Summertime zalm
Spread the love!

Over het summertime zalm recept

Deze summertime zalm is net een ondergaand zonnetje op je bord. Het zijn maar 5 ingrediënten en alles gaat in 1 pan. Supersimpel en superlekker!

Kleine krieltjes voorgekooktIk gebruik in dit gerecht de kleine krieltjes die al zijn voorgekookt. Deze kun je in zo’n 12 minuten afbakken in de pan. Op deze manier lukt het heel simpel om dit gerecht binnen de 15 minuten te bereiden, net zoals alle andere gerechten op deze website. Snel, simpel, lekker én gezond!

Qua zalm heb je ook nog wel wat keuze. Je kunt kiezen voor kweekzalm, biologische zalm (is ook kweekzalm, maar dan biologisch gekweekt) en wilde zalm. De gekweekte zalm is wat vetter dan de wilde zalm. Door het verschil, in bijvoorbeeld leefomstandigheden en voer, verschillen de voedingswaarden van de zalm behoorlijk. Deze kweekzalm bevat ruim vier keer meer vet dan de wilde zalm.

Doordat de kweekzalm ruim vier keer zoveel vet bevat, bevat de kweekzalm per stukje van 100 gram ook veel meer omega-3 vetzuren (positief). Vroeger was dat zelfs veel meer, maar door aanpassingen in het voer is dit de afgelopen tien jaar zo’n 50% minder geworden. Nog steeds bijna twee keer zoveel dan bij wilde zalm. Meer lees je hierover in het artikel op deze website Zalm is zalm, toch?.

Há! En dan die ananas! 😃 Ik was zelf nooit op het idee gekomen, maar ik vond de smaakcombinatie terug in een smaakbijbel waar ik vaak gebruik van maak. Die smaakbijbel heeft me eigenlijk nog nooit teleurgesteld, dus ik ben het maar gewoon gaan testen. En inderdaad! Superlekker!

Kortom, met deze summertime zalm heb je weer een supersimpel, superlekker én supergezond maaltje te pakken. Laat me even in een reactie hieronder weten wat je er van vond.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het summertime zalm recept

Summertime zalm
Summertime zalm
Stemmen: 13
Score: 4.46
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Deze summertime zalm is net een ondergaand zonnetje op je bord. Het zijn maar 5 ingrediënten en alles gaat in 1 pan. Supersimpel en superlekker!
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Summertime zalm
Summertime zalm
Stemmen: 13
Score: 4.46
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Deze summertime zalm is net een ondergaand zonnetje op je bord. Het zijn maar 5 ingrediënten en alles gaat in 1 pan. Supersimpel en superlekker!
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. De de olijfolie in een hapjespan, waar een deksel op past.
 2. Voeg de krieltjes toe met wat zout.
 3. Bak de krieltjes kort aan op hoog vuur, draai het vuur lager en doe de deksel op de pan.
 4. Gaar de krieltjes in zo'n 6 minuten. Schep ze regelmatig om.
 5. Snijd ondertussen de tomaten in partjes.
 6. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
 7. Kruid de zalm met een beetje zout en peper.
 8. Voeg de tomaten en de ananas toe aan de aardappel, nadat deze al 6 minuten gegaard hebben.
 9. Leg de zalm er bovenop en strooi de tijm over het gerecht.
 10. Doe de deksel weer op de pan en gaar het geheel nog 6-7 minuten op laag vuur, totdat de zalm gaar is.
 11. Klaar is je summertime zalm. Haal de zalm uit de pan en leg deze even apart. Verdeel de aardappelen, tomaat en ananas over de borden. Leg de zalm er weer bovenop. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

10 Commentaar

 1. Jammer, al verschillende heerlijke gerechten gemaakt, maar helaas hoort voor ons deze er niét bij.
  Aardappeltjes eerst gebakken maar door de tomaten en ananas erbij wordt het te “zompig”, het krokante is er dan van af.
  Maar dat is natuurlijk persoonlijk en hoop dat dat ook gezegd mag worden.
  Verder voor de meeste gerechten een duimpje.

 2. Ik heb er een ‘voorjaarszalm’ van gemaakt. Heerlijk en zekers een verrassend recept met de (verse) ananas. Dit is een blijvertje

  1. Hi Herma, ik gebruik de verse voorgesneden stukjes. Uit blik kan ook. De tip daarbij is wel om te kiezen voor diegene op sap, niet op siroop.

  1. De meeste andere gerechten bevatten inderdaad meer groenten dan 150 gram per persoon (het gewicht van een tomaat). Maar aardappelen bevatten ook veel essentiële voedingstoffen net als de zalm. Zo is toch weer een gezonde maaltijd. De tip is dus wel: eet op een andere moment nog minimaal 100 gram groente. Maar dat lukt met de recepten op deze website vast en zeker!

 3. Ja hoor, weer een heelijk en simpel te maken gerecht. Heb ‘m inmiddels twee keer gegeten. Geen woord te veel gezegd. Dank je Carlo, ik blijf het zeggen: je hebt me het plezier in koken (terug)gegeven.

  1. Dit berichtje is voor mij dan weer net als een cadeautje, maar dan onbetaalbaar. Zo fijn, dankjewel weer voor het delen 🙏👍.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *