Courgette banaan Galiameloen
Spread the love!

Over het courgette banaan Galiameloen smoothie recept

In deze courgette banaan Galiameloen smoothie doe ik ook een beetje olijfolie. Dat doe ik om een paar speciale redenen. Nieuwsgierig? Ik leg het je uit.

Als eerste voeg ik wat olijfolie van goede kwaliteit toe vanwege de smaak. De Galiameloen heeft een beetje een weeïge smaak. Dat kunnen de courgette en de banaan niet corrigeren. Door wat olijfolie van goede kwaliteit toe te voegen hef je die weeïge smaak enigszins op. Ikzelf kies graag voor een olijfolie die van nature een beetje pittige smaak heeft, dat vind ik het lekkerste. Bezoek eens een winkel waar ze veel verschillende soorten olijfolie verkopen. Daar kun je vaak ook wat proeven, voordat je iets koopt. Zo kun je gemakkelijk een olijfolie vinden die jij lekker vindt.

Optioneel kun je dan nog een heel klein beetje zout toevoegen. Dan krijgt de smoothie een licht hartig karakter, een beetje vergelijkbaar met meloen met ham.

Het toevoegen van de olijfolie heeft nog een voordeel. Er zit best behoorlijk wat fruit in deze smoothie. Zo’n 350 gram Galiameloen en 130 gram banaan. Dat bevat redelijk wat suiker. De glycemische lading van beide is ook zo’n 13,5. Dat betekent dat je bloedsuikerspiegel hier redelijk snel van stijgt. De courgette helpt dit effect al wat af te remmen, dankzij de aanwezige vezels, maar de olijfolie helpt ook. Vet helpt namelijk de suikeropname te vertragen. Hierdoor krijg je van deze smoothie toch geen snelle bloedsuikerstijging en dus ook geen “after-dip”.

Meer over de glycemische lading en je bloedsuiker kun je lezen in het artikel Glycemische lading.

Zo heb je al met al toch weer een hele gezonde groene smoothie te pakken!

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het courgette banaan Galiameloen smoothie recept

Courgette banaan Galiameloen
Courgette banaan Galiameloen
Stemmen: 10
Score: 3.6
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Courgette banaan Galiameloen
Courgette banaan Galiameloen
Stemmen: 10
Score: 3.6
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de Galiameloen doormidden. Snijd de helft ook weer doormidden. Verwijder de pitten en snijd de kwart stukken dan ook weer doormidden. Verwijder vervolgens de schil van de Galiameloen en doe het vruchtvlees in de blender.
  2. Schil de banaan en breek deze doormidden. Doe de banaan bij de Galiameloen.
  3. Snijd de courgette in stukken en voeg deze toe aan de Galiameloen en de banaan.
  4. Voeg het water toe met de olijfolie en optioneel een heel klein beetje zout.
  5. Zet de blender aan en blend het geheel tot een egale courgette banaan Galiameloen smoothie. Drink smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *