Over het low carb mango sushi rice met zalm recept

Low carb mango sushi rice met zalm. Superlekker! De sushi rice is op basis van bloemkoolrijst. Door de hüttenkäse wordt het een verrassend lekkere plakrijst. Ik was al eerder op het idee gekomen om zo sushi rice te maken, zie ook de koolhydraatarme sushi.

Verder is dit gerecht té simpel voor woorden. Het zijn gewoon een paar mooie smaken die goed combineren. Zo creëer je in een handomdraai een superlekker gerechtje.

Ondanks de mango (die natuurlijk koolhydraten bevat) is het gerecht nog steeds koolhydraatarm te noemen.

De American Academy of Family Physicians geeft de volgende definitie van een koolhydraatarm dieet: “Koolhydraatarme diëten beperken de calorische inname door het verminderen van de consumptie van koolhydraten tot 20 tot 60 g per dag (meestal minder dan 20 procent van de dagelijkse calorische inname)”.

Die laatste zin betekent minder dan 20 En%. Dat is voor iemand die 2.000 kcal per dag eet dus minder dan 100 gram koolhydraten. Nu bevat dit gerecht slechts 26 gram koolhydraten. Je zou dit dus prima 3x op een dag kunnen eten plus wat tussendoortjes, zonder dat je meer dan 100 gram koolhydraten nuttigt.

Nu is er sowieso niets mis met koolhydraten, zie ook dit artikel: Too much carbs will kill you. Er zijn wel producten, die koolhydraten bevatten, die je beter kunt laten staan. Denk daarbij aan frisdrank, vruchtensap, witte pasta, witte rijst, wit- en bruinbrood, etc. Dat betekent natuurlijk niet dat er wat mis is met volkorenproducten, peulvruchten, fruit, etc.

Dus geniet gewoon van lekker en gezond eten! Eet voedsel, voornamelijk plantaardig en niet te veel. Dan zit je al snel goed ❤️.

Diëten focussen op hetgeen ze uniek maakt, niet op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Daarom werken diëten niet of slechts tijdelijk. Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Hoe werkt het dan wel? De harde realiteit is dat afvallen niet leuk is, maar... het is wél mogelijk. Ben je klaar met het gejojo? Wil je nu eindelijk blijvend resultaat? Ben je klaar voor een no-nonsense aanpak? Lees meer....

Het low carb mango sushi rice met zalm recept

Low carb mango sushi rice met zalm
Low carb mango sushi rice met zalm
Stemmen: 9
Score: 4.67
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Low carb mango sushi rice met zalm. Superlekker! De sushi rice is op basis van bloemkoolrijst. Door de hüttenkäse wordt het een verrassend lekkere plakrijst
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Low carb mango sushi rice met zalm
Low carb mango sushi rice met zalm
Stemmen: 9
Score: 4.67
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Low carb mango sushi rice met zalm. Superlekker! De sushi rice is op basis van bloemkoolrijst. Door de hüttenkäse wordt het een verrassend lekkere plakrijst
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe de bloemkoolrijst in een grote kom.
  2. Voeg de hüttenkäse, mierikswortel en vissaus toe.
  3. Meng het geheel goed, totdat er een plakrijst ontstaat.
  4. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  5. Hak de basilicum in dunne reepjes.
  6. Roer de mango en de basilicum door de plakrijst heen.
  7. Verdeel de plakrijst over de borden.
  8. Garneer met de zalm.
  9. Klaar is de low carb mango sushi rice met zalm. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.