Kabeljauw snel klaar
Spread the love!

Over het kabeljauw snel klaar recept

Deze ‘kabeljauw snel klaar’ is écht te simpel voor woorden. Het gerecht bestaat uit slechts 5 ingrediënten en een beetje olijfolie, peper en zout. Alles bij elkaar in de pan, de deksel erop en 10 minuten wachten en dat is alles. Snel, gezond én superlekker!

Provençaalse aardappelpartjes met schilIn dit recept maak ik gebruik van de Provençaalse aardappelpartjes met schil. Die zijn kant-en-klaar zo te koop. Dat doe ik, omdat je dan lekker snel klaar bent met het bereiden van dit gerecht. Alle gerechten op deze site zijn namelijk binnen 15 minuten te bereiden. Natuurlijk kun je ook zelf even de aardappelen schillen, in partjes snijden, voorkoken en kruiden. Dan ben je alleen wat langer bezig. Het voordeel dan is dat het iets goedkoper is, qua gezondheidsvoordeel is het verschil verwaarloosbaar klein. Er is een heel piepklein beetje suiker toegevoegd. Op de verpakking staat bij “waarvan suikers” wel 1 gram, maar dat zijn voor het overgrote deel de suikers die van nature voorkomen in aardappel. Zo’n piepklein beetje toegevoegde suiker is niet zo erg. Het is een druppel op een kokende plaat vergeleken bij de hoeveelheid suikers die de gemiddelde Nederlander nuttigt door bijvoorbeeld frisdrank, snoep en gebak te nuttigen. Te veel suiker is inderdaad ongezond.

Verder valt er eigenlijk niet veel bijzonders te melden.

Afsluitend, in het boek “In Balance for Life” over het Alkaline eetpatroon (dat ook achter Supersnel Gezond zit) staan nog wat extra aanvullende tips. Zo staat er ook de tip om zetmeelrijke koolhydraten (pasta, rijst, aardappelen, etc.) niet te combineren met dierlijke eiwitten (vlees, gevogelte, vis, etc.). Deze tip is echter niet wetenschappelijk te onderbouwen. Om die reden wijk ik er soms van af, net zo als in dit geval. Het belangrijkste blijft dat de zuur-base balans van het gerecht klopt en die klopt weer perfect. Het Alkaline eetpatroon zelf is namelijk wél wetenschappelijke onderbouwd.

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. Het plaatje heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om het product te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Het kabeljauw snel klaar recept

Kabeljauw snel klaar
Kabeljauw snel klaar
Stemmen: 9
Score: 4.11
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Kabeljauw snel klaar
Kabeljauw snel klaar
Stemmen: 9
Score: 4.11
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Eigenlijk is het: doe alles in de pan en stoom het 10 minuten met de deksel op de pan. Maar goed, nu even stap voor stap :-).
 2. Doe de olijfolie in een hapjespan waar een deksel op past.
 3. Doe de aardappelen in de pan en roerbak dit een minuutje.
 4. Voeg de linzen toe.
 5. Voeg de kappertjes toe.
 6. Kruid het geheel met een beetje peper en zout.
 7. Kruid de kabeljauwfilet met een beetje peper en zout en leg de kabeljauwfilet bovenop de aardappelen en de linzen.
 8. Leg de deksel op de pan en stoom het geheel 10 minuten.
 9. Hak bieslook alvast fijn.
 10. Haal de kabeljauwfilet uit de pan en leg deze even apart.
 11. Verdeel de aardappelen en de linzen over de borden.
 12. Leg de kabeljauwfilet erbovenop.
 13. Garneer het geheel met de bieslook.
 14. Klaar is de kabeljauw snel klaar, eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

4 Commentaar

  1. Hoi Agnes,

   Ik gebruik een blikje linzen van Bonduelle. Daar zit wel iets van vocht bij, maar dat is zo weinig dat ik inderdaad de gehele inhoud van het blikje gebruik. Dus inderdaad inclusief het vocht.

   Groetjes,

   Carlo

  1. Hi Lyda,

   Je kunt ook kiezen voor cannellinibonen.

   Of het over een hele andere boeg gooien. Je zou ook kunnen kiezen voor:
   – wortelen (in plakjes) of
   – bleekselderij (in dunne plakjes) of
   – champignons (in kwartjes).

   Ook erg lekker!

   Eet smakelijk alvast en groetjes,

   Carlo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *