Pompoenspaghetti met vega gehaktsaus
Spread the love!

Over het pompoenspaghetti met vega gehaktsaus recept

Dit pompoenspaghetti met vega gehaktsaus recept is weer zo’n lekker snel, simpel en heerlijk vegetarisch recept. Voor die dag dat je een keertje geen vlees eet. Ideaal. Goed voor je gezondheid en goed voor het klimaat. Ook nog eens calorie-arm door de pompoenspaghetti. Ik zeg: win-win!

Pompoenspaghetti

Dit recept was op verzoek van my bestie Femke. Die kwam mee-eten en wilde wel eens een keertje iets eten met pompoenspaghetti. En iets met champignons en salie, ofzo… 😃. Dus ik kon aan de bak. Superleuk, want zoiets zorgt altijd voor inspiratie. De pompoenspaghetti is kant-en-klaar te koop bij de Appie, dus die heb ik dan ook niet zelf gemaakt.

Ik heb even mijn smaakbijbels erbij gepakt en gekeken wat er allemaal goed past bij pompoen. Tomaat scoorde hoog volgens de smaakbijbels, dus daarom ben ik gegaan voor een tomatensaus. Toen ik ook de rode kindeybonen in het lijstje zag staan, was de keuze eigenlijk snel gemaakt. Ik ging een “vega gehaktsaus” maken. De bonen “rullen”, net als gehakt met wat peper en zout. Mooie oesterzwammen erbij. In grove stukken, dat zorgt voor een prettige afwisseling qua structuur. De tomatensaus nog een beetje versterken qua smaak met wat tomatenpuree en balsamico. De balsamico is in dit geval een beetje het geheime ingrediënt. Deze geeft de smaak echt een extra boost.

De pompoenspaghetti is zo klaar. Je wokt het heel kort en… klaar.

Het geheel serveren en garneren met een beetje Pecorino kaas. Pecorino kaas is mijn persoonlijke favoriet. Zo heb je een superlekkere, snelle én supergezonde maaltijd, met de goedkeuring en groetjes van Femke ❤.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het pompoenspaghetti met vega gehaktsaus recept

Pompoenspaghetti met vega gehaktsaus
Pompoenspaghetti met vega gehaktsaus
Stemmen: 8
Score: 4.38
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Pompoenspaghetti met vega gehaktsaus
Pompoenspaghetti met vega gehaktsaus
Stemmen: 8
Score: 4.38
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Spoel de rode kidneybonen af en hak ze met een mes in stukjes.
  2. Doe de rode kidneybonen, samen met wat olijfolie, peper en zout, in een pan met antiaanbaklaag.
  3. Bak ze kort, net alsof het gehakt is.
  4. Snijd de oesterzwammen in grove stukken en voeg deze toe aan de rode kidneybonen.
  5. Bak de oesterzwammen kort mee.
  6. Voeg de tomatenblokjes met basilicum en oregano toe samen met de tomatenpuree en de balsamicoazijn.
  7. Kruid het geheel wat extra door de gedroogde salie toe te voegen.
  8. Laat het geheel even kort pruttelen.
  9. Zet een wok op het vuur en wok hierin de pompoenspaghetti 1 à 2 minuten.
  10. Verdeel de pompoenspaghetti over de borden.
  11. Scherp er de vega gehaktsaus overheen.
  12. Garneer met wat geraspte Pecorino kaas, en optioneel een blaadje basilicum. Voor de looks 😃.
  13. Klaar is de pompoenspaghetti met vega gehaktsaus. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *