Het komkommer banaan bleekselderij smoothie recept

Komkommer banaan bleekselderij smoothie
Komkommer banaan bleekselderij smoothie
Stemmen: 14
Score: 3.43
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Komkommer banaan bleekselderij smoothie
Komkommer banaan bleekselderij smoothie
Stemmen: 14
Score: 3.43
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de komkommer in dikke plakken.
  2. Schil de banaan en breek hem in twee stukken.
  3. Maak de stengels bleekselderij schoon en snijd deze in stukken.
  4. Voeg alles samen met een groot glas water toe aan de blender.
  5. Mix het geheel tot een egale smoothie.
  6. Strooi er dan, optioneel, wat Chia zaadjes bij en zet de blender heel kort even aan. Op de laagste stand. Het gaat er alleen maar om dat het geheel even geroerd wordt, zodat de Chia zaadjes mooi verdeeld zijn over het geheel.
  7. Klaar is de licht groene smoothie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de komkommer banaan bleekselderij smoothie

De komkommer banaan bleekselderij smoothie is een lekker fris en snel groene smoothie recept in de categorie van licht groene smoothies. Erg lekker!

Als je goed op de foto kijkt, dan zie je zwarte zaadjes in deze komkommer banaan bleekselderij smoothie zitten. Dat zijn de steeds populairder wordende Chia zaadjes. Die worden steeds populairder, omdat ze een bron aan Omega 3 zijn. Omega 3 herken je waarschijnlijk wel van een bekende boter reclame. Omega 3 wordt steeds vaker gepromoot, omdat we er niet genoeg van binnenkrijgen in ons huidige westerse eetpatroon en we het toch echt nodig hebben.

Vroeger waren Chia zaden een hoofdvoedsel in Latijns-Amerika net zoals maïs en bonen. Chia kreeg zijn naam van het Maya-woord voor “kracht”. Chia zaden werden bijna als magisch beschouwd, vanwege hun vermogen om uithoudingsvermogen en energie te verhogen gedurende een lange periode.

Na de Spaanse verovering van Latijns-Amerika, werden de Chia zaden en hun voordelen enigszins overschaduwd. Op dit moment winnen de Chia zaden hun populariteit terug, omdat het een natuurlijke oplossing is voor het aanvullen van de tekorten in ons huidige westerse eetpatroon.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

De chia zaden zijn populair, omdat ze een maximale hoeveelheid voedingsstoffen leveren met minimale calorieën. De voedingswaarde van Chia zaden omvatten vezels, omega vetzuren, calcium, antioxidanten en nog veel meer. Zelfs eiwit! Door bijvoorbeeld de calcium is het ook een mooie toevoeging voor mensen die zuivel vermijden.

De vezels in de Chia zaden zorgen voor een langzame vertering en hebben een vullend effect als je ze toevoegt aan je groene smoothie. Chia zaden absorberen tot 12 maal hun eigen gewicht aan vocht. Het wordt een soort gelei en dat helpt tegen een honger gevoel.

Een klein zaadje, grote daden!

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.