fbpx
  • Kabeljauw snel klaar

Het kabeljauw snel klaar recept

Kabeljauw snel klaar
Kabeljauw snel klaar
Stemmen: 3
Score: 4.67
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Kabeljauw snel klaar
Kabeljauw snel klaar
Stemmen: 3
Score: 4.67
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
  • 12,5 gram bieslook
  • 260 gram kabeljauwfilet
  • 25 gram kappertjes
  • 265 gram linzen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 beetje peper
  • 450 gram Provençaalse aardappelpartjes met schil
  • 1 beetje zout
Porties: personen
Instructies
  1. Eigenlijk is het: doe alles in de pan en stoom het 10 minuten met de deksel op de pan. Maar goed, nu even stap voor stap :-).
  2. Doe de olijfolie in een hapjespan waar een deksel op past.
  3. Doe de aardappelen in de pan en roerbak dit een minuutje.
  4. Voeg de linzen toe.
  5. Voeg de kappertjes toe.
  6. Kruid het geheel met een beetje peper en zout.
  7. Kruid de kabeljauwfilet met een beetje peper en zout en leg de kabeljauwfilet bovenop de aardappelen en de linzen.
  8. Leg de deksel op de pan en stoom het geheel 10 minuten.
  9. Hak bieslook alvast fijn.
  10. Haal de kabeljauwfilet uit de pan en leg deze even apart.
  11. Verdeel de aardappelen en de linzen over de borden.
  12. Leg de kabeljauwfilet erbovenop.
  13. Garneer het geheel met de bieslook.
  14. Klaar is de kabeljauw snel klaar, eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over het kabeljauw snel klaar recept

Deze ‘kabeljauw snel klaar’ is écht te simpel voor woorden. Het gerecht bestaat uit slechts 5 ingrediënten en een beetje olijfolie, peper en zout. Alles bij elkaar in de pan, de deksel erop en 10 minuten wachten en dat is alles. Snel, gezond én superlekker!

Provençaalse aardappelpartjes met schilIn dit recept maak ik gebruik van de Provençaalse aardappelpartjes met schil. Die zijn kant-en-klaar zo te koop. Dat doe ik, omdat je dan lekker snel klaar bent met het bereiden van dit gerecht. Alle gerechten op deze site zijn namelijk binnen 15 minuten te bereiden. Natuurlijk kun je ook zelf even de aardappelen schillen, in partjes snijden, voorkoken en kruiden. Dan ben je alleen wat langer bezig. Het voordeel dan is dat het iets goedkoper is, qua gezondheidsvoordeel is het verschil verwaarloosbaar klein. Er is een heel piepklein beetje suiker toegevoegd. Op de verpakking staat bij “waarvan suikers” wel 1 gram, maar dat zijn voor het overgrote deel de suikers die van nature voorkomen in aardappel. Zo’n piepklein beetje toegevoegde suiker is niet zo erg. Het is een druppel op een kokende plaat vergeleken bij de hoeveelheid suikers die de gemiddelde Nederlander nuttigt door bijvoorbeeld frisdrank, snoep en gebak te nuttigen. Te veel suiker is inderdaad ongezond.

Verder valt er eigenlijk niet veel bijzonders te melden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Afsluitend, in het boek “In Balance for Life” over het Alkaline eetpatroon (dat ook achter Supersnel Gezond zit) staan nog wat extra aanvullende tips. Zo staat er ook de tip om zetmeelrijke koolhydraten (pasta, rijst, aardappelen, etc.) niet te combineren met dierlijke eiwitten (vlees, gevogelte, vis, etc.). Deze tip is echter niet wetenschappelijk te onderbouwen. Om die reden wijk ik er soms van af, net zo als in dit geval. Het belangrijkste blijft dat de zuur-base balans van het gerecht klopt en die klopt weer perfect. Het Alkaline eetpatroon zelf is namelijk wél wetenschappelijke onderbouwd.

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. Het plaatje heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om het product te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Help mee!

Weg met overgewicht en chronische ziekten! Het is mijn doel om gezond leven makkelijk en toegankelijk te maken. Geen geneuzel in de marge, maar aandacht voor hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is gemaakt op basis van strikte regels, dat maakt waarom zo veel mensen zo veel baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je er van vindt. Dankjewel, Carlo.

2018-06-26T14:12:39+00:00Gezonde recepten, Glutenvrij, Vis, Zuivelvrij|

4 Comments

  1. Agnes 9 augustus 2018 om 10:38 - Antwoorden

    Hallo Carlo.

    Giet je linzen eerst af?
    Of wordt he5 gerecht anders een beetje te droog?
    Vr groet.
    Agnes

    • Carlo 9 augustus 2018 om 11:12 - Antwoorden

      Hoi Agnes,

      Ik gebruik een blikje linzen van Bonduelle. Daar zit wel iets van vocht bij, maar dat is zo weinig dat ik inderdaad de gehele inhoud van het blikje gebruik. Dus inderdaad inclusief het vocht.

      Groetjes,

      Carlo

  2. Lyda 22 juli 2018 om 13:13 - Antwoorden

    Hai Carlo ik lus geen linzen,wat kan ik daarvoor in de plaats nemen?? Gr

    • Carlo 22 juli 2018 om 13:51 - Antwoorden

      Hi Lyda,

      Je kunt ook kiezen voor cannellinibonen.

      Of het over een hele andere boeg gooien. Je zou ook kunnen kiezen voor:
      – wortelen (in plakjes) of
      – bleekselderij (in dunne plakjes) of
      – champignons (in kwartjes).

      Ook erg lekker!

      Eet smakelijk alvast en groetjes,

      Carlo

Geef een reactie