• Curry Madras met kippendijen

Het Curry Madras met kippendijen recept

Curry Madras met kippendijen
Curry Madras met kippendijen
Stemmen: 19
Score: 4.37
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Curry Madras met kippendijen
Curry Madras met kippendijen
Stemmen: 19
Score: 4.37
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Zet als eerste een pan met water met wat zout op het vuur. Hierin koken we straks de bloemkoolrijst.
  2. Hak vervolgens de knoflook en de gember fijn.
  3. Maak de ui schoon en snijd deze in vieren.
  4. Doe een eetlepel olijfolie in een grote pan en zet deze op het vuur (half-zacht).
  5. Voeg vervolgens de knoflook en ui toe. Zorg dat de ui mooi in partjes uit elkaar valt tijdens het bakken.
  6. Snijd ondertussen de kip in blokjes en kruid deze met wat zout en peper.
  7. Voeg de kip en gember toe aan de knoflook en ui.
  8. Voeg vervolgens de Jonnie Boer Curry Madras kruiden toe. Bak even kort.
  9. Doe er de kokosmelk bij samen met de tomatenpuree. Voeg ook een klein beetje water toe. Ikzelf vul het blikje tomatenpuree met water en voeg dat toe.
  10. Voeg een klein beetje kardemom, kruidnagel en kaneel toe. Ikzelf doe voor 2 personen echt maar een mespuntje van deze drie. Breng verder op smaak met wat peper en zout.
  11. Nu kun je de bloemkool toevoegen aan het kokende water. Kook het 1-2 minuten en giet het af.
  12. Verdeel de bloemkoolrijst over de borden en schep er de Curry Madras met kippendijen overheen.
  13. Klaar is je Curry Madras met kippendijen, eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over het Curry Madras met kippendijen recept

Deze Curry Madras met kippendijen is gebaseerd op het traditionele recept. Ik heb het recept alleen wat versimpeld zodat het binnen 15 minuten te bereiden is. Natuurlijk smaakt het wel gewoon fantastisch lekker!

Heb je wat meer tijd, dan kun je het gerecht ook maken met hele kardamom, kruidnagel en een stokje kaneel. Laat het gerecht dan wat langer pruttelen en voeg af en toe wat extra water toe. Hoe langer die smaken door het hele gerecht kunnen trekken, hoe lekkerder het wordt.

In plaats van rijst heb ik gekozen voor bloemkoolrijst. Niet omdat ik anti rijst ben, maar omdat ik met elk recept op deze website rekening houd met de zuur-base balans van de maaltijd. Dat is onderdeel van het Alkaline eetpatroon. Heel kort samengevat betekent het: eet meer groenten dan al het andere.

Hi mijn naam is Carlo, welkom op mijn website Supersnel Gezond. Wist je dat ik vroeger geen energie, 16kg overgewicht en huidklachten had? Lees ook mijn verhaal over hoe ik hier vanaf ben gekomen.

Had ik dan voor rijst gekozen, dan had je rijst, kip en saus gehad, met nauwelijks groenten. Dankzij de bloemkoolrijst pak je toch lekker even die 2 ons per persoon mee. Ideaal toch?

Jonnie Boer Curry MadrasEen van de belangrijkste ingrediënten zijn de currykruiden. Ik had deze mix niet in huis, dus heb die speciaal voor dit gerecht gekocht. Ik heb gekozen voor de Curry Madras kruidenmelange van Jonnie Boer. Curry Madras is een melange uit het zuiden van India. De curry is vernoemd naar de stad Madras, nu bekend als Chennai. Deze zachte, fruitige melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals kurkuma en fenegriekzaad. Een verrukkelijke kruidenmelange zonder zout. Ook ideaal, want de meeste kruidenmixen bestaan voor het overgrote deel uit zout. Nu kun je optimaal genieten van de smaak en zelf bepalen hoeveel zout je wilt toevoegen.

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het recept maak en met welke producten. Het plaatje heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om de kruiden te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Dit recept is #carloproof

Weg met overgewicht en chronische ziekten! Het is mijn doel om gezond leven makkelijk en toegankelijk te maken. Geen geneuzel in de marge, maar aandacht voor hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is gemaakt op basis van strikte regels, dat maakt het #carloproof en dat is ook dé reden waarom zoveel mensen zoveel baat hebben bij dit eetpatroon.

Vragen?

Vragen? Stel ze gerust! Dat kan hieronder.

Groetjes, Carlo

Groene smoothie iPhone app

8 Comments

  1. GHalve 8 september 2017 at 08:21 - Reply

    Inmiddels is de bloemkoolrijst ook te koop bij de Jumbo in 250gr. verpakking. Misschien tip voor 1 persoons huishoudens.

    • Carlo 8 september 2017 at 14:04 - Reply

      Dat is zeker een goede tip, dankjewel voor het delen!

  2. Michel Smult 27 november 2016 at 00:18 - Reply

    Ja, helemaal top Carlo! Tip: Ik heb met al dat snij werk van jou site, maar een snijplaat gekocht van marmer gekocht! (X…os) Maakt stukken makkelijk schoon en staat al weer klaar voor een smoothy voor morgen!

    De smakelijke groenten,

    Michel Smult

    • Carlo 27 november 2016 at 13:14 - Reply

      Ja, dat maakt inderdaad heel gemakkelijk schoon! Leuk om te horen en ik hoop dat de smoothie ook weer goed smaakte. Groetjes, Carlo

  3. Renee 17 november 2016 at 17:18 - Reply

    Hoi maar hoe maak je nou bloemkoolrijst? Nog nooit van gehoord

    • Carlo 17 november 2016 at 17:30 - Reply

      Hoi Renee,

      Je kunt het zelf maken in een keukenmachine met een s-mesje. Kleine hoeveelheden kort en pulserend “hakken”.

      Maar het is tegenwoordig ook kant-en-klaar te koop bij een (grote) Albert Heijn: http://www.ah.nl/producten/product/wi379922/ah-bloemkool-rijst. Je vindt het naast de verse pasta’s in de koeling.

      Groetjes, Carlo

  4. Tonny 15 november 2016 at 21:53 - Reply

    Weer een favoriet er bij , erg lekker!!!

    • Carlo 15 november 2016 at 22:06 - Reply

      😀 Fijn te horen, dankjewel voor het berichtje!

Leave A Comment