fbpx
  • Simpele warmgerookte zalm met bietensalade

Het simpele warmgerookte zalm met bietensalade recept

Simpele warmgerookte zalm met bietensalade
Simpele warmgerookte zalm met bietensalade
Stemmen: 11
Score: 4.36
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Simpele warmgerookte zalm met bietensalade
Simpele warmgerookte zalm met bietensalade
Stemmen: 11
Score: 4.36
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
  • 7,5 gram dille
  • 1 stuk komkommer
  • 2 theelepels mierikswortel gebruiksklaar bereide
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 beetje peper
  • 500 gram voorgekookte rode biet
  • 250 gram warmgerookte zalmfilet
  • 1 beetje zout
Porties: personen
Instructies
  1. Doe de olijfolie in een kom met een beetje peper en zout.
  2. Pluk de dunne takjes van de dille en scheur ze in kleinere stukjes. Voeg dit toe aan de olijfolie.
  3. Snijd de komkommer in hele dunne plakjes.
  4. Voeg de komkommer toe aan de olijfolie en de dille.
  5. Hussel het geheel goed door elkaar.
  6. Doe twee eetlepels van het vocht van de bieten in een aparte kom en voeg hier de mierikswortel aan toe.
  7. Meng dit tot een egale dressing.
  8. Snijd de bieten in partjes.
  9. Verdeel de komkommer en de biet over de borden.
  10. Leg hier de warmgerookte zalmfilet bovenop.
  11. Garneer de warmgerookte zalmfilet en de biet met de mieriksworteldressing.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over het simpele warmgerookte zalm met bietensalade recept

Deze simpele warmgerookte zalm met bietensalade bestaat uit slechts 5 ingrediënten, à la Jamie. Olijfolie, peper en zout worden niet meegerekend.

Het gerecht is supersimpel, maar de smaakcombinatie is briljant. Het gerecht gaat uit van de pure smaken van de ingrediënten en natuurlijk bewezen succesvolle combinaties. Zalm en dille is zo’n bewezen combinatie, net als de toevoeging van de mierikswortel.

MierikswortelVoor de mierikswortel gebruik ik de fijngeraspte mierikswortel, gebruiksklaar bereid. Daar zit suiker en wat e-nummers in. Daar maak ik me echter niet druk om. De dressing op basis van deze mierikswortel zorgt ervoor dat je het gerecht superlekker maakt en zo stiekem even 450 gram groenten (!) per persoon eet. En dat in een tijd waarin slechts 5% van de volwassenen en slechts 1% van de jongeren in Nederland de absolute ondergrens van 200 gram per dag haalt is dat natuurlijk helemaal te gek. Dáár zit dé gezondheidswinst en dan kun je dat kleine beetje suiker en die kleine hoeveelheid e-nummers gewoon zien als geneuzel in de marge.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Daarbij eet je ook nog eens vette vis. Iets waarvan 80% in Nederland te weinig eet. Kortom, dit gerecht biedt je ontzettend veel gezondheidsvoordelen. Hiermee eet je al gezonder dan zo’n 98% van de Nederlanders en het is nog eens écht lekker ook! 😍

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. Het plaatje heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om het product te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Help mee!

Weg met overgewicht en chronische ziekten! Het is mijn doel om gezond leven makkelijk en toegankelijk te maken. Geen geneuzel in de marge, maar aandacht voor hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is gemaakt op basis van strikte regels, dat maakt waarom zo veel mensen zo veel baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je er van vindt. Dankjewel, Carlo.

 

Eén reactie

  1. Herma 28 mei 2018 om 19:21 - Antwoorden

    Wat een heerlijk fris gerecht op zo’n super warme avond. Tja geen koolhydraten maar wel met een heerlijk koel glas witte wijn. Ik heb een halve ipv een hele komkommer gebruikt. Het is zeker een blijvertje, een verwennerij voor mijn smaakpapillen.

Geef een reactie