan curry, eet smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Een lekker gerecht heerlijk die verschillende smaken. Helaas bij AH geen Marokkaanse wokgroente, toen maar voor de Mexicaanse gegaan met bonen.
Goed te horen dat het met de Mexicaanse wokgroente ook lekker was en dankjewel voor het leuke berichtje.
Ik kan nergens savooiekool vinden, enige suggestie’s voor een alternatief?
Je kunt ook kiezen voor witte kool. Die zou mijn voorkeur hebben. Spitskool zou mijn tweede keuze zijn. Eet smakelijk alvast 😊👍.