Over het Curry Madras met kippendijen recept
Deze Curry Madras met kippendijen is gebaseerd op het traditionele recept. Ik heb het recept alleen wat versimpeld zodat het binnen 15 minuten te bereiden is. Natuurlijk smaakt het wel gewoon fantastisch lekker!
Heb je wat meer tijd, dan kun je het gerecht ook maken met hele kardamom, kruidnagel en een stokje kaneel. Laat het gerecht dan wat langer pruttelen en voeg af en toe wat extra water toe. Hoe langer die smaken door het hele gerecht kunnen trekken, hoe lekkerder het wordt.
In plaats van rijst heb ik gekozen voor bloemkoolrijst. Niet omdat ik anti rijst ben, maar omdat ik met elk recept op deze website rekening houd met de zuur-base balans van de maaltijd. Dat is onderdeel van het Alkaline eetpatroon. Heel kort samengevat betekent het: eet meer groenten dan al het andere.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Had ik dan voor rijst gekozen, dan had je rijst, kip en saus gehad, met nauwelijks groenten. Dankzij de bloemkoolrijst pak je toch lekker even die 2 ons per persoon mee. Ideaal toch?
Een van de belangrijkste ingrediënten zijn de currykruiden. Ik had deze mix niet in huis, dus heb die speciaal voor dit gerecht gekocht. Ik heb gekozen voor de Curry Madras kruidenmelange van Jonnie Boer. Curry Madras is een melange uit het zuiden van India. De curry is vernoemd naar de stad Madras, nu bekend als Chennai. Deze zachte, fruitige melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals kurkuma en fenegriekzaad. Een verrukkelijke kruidenmelange zonder zout. Ook ideaal, want de meeste kruidenmixen bestaan voor het overgrote deel uit zout. Nu kun je optimaal genieten van de smaak en zelf bepalen hoeveel zout je wilt toevoegen.
PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het recept maak en met welke producten. Het plaatje heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om de kruiden te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.
Het Curry Madras met kippendijen recept
- 400 gram bloemkoolrijst
- 1 beetje gemalen kardemom
- 1 beetje gemalen kruidnagel
- 1 theelepel geraspte gember
- 1 eetlepel Jonnie Boer Curry Madras kruiden
- 1 beetje kaneel
- 200 gram kippendijen
- 1 teentje knoflook
- 200 ml kokosmelk
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 beetje peper
- 70 gram tomatenpuree
- 2 stuks uien
- 1 beetje water
- 1 beetje zout
- Zet als eerste een pan met water met wat zout op het vuur. Hierin koken we straks de bloemkoolrijst.
- Hak vervolgens de knoflook en de gember fijn.
- Maak de ui schoon en snijd deze in vieren.
- Doe een eetlepel olijfolie in een grote pan en zet deze op het vuur (half-zacht).
- Voeg vervolgens de knoflook en ui toe. Zorg dat de ui mooi in partjes uit elkaar valt tijdens het bakken.
- Snijd ondertussen de kip in blokjes en kruid deze met wat zout en peper.
- Voeg de kip en gember toe aan de knoflook en ui.
- Voeg vervolgens de Jonnie Boer Curry Madras kruiden toe. Bak even kort.
- Doe er de kokosmelk bij samen met de tomatenpuree. Voeg ook een klein beetje water toe. Ikzelf vul het blikje tomatenpuree met water en voeg dat toe.
- Voeg een klein beetje kardemom, kruidnagel en kaneel toe. Ikzelf doe voor 2 personen echt maar een mespuntje van deze drie. Breng verder op smaak met wat peper en zout.
- Nu kun je de bloemkool toevoegen aan het kokende water. Kook het 1-2 minuten en giet het af.
- Verdeel de bloemkoolrijst over de borden en schep er de Curry Madras met kippendijen overheen.
- Klaar is je Curry Madras met kippendijen, eet smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Het was heerlijk, de curry lukt heel goed en is smaakvol. Ook de bloemkoolrijst was verrassend lekker.
Mij maak je altijd blij met zo’n leuk bericht. Goed te horen 👍
All meerdere keren gemaakt en hij blijft favoriet! Goede smaak, gemakkelijk en snel. Top recept!
Ik ga hem zelf ook snel maar weer eens maken. Dat is lang geleden. Leuk om te lezen dat het gerecht zo in de smaak valt. Dankjewel voor je leuke berichtje 🙏👍.
Inmiddels is de bloemkoolrijst ook te koop bij de Jumbo in 250gr. verpakking. Misschien tip voor 1 persoons huishoudens.
Dat is zeker een goede tip, dankjewel voor het delen!
Ja, helemaal top Carlo! Tip: Ik heb met al dat snij werk van jou site, maar een snijplaat gekocht van marmer gekocht! (X…os) Maakt stukken makkelijk schoon en staat al weer klaar voor een smoothy voor morgen!
De smakelijke groenten,
Michel Smult
Ja, dat maakt inderdaad heel gemakkelijk schoon! Leuk om te horen en ik hoop dat de smoothie ook weer goed smaakte. Groetjes, Carlo
Hoi maar hoe maak je nou bloemkoolrijst? Nog nooit van gehoord
Hoi Renee,
Je kunt het zelf maken in een keukenmachine met een s-mesje. Kleine hoeveelheden kort en pulserend “hakken”.
Maar het is tegenwoordig ook kant-en-klaar te koop bij een (grote) Albert Heijn: http://www.ah.nl/producten/product/wi379922/ah-bloemkool-rijst. Je vindt het naast de verse pasta’s in de koeling.
Groetjes, Carlo
Weer een favoriet er bij , erg lekker!!!
😀 Fijn te horen, dankjewel voor het berichtje!