Het Curry Madras met kippendijen recept

Curry Madras met kippendijen
Curry Madras met kippendijen
Stemmen: 10
Score: 4.4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Curry Madras met kippendijen
Curry Madras met kippendijen
Stemmen: 10
Score: 4.4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Zet als eerste een pan met water met wat zout op het vuur. Hierin koken we straks de bloemkoolrijst.
  2. Hak vervolgens de knoflook en de gember fijn.
  3. Maak de ui schoon en snijd deze in vieren.
  4. Doe een eetlepel olijfolie in een grote pan en zet deze op het vuur (half-zacht).
  5. Voeg vervolgens de knoflook en ui toe. Zorg dat de ui mooi in partjes uit elkaar valt tijdens het bakken.
  6. Snijd ondertussen de kip in blokjes en kruid deze met wat zout en peper.
  7. Voeg de kip en gember toe aan de knoflook en ui.
  8. Voeg vervolgens de Jonnie Boer Curry Madras kruiden toe. Bak even kort.
  9. Doe er de kokosmelk bij samen met de tomatenpuree. Voeg ook een klein beetje water toe. Ikzelf vul het blikje tomatenpuree met water en voeg dat toe.
  10. Voeg een klein beetje kardemom, kruidnagel en kaneel toe. Ikzelf doe voor 2 personen echt maar een mespuntje van deze drie. Breng verder op smaak met wat peper en zout.
  11. Nu kun je de bloemkool toevoegen aan het kokende water. Kook het 1-2 minuten en giet het af.
  12. Verdeel de bloemkoolrijst over de borden en schep er de Curry Madras met kippendijen overheen.
  13. Klaar is je Curry Madras met kippendijen, eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over het Curry Madras met kippendijen recept

Deze Curry Madras met kippendijen is gebaseerd op het traditionele recept. Ik heb het recept alleen wat versimpeld zodat het binnen 15 minuten te bereiden is. Natuurlijk smaakt het wel gewoon fantastisch lekker!

Wist je dat ik ook een receptenboek heb geschreven? Klik hier voor meer informatie.

Heb je wat meer tijd, dan kun je het gerecht ook maken met hele kardamom, kruidnagel en een stokje kaneel. Laat het gerecht dan wat langer pruttelen en voeg af en toe wat extra water toe. Hoe langer die smaken door het hele gerecht kunnen trekken, hoe lekkerder het wordt.

In plaats van rijst heb ik gekozen voor bloemkoolrijst. Niet omdat ik anti rijst ben, maar omdat ik met elk recept op deze website rekening houd met de zuur-base balans van de maaltijd. Dat is onderdeel van het Alkaline eetpatroon. Heel kort samengevat betekent het: eet meer groenten dan al het andere.

Had ik dan voor rijst gekozen, dan had je rijst, kip en saus gehad, met nauwelijks groenten. Dankzij de bloemkoolrijst pak je toch lekker even die 2 ons per persoon mee. Ideaal toch?

Jonnie Boer Curry MadrasEen van de belangrijkste ingrediënten zijn de currykruiden. Ik had deze mix niet in huis, dus heb die speciaal voor dit gerecht gekocht. Ik heb gekozen voor de Curry Madras kruidenmelange van Jonnie Boer. Curry Madras is een melange uit het zuiden van India. De curry is vernoemd naar de stad Madras, nu bekend als Chennai. Deze zachte, fruitige melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals kurkuma en fenegriekzaad. Een verrukkelijke kruidenmelange zonder zout. Ook ideaal, want de meeste kruidenmixen bestaan voor het overgrote deel uit zout. Nu kun je optimaal genieten van de smaak en zelf bepalen hoeveel zout je wilt toevoegen.

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het recept maak en met welke producten. Het plaatje heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om de kruiden te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Groene smoothie iPhone app