Het romige courgettesoep met gerookte zalm recept

Courgettesoep met gerookte zalm
Romige courgettesoep met gerookte zalm
Stemmen: 37
Score: 3.84
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Deze romige courgettesoep met gerookte zalm is niet alleen supersnel te bereiden, maar het is ook een super lekkere courgettesoep. Vooral met de zalm erbij.
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Courgettesoep met gerookte zalm
Romige courgettesoep met gerookte zalm
Stemmen: 37
Score: 3.84
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Deze romige courgettesoep met gerookte zalm is niet alleen supersnel te bereiden, maar het is ook een super lekkere courgettesoep. Vooral met de zalm erbij.
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de courgette in stukken en doe deze in de blender.
  2. Maak een ui schoon en voeg deze toe aan de courgette.
  3. Maak een teentje knoflook schoon en voeg die ook toe aan de courgette en de ui.
  4. Voeg de groentebouillon toe of een groentebouillonblokje met een halve liter water.
  5. Doe er vervolgens de 50 gram roomkaas bij. Zet de blender aan en blend het geheel tot een egale soep.
  6. Giet de soep over in een pan en verhit deze tot het bijna kookt.
  7. Snijd de gerookte zalm in stukken en verdeel over twee soepkommen.
  8. Schenk hier de opgewarmde romige courgettesoep overheen.
  9. Klaar is de romige courgettesoep met gerookte zalm.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Filmpje van de snelle variant van de courgettesoep

In dit filmpje maak ik een snelle courgettesoep. Laatst was ik namelijk alleen thuis en wilde ik even snel toch iets gezonds voor mezelf koken. Ook voor 1 persoon is dit recept supersimpel en supersnel te bereiden. Vandaar deze versnelde makkelijk variant op van bovenstaande courgettesoep recept. Ideaal!

Over de romige courgettesoep met gerookte zalm

Deze romige courgettesoep met gerookte zalm is dus supersnel te bereiden. Het is ook een superlekker recept, vooral met de zalm erbij.

Ikzelf vind het altijd het lekkerste om een moot zalm zelf te roken, dan smaakt de courgettesoep nog lekkerder. Zelf roken is super makkelijk, ook jij kan dit. Het kan namelijk gewoon met een rookpan die je op het fornuis plaatst onder de afzuigkap. De hoeveelheid rook is echt minimaal. Het is absoluut niet zo dat je hele huis blauw staat.

Je hoeft ook maar een klein beetje rookmot te gebruiken om al een heerlijke gerookte smaak te krijgen. Je legt je zalm in de rookpan en zet die 10 minuten op middelmatig vuur. Dan is hij van binnen nog een beetje rauw, maar dat is juist lekker in deze courgettesoep.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Een rookpan gebruiken om zalm te roken

Camerons rookoven rvs

Een rookpan kun je gemakkelijk online bestellen. Het kost misschien wel wat, maar een zalmmoot roken goedkoper. Daarom heb ik er destijds eentje aangeschaft. Een biologische zalmmoot kost namelijk zo’n 30 euro per kilo. Een plak gerookte biologische zalm kost zo’n 50 euro per kilo. En voor deze courgettesoep is het totaal niet nodig om een plak gerookte zalm te kiezen. Je zou zelfs gewoon ongerookte zalmmoot in stukjes kunnen snijden en laten garen door de soep.

Natuurlijk is de courgettesoep met gerookte zalm ook lekker met de kant-en-klare gerookte zalm. Die verkies ik dan altijd nog wel weer boven de gerookte zalmsnippers. De zalmsnippers vind ik er persoonlijk uitzien als snijafval van de zalm.

Een vegetarisch variant van de romige courgettesoep

Je kunt ook heel gemakkelijk een vegetarisch variant van deze romige courgettesoep maken. Kies dan voor oesterzwammen. Scheur deze in stukken en leg deze onderin. Strooi er wat zout overheen en kruid ze met wat gerookte paprikapoeder bijvoorbeeld. Superlekker! Zorg wel dat de oesterzwammen even goed verhit worden. Rauwe oesterzwammen zijn minder gezond.

Heb jij nog een verrassend idee voor deze courgettesoep?

Heb jij nog een verrassend idee voor deze courgettesoep? Laat het me dan weten in een reactie hieronder. Groetjes en eet smakelijk, Carlo

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.