Over de groene smoothie gazpacho
Deze groene smoothie is stiekem gewoon een snel en simpel recept voor gazpacho. Gazpacho is een Spaanse koude soep en nu dus ook een groene smoothie :-).
Het idee om deze groene smoothie te maken had ik eigenlijk al veel eerder moeten hebben. Gazpacho is namelijk een supper lekker soepje, vol groenten en kruiden en het is makkelijk te maken in een blender. Misschien is het wel de voorloper van de groene smoothies, ofwel de eerste groene smoothie. Al voor de Romeinse tijd maakten Spaanse herders een soort gazpacho. Ik kan me dus niet voorstellen dat je een ouder recept gaat vinden voor een groene smoothie, dan deze gazpacho groene smoothie.
Vanwege de hoeveelheid gebruik ik dit keer wel “de helft” van dingen. Ik heb het recept zo afgestemd dat je nu 2 glazen groene smoothie krijgt. Zou je het ook echt als een soep willen serveren, als voorgerecht bijvoorbeeld, dan kun je alle ingrediĆ«nten verdubbelen en heb je een lekker voorgerecht voor 4 personen.
-
Het boek āAfvallen is k*tā
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je Ć©cht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
Het groene smoothie gazpacho recept
- 1/2 teentje knoflook
- 1/2 stuk komkommer
- 1/2 stuk limoen
- 1 theelepel olijfolie
- 1 beetje peper
- 7,5 gram peterselie
- 4 stuks Roma tomaten
- 35 gram tomatenpuree
- 1/2 stuk ui
- 200 ml water
- Je maakt deze groene smoothie ook weer net zo gemakkelijk als elk ander groene smoothie recept op deze website.
- Verwijder het kroontje van de 4 Roma tomaten en doe de tomaten in de blender.
- Snijd de komkommer in stukken en voeg deze toe aan de tomaten.
- Maak de ui schoon. Ikzelf heb een kleine ui genomen, dat zorgt ervoor dat je groene smoothie niet tƩ scherp wordt.
- Lepel de helft uit het blikje tomatenpuree en voeg de tomatenpuree toe.
- Voeg vervolgens het teentje knoflook toe.
- Snijd de limoen door midden en knijp het sap uit boven de blender.
- Voeg de peterselie toe.
- En als laatste een klein glas water, zoān 200 ml.
- Zet de blender aan en blend het geheel tot een egale groene smoothie, ofwel gazpacho.
- Als je de groene smoothie even laat staan, dan vermengen de smaken nog beter. Je kunt hem ook direct drinken hoor, dat is voor het behoud van de vitamines en mineralen eigenlijk ook beter. Mocht je de groene smoothie nog even willen bewaren? Bewaar hem dan afgesloten van zuurstof op een donkere en koele plek, zoals de koelkast. Zuurstof, licht en warmte zijn namelijk drie elementen die je groene smoothie aanvallen en er voor zorgen dat vitamines en mineralen verloren gaan.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo KoolĀ (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Ik heb hem net gemaakt. Ben er gewoon ziek van, letterlijk. Misschien teveel ui gebruikt.
Verder alles zoals het er staat.
Ga weer over op de groene smoothies met fruit.
Oh bah, wat vervelend. Ik hoop dat je je inmiddels wel weer beter voelt.
Niet mijn favoriet, ik maak altijd 2 porties tegelijk maar weet niet of hij morgen nog zal smaken en anders vandaag er telkens maar een beetje van drinken.