Romige chocola mandarijn smoothie
Spread the love!

Over het romige chocola mandarijn smoothie recept

Toch raar, met deze romige chocola mandarijn smoothie heb je gewoon het idee alsof je een dessert eet als ontbijt 🙈 😃 . Superlekker en natuurlijk supergezond.

Ik kreeg laatst een berichtje met de volgende tekst: “Ik zie bij veel gerechten soja staan, maar soja is ook niet gezond”.

Helaas staan er veel spookverhalen rondom soja op het internet. Mogelijk hebben veel mensen daardoor het idee dat soja ongezond is? Helaas zijn die spookverhalen niet of slecht onderbouwd. Gelukkig schreef Hoogleraar voeding en gezondheid Jaap Seidell recentelijk nog een goed stuk over soja in het Parool.

Soja kun je dus prima met mate nuttigen. Je ziet het de laatste tijd wat vaker terug in groene smoothies omdat ik er lange tijd niets mee heb gedaan. Het inspireert mij op dit moment om wat nieuwe recepten te bedenken zodat jij nu nog meer keuze hebt.

De vraag inspireerde mij echter ook. Het inspireerde mij om het artikel Is dit (on)gezond? te schrijven. Daarin leg ik uit dat niets en alles giftig is. Elke dag een druppeltje cola zal geen effect op je gezondheid hebben, maar elke dag 1,5 liter wel. De dosis is dus voor een heel groot deel bepalend of iets gezond of schadelijk voor je is. Water vindt iedereen gezond, maar drink je vijf lifer in één uur, dan is water ineens dodelijk.

Zo veel soja zit er ook helemaal niet in deze smoothie. Wel 330 ml sojamelk, maar dat bestaat niet volledig uit soja. In andere landen consumeren ze veel meer soja.

In Nederland consumeren we gemiddeld 2 gram soja per dag, terwijl Japanners wel 24 gram naar binnen werken en Indonesiërs ook ruim 20 gram per dag. Sojamelk bevat ongeveer 7 gram soja per 100 ml. Reken je die getallen dus om naar hoeveelheden sojamelk, dan heb je het over respectievelijk 333 ml, 4 liter en 3,3 liter sojamelk per dag.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Nu drinken ze in Japan natuurlijk echt niet 4 liter sojamelk per dag. Ze eten daar soja ook op andere manier. Zo eten ze bijvoorbeeld de gezouten sojaboon (Edamame) als snack en dan zit je al heel snel op 24 gram soja.

Het romige chocola mandarijn smoothie recept

Romige chocola mandarijn smoothie
Romige chocola mandarijn smoothie
Stemmen: 4
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Romige chocola mandarijn smoothie
Romige chocola mandarijn smoothie
Stemmen: 4
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Schil de banaan, breek deze doormidden en doe de banaan in de blender.
  2. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil.
  3. Doe het vruchtvlees van de avocado in de blender.
  4. Schil de mandarijnen en controleer de partjes op pitten. Verwijder de pitten als die aanwezig zijn.
  5. Doe de mandarijn ook in de blender.
  6. Doe de rauwe cacaopoeder in de blender.
  7. Voeg de sojamelk toe.
  8. Schenk er nog een klein beetje vanille extract bij.
  9. Blend het geheel tot een egale smoothie.
  10. Klaar is de romige chocola mandarijn smoothie. Drink smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *