Komkommer spinazie ananas druif smoothie
Spread the love!

Over het komkommer spinazie ananas druif smoothie recept

Deze komkommer spinazie ananas druif smoothie is weer zo’n lekker zoete frisse groene smoothie. Lekker weer een groene smoothie recept zonder banaan en/of avocado.

Niet dat er iets mis is met banaan of avocado, in tegendeel. Superlekker en beide gezond! Maar ik heb al aardig wat recepten met banaan of avocado, vandaar dat ik ook wat recepten zonder een van die twee wil bedenken. Variatie blijft ook belangrijk!

Wist je trouwens dat pitloze druiven NIET genetisch gemanipuleerd zijn? En WEL pitten hebben? Het zijn alleen hele klein, onvolgroeide pitten.

“Het is eigenlijk heel simpel”, vertelt kweker Peter Bauwens aan het NRC. In een reeks druivenplanten zit altijd een struik met een afwijking. Bijvoorbeeld met vruchten die onvolgroeide pitten hebben.

De pitloze druiven dus, met als bekendste soort de Sultana. Pitten zijn nodig om nieuwe druiven te kweken. Je kunt de druif echter ook stekken. Je laat een stek opnieuw wortelen, en vervolgens plant je die. Zo kloon je de moederplant en krijg je een nieuwe plant die ook pitloze druiven produceert.

Je kunt ook een nieuw ras kweken zonder pitten. Daarvoor worden zaadjes gebruikt. Ze kruisen in dat geval een pitloze met een pithoudende druif. Het resultaat is een groep struiken mét pit, en een groep zonder.

Dat is iets wat ook van nature voorkomt. Sommige druivensoorten zijn spontaan ontstaan. Je hebt druiven met vier pitten of drie pitten, maar dus ook met nul pitten.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het komkommer spinazie ananas druif smoothie recept

Komkommer spinazie ananas druif smoothie
Komkommer spinazie ananas druif smoothie
Stemmen: 3
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Komkommer spinazie ananas druif smoothie
Komkommer spinazie ananas druif smoothie
Stemmen: 3
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe de spinazie in de blender.
  2. Snijd de komkommer in grove stukken en doe deze ook in de blender.
  3. Voeg vervolgens de ananasstukjes toe.
  4. Voeg de druiven toe.
  5. Voeg het water toe en blend het geheel tot een egale groene smoothie.
  6. Klaar is je komkommer spinazie ananas druif smoothie. Drink smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

2 Commentaar

    1. Goedemorgen, ik gebruik altijd verse spinazie. Maar, diepvriesspinazie is op zich ook een prima alternatief voor vers mocht je dat fijner vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *